Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (412)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Hvězdní Stoneová, Crowe, Hackman a DiCaprio ve westernovém příběhu o pomstě dívky, nyní již ženy, za smrt jejího otce šerifa rukou bezcitného zloducha. Ten pořádá pravidelnou střeleckou soutěž, jejímž cílem je zabití jeho protivníků. Slabinou filmu je dost předvídatelný a monotónní scénář, já si např. v pohodě tipnul závěrečnou čtveřici střelců (Strakatý kůň tam není...) i průběh finále. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=NfRrEUz62Lw ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade dobrá žánrovka. Natočená efektne a štýlovo. Vidno, že Raimi vo svojom mladíckom veku mal ako režisér dravé tempo a bavilo ho experimentovať s formou. Osobnejšie mám ale radšej Raimiho ( až na Evil Dead) kedy dáva dôraz na emócie postáv a na tom necháva vystavať príbeh. V tom mi viacej lahodia filmy ako Simple plan a vyššie až po druhého Spider-mana. Westerny mám rád a téma je v tomto prípade zaujímavá. Dokonca aj finále. Ale čakal som väčšie emócie medzi postavami. Momenty, kedy mi ich bude trochu viac ľúto, alebo im budem držať trochu viac prsty. Rozhodne to nie je zlý film a určite ho neprepnem keď ho dakedy uvidím v telke Ale Raimi aj Silvestri majú na konte lepšie veci. That´s all. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Western, ktory sa s klasikami zanru porovnavat neda, to mi vsak vobec nevadi. Dejovo neprekvapi, ale ma vinikajuce herecke obsadenie ( Gen Hackman je podobne ako v nezmieritelnych proste bezchybny - hnusny zaporak) a kaubojsky turnaj, ktory je takou obdobou arenovych bojovych filmov, kde sa stretavaju bojovnici s roznymi umeniami. Proste Krvavy sport medzi westernami. Podarena popcornova zabava. (7.7/10) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Herci dobří na všech frontách, ani Sheron mě nevadila. Ovšem western, kde si kaubojové místo whisky poroučí šampus a pivo ve skleněných půllitrech, sorry, to není western, ale variace na jakési moderní klišé. Navíc kotrmelce a dvoumetrové pády těch "vyvolených" co to koupily, to na mě vůbec neplatí, ba naopak. A když teď zjišťuji, že za tím stojí Raimi, tak o to je to horší. Je to velmi vlažné a v několika místech přestřelené. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Přijde mi škoda, že to má nesporné filmařské kvality (zvlášť pokud má člověk možnost to vidět na velkém plátně v kině, kde to vynikne nejvíc), jakož samozřejmě i perfektní obsazení (btw. Sharon Stone je zde fakt nádherná), ale co je to platné, když western byl v té době už dávno totálně vyčpělý a mrtvý žánr, a tento jeho konkrétní zástupce není složen z ničeho jiného, než nejohranějších klišé a stereotypních postav (i ten soundtrack zní, jak kdyby to člověk už slyšel stokrát jinde), a dějově se to strašně táhne a současně je to dokonale předvídatelné. Snažil jsem si užívat tu hravost, kterou jsem z toho cítil (Sam Raimi se prostě nezapře), ale pravda je taková, že jsem se u toho spíš celou dobu nudil a pokukoval po hodinkách, kdy už bude konec, což je prostě špatně. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Ve snímku je jedenáct soubojů, a protože jde o vysoký počet, snažil se Sam Raimi, aby každý z nich vypadal jinak. (TaNya_)
  • Snímek čelil potížím s nedostatkem westernových kostýmů z důvodu natáčení dalších 12 westernů v roce 1994. (TaNya_)
  • Všechny scény, kde se vyskytuje Bruce Campbell, byly z finální verze filmu vystřiženy. Přesto zůstal v obsazení. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama