Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziserovi sa v tomto filme podarilo navodit vynikajucu napinavu atmosferu s hviezdnym obsadenim. Zaujimave je vidiet sympataka Reevesa v zapornej ulohe. Cate Blanchett je na taketo typy uloh asi stvorena, tato rola jej proste sadla. Pripominala mi trosku Patriciu Arquette zo serialu MEDIUM, ale tento film ma vyssie kvality. Proste nemal som obrovske ocakavania a tak som spokojny...12.01.2009 ____ Cate Blanchett - (Annabelle Wilson) +++ Giovanni Ribisi - (Buddy Cole) +++ Keanu Reeves - (Donnie Barksdale) +++ Hilary Swank - (Valerie Barksdale) +++ Greg Kinnear - (Wayne Collins) +++ Katie Holmes - (Jessica King) +++ Scenar: Billy Bob Thornton, Tom Epperson +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to jen pár dní, co jsem film viděl a už si nějak nemůžu vzpomenout o co šlo. Mám blbou paměť? No spíš bych řekl, že ten film je poměrně nezáživný. Nemám rád kartářky, neuznávám nějaké jasnovidectví a těchto sraček je film plný. Jestli mě měl konec nějak překvapit, tak to se tada vůbec nepovedlo. Ve filmu je silná atmosféra a i příběh je solidní, divák do konce neví, na čem je. Ale jinak to není žádná sláva, děj mě nedokázal natolik zaujmout a celkově mě to prostě nějak nesedlo. 50% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, když jsem to kupoval, tak jsem asi čekal větší bombu, ale nadprůměrný film je to každopádně. Je to slušný thriller, kterému nechybí zručná režie, dobrá kamera, hudba, herecké obsazení, vcelku originální myšlenka a obstojný (leč celkem předvídatelný) konec. Ale asi to nejlepší na tomto snímku je výtečná atmosféra, která ve vás opravdu vyvolá min. napětí. Co se týče těch herců; hlavně se mi líbil výkon Ribisiho, ale velice dobře zahrála samozřejmě taky Blanchettová. Zklamala mě jen Holmesová; přesto její výkon v Batman začíná byl horší. Plným počtem hodnotit nemůžu, bylo zde několik nesrovnalostí, které mi v tom brání (např. jak se asi mohl 1 ze synů s úsměvem podívat na svoji babičku, když tam vůbec nebyla; to měl stejně jako jeho matka vidiny?!), ale zaloužené 4* to jsou. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

One (wo)man show Cate Blanchett. Její magická krása spočívá v její neuvěřitelné křehkosti, Cate působí jako nadpozemská bytost. Nenapadá mě nikdo jiný, kdo by se tak perfektně hodil přesně na tento typ rolí. A ona dokázala svůj prostor na plátně bezezbytku využít. Ovšem nesmím zapomenout, že tento film má i vynikajícího režiséra, scénář, ostatní herce (zejména G. Ribisi), hudbu atd. Ale bez Cate by to byl jen poloviční úspěch. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý thriller od Sama Raimiho. Nikdy sem o něm vlastně neslyšel. Obsazení je neskutečně nabité. Cate Blanchett hraje matku třech dětí, která žije v malém městě a má zvláštní schopnosti. Díky svému daru se přimotá k vraždě, která se zdá být snadno vyřešení. Časem ale přijde na to, že vše není, jak se zdá a pátrání po vrahovi pokračuje. Musím ocenit i další herce, jako třeba Keanu Reevese v roli primitivního vidláka. nebo Katie Holmes. "Prý dělám dobré šťouchy." ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Annie Wilson čte ze zenerových karet, které se používají na ESP testy. (Chatterer)
  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama