Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství italského šlechtice (S05E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Italian Nobleman (více)

Obsahy(1)

Když Hercule Poirot a kapitán Hastings pobývají na návštěvě u doktora Hawkera, hostitele náhle odvolají k pacientovi, hraběti Foscatinimu, jehož doma kdosi přepadl a vážně zranil. Lékař jej ale již nezastihne naživu. Komorník vypovídá, že k jeho pánovi podvakrát přišel jakýsi Ascanio, naposledy prý těsně předtím, než došlo ke zločinu. Pro policii, zastoupenou inspektorem Jappem, se Ascanio stává hlavním podezřelým. Není k nalezení a na italském vyslanectví ho údajně nikdo nezná. Jeden z tamních úředníků však Poirotovi soukromě sdělí, že Ascanio patří k vlivné větvi mafie. Všechno nasvědčuje tomu, že hraběte vydíral. Velký detektiv se ovšem nedá zmást falešnými stopami, které nastražil skutečný pachatel vraždy. Při jeho dopadení dostane kapitán Hastings další příležitost k uplatnění své vášně pro rychlé automobily, tentokrát stylově ve voze italské značky Eliso Freccia. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E05. Tentokrat sice nejsme mimo Anglii, ale i tak je dil castecne exoticky, protoze zde dulezitou roli hraje italska komunita, ba dokonce jista obdoba mafie - masnada. Je zavrazden hrabe Foscatini, pravdepodobne kvuli kompromitujicim dokumentum. Je to doba, kdy v Italii vladne Mussolini, a cela zalezitost je velmi choulostiva. A do toho si nadseny Hastings kupuje italske auto a slecna Lemonova ma noveho pritele. Vse nakonec muze byt ale uplne jinak nez se zda. Kazdopadne pomerne "akcni" dil koncici historickou automobilovou honickou a bravurnim pravym hakem kapitana Hastingse :) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S05E05 - Tento díl se mi až tak nelíbil, byl spíš průměrnější. Je tu vydírání, Italové a mafie a nic nemusí být takové jak se zdá, opět. Nakonec na to Poirot přišel hezky, celkem jsme měli i dost stop a Poirot si "nic nenechával pro sebe". Na druhou stranu se mi tu líbilo Hastingsovo roztomilé nadšení pro automobily a konec u mola byl vtipný... ale tu jízdu si užil :D akorát jsem tady pořád čekala, zda se nějak vyvrbí vztah Hastingse a slečny Lemonové... ani bych takové zašmodrchání moc nevítala s otevřenou náručí, obrazně řečeno. Poirot je detektivka a ne červená knihovna. Sem tam ano, ale něco dlouhodobějšího u některé postavy by mi monžá překáželo. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový poklidný díl, kde sice opět někdo umře, ale celé je to v takovém oddechovém duchu, kdy trochu tušíte, kdo by mohl být vrahem, tak nějak už od začátku, protože tu je jeden až příliš překvapivý prvek. Seriál je ale pořád dobrý a dokáže být napínavý. Tady využívá i trochu těch aut, k nimž má Hastings velmi blízko. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady musím pro plný počet, i když z detektivního hlediska je ten příběh plný náhod, které kdyby se nestaly, tak na to asi ani Poirot nepřijde, ale stejně je tak tady plno věcí, které mě vždycky okouzlí - zamilovaná slečna Lemonová, mafiánská italská svatba na střeše, Hastings kupující nový sporťák a užívající si automobilovou honičku i pěstní vyřízení účtů a pak hlavně závěrečná scéna s kocourem... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Když kapitán Hastings podepisuje smlouvu v kanceláři prodejny aut, na stole je vidět veliký skleněný model historického auta. To samé skleněné auto bylo na hotelovém stolku v předchozí části Dobrodružství egyptské hrobky (1993), ve scéně, kdy je nalezen mrtvý mladík Bleibner, který spáchal samovraždu. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama