Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (646)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Celovečerní upevňování kultu zvaného Bruce Campbell. Děj neexistuje, atmosféra také ne a ostatní herci nestojí ani za zmínku. Jenže je tu Bruce a ten svým charismatem všechny zápory činí malichernými. Zakončení trilogie, kde již nehraje prim Sam Raimi a jeho režie. Tady jde o Bruce, Bruce a... A zmiňoval jsem, že v tom hraje i Bruce? ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Skoro bych vsadila svoje zelené boty, že tenhle týden už neuvidím nic tak roztomilého jako rytíře mlátící mečem do auťáku. Nicméně ty zelené boty mi udělaly na nohách puchýře, to jen tak pro pořádek. Zcela chápu tu fetiš na ruce. Pukající stromy jsou pěkné. Kouzla se světlem ještě lepší. A kouzla se zrcadlem? Ou jé! Už nějakou dobu jsem neviděla nic hysterického a velmi mi to chybělo. -"I may be bad, but I feel... good." ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem o Evil Dead 2 napsal, že je to one man show Bruce Campbella, co mám asi tak napsat o Armádě temnot? Už vím, ona je to totiž místy show hned několika Bruců Campbellů (různých velikostí). Příběh sice jako by nebyl, ale všechno od začátku do konce tlačí právě Ash a půvabné triky, kterých je tu opravdu požehnaně. Zatímco eskapády ve větrném mlýně připomenou scénu s rukou z druhého dílu, závěrečná bitva s "harryhausenovskými" kostlivci je jedinečná. A to jsem se zatím ani nezmínil, jak je Armáda temnot vtipná (ne, s hororem to vážně nemá mnoho společného) - nejvíce se mi líbilo Ashovo vybírání toho správného Necronomiconu (kdy jeho zdeformovaná hlava velmi, velmi, velmi nápadně připomínala Al Pacina) a neodolatelné odříkávání tří klíčových slov. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledných filmov Sama Raimiho, kde vidieť jeho nadšenie pre film. Síce to s hororom veľa spoločného nemá, gore a zombíci takmer zmizli, stále je to riadna zábava a najmä v momentoch, ktoré sú totálnou groteskou. Vrcholom je jednoznačne Ashovo extemporé v lese/mlyne a hlavne jeho súboj Ash vs. zo desať miniatúrnych Ashov v štýle Gargamel vs. Šmolkovia. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení úspěšné série Evil Dead, které tentokrát nenese stejný název, ale „schovává“ se za názvem Army of Darkness. S hororovými prvky to jde každým dílem dolů, jednička byla hororová zdaleka nejvíc, druhý díl už se pořádně mixoval s humorem a trojka nabídla čistou komedii s hororovým prostředím. Bruce Campbell je ovšem jako Ash dokonalý. Suché hlášky a jeho mimika nenechají chladným naprosto nikoho. Stejně jako nadmíru kvalitní režie. I když triky vypadají jako z třetí/čtvrté cenové relace, budí dobrý dojem, aspoň tedy pro příznivce prvních dílů. Zasloužené 4* ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • V kufru auta můžete vidět číslo časopisu "Fangoria". (Chatterer)
  • Ash (Bruce Campbell)  ve filmu říká o své brokovnici: "This....is my Boomstick!! It's a 12-gauge double barreled Remington." Ve skutečnosti však drzí brokovnici Stoeger IGA nikoliv Remington. (HectorHagman)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama