Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Jedna, dva, má bota (více)

Obsahy(1)

Bankéř Allister Blunt a Hercule Poirot se potkali v čekárně u zubaře. Toho dne byli objednáni také pan Amberiotis a nervózní mladík Frank Carter. Mabelle Sealová, poslední pacientka, ovšem čekala už zbytečně: lékař byl nalezen v ordinaci mrtvý. Nabízí se verze, že spáchal sebevraždu, slavný detektiv tomu však odmítá uvěřit. Jeho podezření zakrátko potvrdí další tragická událost - pan Amberiotis podlehne předávkování novokainem. A ještě ke všemu záhadně zmizí Mabelle, která by zřejmě mohla poskytnout důležité svědectví. Co ty tři lidi spojovalo? Jaké tajemství odhalí Poirot v životech obětí a bankéře Blunta? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

rekurseman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších případů, který Hercule vyšetřuje. Zprvu se zdá vše jasné a zřetelné, a jen málokdo pozná, že není všechno zlato co se třpytí. Příběh je brilantní, samotný jsem podezříval zprvu zahradního pomocníka (Franka Cartera), který byl ve fašistické brigádě a připisoval jsem vraždy politickému motivu. Navíc když Allister Blunt řekl, že je poslední ze staré gardy, který drží mír a prosperitu Anglie, a proto je plno lidí, kteří by ho chtěli zabít. Velké překvapení bylo pro mě to, když Hercule jako vždy v místnosti rozplétá před všemi zapeklitý případ a ukáže jak jsem se šeredně mýlil. Každou setinu sekundy jsem hltal tento napínavý příběh, zkoušel jsem namáhat šedé buňky mozkové, ale na tohoto brilantního skvělého detektiva z Belgie jsem nestačil. Díky za krásně strávené brzké ráno Lady Christie. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zubný lekár je postrachom pre viacero ľudí, ale napriek tomu k nemu raz za čas musíme, no aby sme zažili podobnú situáciu ako Hercule si určite neprajeme. Záhadná samovražda zubára, ktorého Poirot navštevoval, roztočí kolobeh dramatických udalostí na konci, ktorého belgický detektív odhalí ... . Veľmi podarená detektívka, aj keď nepatrí medzi absolútne najlepšie diela od Agathy Christie. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Staršie diely sa mi nezdajú až tak pútavé ako tie novšie, avšak tento je v tomto smere svetlou výnimkou. Dômyselne, ba priam až geniálne premyslená vražda tu narazí na šedé bunky mozgové H. Poirota. Tento tuhý boj tu vyvrcholí v nádherne vysvetlenom rozuzlení s extra prídavkom šarmantnosti H. Poirota. Veľká spokojnosť. 85/100 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V čekárně u zubaře jsem nikdy nespřádala vražedné myšlenky, zato sebevražedné mnohokrát. Taky jsem měla víckrát pocit, že z toho Prokrustova křesla živá už nevstanu. Je potěšující vědět, že ani člověk tak dokonalý jako Poirot, který i v soukromí domova chodí v obleku, není vůči přízemním životním aspektům (třeba plombám) imunní. V příběhu jsem se ale trochu ztrácela, snad tím, že mou pozornost příliš zaměstnávalo libé vrnění vrtačky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší detektívny príbeh fúzatého Belgičana, počas ktorého, nech som zapojil svoje skryté detektívne vlohy akokoľvek snaživo, znova som nemal šancu na odhalenie tej pravej záhady celého vyšetrovania. Príbeh je trošku rozpačitým úvodom a veľkým počtom postáv s komplikovanými menami trošku neprehľadný, ale všetko to napraví a uzavrie skvelý záver, takže znova nie je o čom. 80%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hope Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama