Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Shit 

všechny recenze uživatele

Evil Dead 2 je vpodstatě dost podobný prvnímu dílu, ale je daleko vtipnější a Bruce je mnohmem drsnější. Tentokrát dostane do rukou brokárnu a co je hlavní, pardní motorovku. Bruce se jí během filmu nebojí použít a tak tu a tam někoho rozřeže, jednou je dokonce nucen si uříznout ruku sám, ale naštěstí ruka mu nechybí a nakonec pro svůj pahýl najde uplatnění. Triky jsou bohužel dost poplatný svojí době, ale dá se to přežít. Kamera v lese je zase skvělá a atmosféra taky. Ale všechno dohromady to na plnej počet nedá, ale jen o kousek ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je vidět, že na tohle už Raimi nějaký ty prachy měl a na tomhle pokračování se fakt vyřádil. Děj prvního filmu se tu odehraje asi tak během 15 minut a pak se rozjede linie totálních šíleností. Smějící se jelen. Ruka posedlá ďáblem, motorovka, brokovnice, hektolitry krve rozličných barev a mezi tím vším naprosto ultimátní borec Bruce Campbell alias Ash! Hej sežeru tvou duši, sežeru tvou duši! Sežer tohle!!! 100% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že ani po letech mě Ash nezklamal. Humor přibyl, i když to ještě není taškařice, jako poslední část. Běsná létající kamera zabírá ze všech možných a snad i nemožných úhlů. Kultovní scéna s jelenem pobaví, Ash zde dostává démonické vzezření i bez maskérů. Samozřejmě matička ve sklepě nemá chybu a hrátky s rukou, kterou Ash nahradí motorovou pilou, jsou k popukání. Mimochodem název Hemingwayovy knihy Sbohem, armádo, kterou dá s dalšími Ash na kbelík, pod nímž ruku uvěznil, má ještě druhý význam - sbohem, ruko. Příjemné tajemno navozují pohybující se stromy, které nakonec zaútočí na chatu. Viděno pětkrát a jistě ne naposledy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá séria "Evil Dead" (Smrteľné zlo) je delikatesnou lahôdkou, na ktorej si už roky pochutnávajú všetci horroroví gurmáni. Americký režisér Sam Raimi uvaril túto jedinečnú trilógiu takmer z ničoho. Zrejme ani len netušil akým kultom sa stane tento jeho nízkorozpočtový horror o démonickom Zle, ktoré prebýva v knihe viazanie v ľudskej koži a písanej ľudskou krvou. Jednej noci je prebudené partiou mladých ľudí, ktorí zavítajú do pochmúrnej chaty v horách. Táto druhá časť je akýmsi tuningom prvého snímku z roku 1981. Z mierne navýšeným rozpočtom sa Samovi Raimimu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť "Smrteľného Zla". Natočil jeden z nosných pilierov americkej horrorovej kinematografie. ***** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na svůj věk pořád slušné, ale už moc přitažené za vlasy. Nemůžu se zbavit dojmu, že to na mě působí jako Fantasy Fairytale, kde to oživuje aspoň Ash, což je zábavná kladná postava. Scéna kde si namontuje do ruky motorovku je skvělá, ale že by z něj padaly hlášky jak všichni opěvují, to si nevybavuji, vždyť větší půlku filmu strávil v chatě sám! Krve výrazně ubylo, takže zde pouze za 3*. 65% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici 12 Gauge Side by Side Shotgun. (dc125)
  • Když Ash (Bruce Campbell) běží s hlavou démona zakouslou v jeho ruce do kůlny, utíká opačným směrem. Poté totiž vychází z kůlny, která je nad chatou. (POciSEM)
  • Väčšina filmu bola natočená na gymnáziu vo Wadesboro v Severnej Karolína. (rador)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama