Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Temný cypřiš (S09E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Sad Cypress (více)

Obsahy(1)

Elinor Carlisleová by si nikdy nepomyslela, že si na vlastní kůži ověří pravdivost rčení o staré lásce, která nerezaví. Jenomže pouto, pojící jejího snoubence Rodyho s jeho přítelkyní z dětství, která se po letech strávených v Evropě vrátila do Anglie, by neviděl leda slepý. Může se někdo Elinor divit, že k Mary Gerrardové nezahořela zrovna velkou láskou? Ale může se pak někdo divit policii, že po tragické Maryině smrti je Elinor hlavní a de facto jedinou podezřelou? Je ale opravdu pachatelkou obou těch zločinů, z nichž je obviněna? Předivo lží, které bude muset tentokrát na žádost svého přítele Hercule Poirot rozplést, je mimořádně složité a spletité. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ môj najlepší Hercule Poirot. Tmavý cyprus je zosobnením všetkého toho najlepšieho čo môže Agatha Christie ponúknuť - páchateľove rafinované finty na zahladenie zločinov a ešte rafinovanejšie Poirotove odhalenie. Niekedy nezostáva nič iné iba žasnúť nad tým, čo všetko vo svojich dielach dokázala A. Christie vymyslieť a ako všetko krásne zamotať. V tejto časti ponúkne hneď niekoľko alternatív na možného vraha, raz je podozrivý jeden potom hneď druhý, finále však ako obyčajne prinesie rozuzlenie, ktoré by vás nenapadlo ani vo sne. To všetko s príslovečným humorom šarmantného Poirota. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle část Poirotí série bych nebetyčně zbožňoval, nebýt jedné věci . syndromu anglických detektivek - naprosto nudná (pro mě) půl hodina (minimálně), ve které se vysvětlují vzájemné vztahy, ukazují povahy postav, naznačují motivace... To mě ovšem nebaví, obzvlášť, když je k dispozici brilantní velmistr šedé kůry mozkové, u kteréhož je zábavné pozorovat ono rozplétání. Nadstandardní detektivka (čili standardní Poirot) v starndartním střihu Anglické panství & dědictví & dávné tajemství, zručně zhotveno, Suchettózně zahráno. ()

e-arthworm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl s nečekaným rozuzlením. Překvapilo odlišné pojetí závěrečného odhalování pachatele - obvyklé sezvání všech zúčastněných do jedné místnosti se tentokráte nekonalo. Vyzdvihl bych scénu, kde Poirot předstírá otravu, a zejména humornou "pomazánkovou" pasáž (jak trefné, tehdy i dnes) :-) "Sestra Hopkinsová má zajisté bystrý intelekt, ale v žádném případě se nevyrovná tomu mému." ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně zpracovaná detektivka, spousta zajímavých osob a charakterů, neprávem obviněná mladá žena,která má ale štěstí v neštěstí,že Poirot má velký smysl pro spravedlnost a urputně jde za tím,aby byl usvědčen pravý vrah a mladou ženu zachrání před šibenicí za pět minut dvanáct. Zde šlo doslova o vteřiny. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Poirot (David Suchet) se v tomto příběhu v novinách dočte o smrti slavného amerického skladatele George Gershwina. Zde se tvůrci televizní adaptace dopustili nepřesnosti, neboť podle Poirotových Timesů Gershwin zemřel v září 1937, leč ve skutečnosti se to stalo už 11. června téhož roku. Agatha Christie sama ve své knize Gershwina nezmiňuje. (PhillM.)
  • Natáčelo se ve vesnici Hambleden, která se nachází v anglickém hrabství Buckinghamshire, a také v Sue Ryder Hospice, které se nachází ve vesnici Nettlebed a kde se nacházelo sídlo Laury Welman. (Trajektt)
  • Paul McGann si zahrál v tomto snímku doktora. Zajímavostí je, že již v minulosti hrál doktora, konkrétně doktora Who ve filmu Doctor Who (1996). (P. J. D.)

Reklama

Reklama