Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Hra na vraždu (S13E03)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo si hraje, nezlobí, u vrahů to ovšem neplatí. Na Ariadnu Oliverovou se obrátil zámožný pan George Stubbs, aby pro něj a hosty pobývající na jeho honosném sídle v Devonshiru zorganizovala fiktivní hon na vraha. Jak se však blíží den hry, cítí, že něco není v pořádku. Jako by neměla vše plně pod kontrolou, ale byla pouhou loutkou v něčích rukách. Její obavy se ukáží jako opodstatněné, když dojde ke skutečné vraždě. Někdo neviditelný postrkoval figurky a je na Poirotovi, aby svým důvtipem odhalil toho, kdo předem určil úlohy ve hře na smrt. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Look at them all buzzing around. Busy, busy bees. The world's going to pot and they're holding a garden party. The apathy of these people. They're all feeble-minded. Do you know what I should like to see done in this country? I'd like to see every feeble-minded person put out. Don't let them breed. Finish them off, all the simpletons." ()

Fido 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem věrné předloze a brilantně natočené, dokonce v Greenway Estate, domě, kde Agatha Christie bydlela a jeho okolí, vč. loděnice. Důstojné zakončení (film byl natočen jako poslední, i když tím posledním příběhem i filmem v televizi je Opona) celé "Suchetovské" série. Díl, ze kterého by jistě měla radost i samotná paní Agatha. ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z poslednej série pre mňa asi najzaujímavejší Poirot. Zápletka mi príde už tak zamotaná a prešpekulovaná, že sa v nej človek celkom stráca, avšak režijne ide o oveľa kompaktnejšiu časť ako napríklad Veľká štvorka. Potešila prítomnosť pani Oliverovej (hoci zmena v slovenskom dabingu nepotešila), ale človek si pri pohľade na nezáživných vyšetrovateľov len s nostalgiou povzdychne: kdeže je starý dobrý inšpektor Japp.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elegantní Poirot a elegantní způsob vyprávění, tak jak je u této série zvykem. Tradiční Agatha s rodinnými tajemstvími, záměnami a cestami do ciziny. Jenomže, tenhle díl už nic dalšího nemá. Je velmi dobrý, ale v rámci série jen průměrný. Hodně postav znepřehledňuje děj. ____ Vyzdvihla bych ale, že snímek ukázal, jak Angličané dokázali s noblesou a mnohem větším zápalem i prostředky hrát už před desítkami let únikovky. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevim, někdy je i pro mě to rozzulení celkem dost náročný na mozek, a to se považuju za inteligenta. Nebo aspoň za čátečně nadprůměrně inteligentního tvora. Minimálně za někoho, kdo od Agathy viděl a četl snad skoro všechno. Nad tímhle ale budu muset asi ještě zapřemejšlet. Nicméně, miluju tuhle anglickou slunečnou atmosféru zahradních party (stejně jako miluju anglickou atmosféru mlhy a tajemna) a mám ráda Seana Pertwee. Nejlepší výkon (po Suchetoj, sámo), ovšem předvedla Sinéad Cusack alias paní Jeremy Ironsová. Pěknej civilní výkon. Ani Stephanie Leonidas v roli prostoduchý krásky nebyla špatná. Klasickej 85% Poirot. Docela se těším na dabing, výjimečně. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Tato epizoda se natáčela jako poslední. Jednou z natáčecích lokalit je devonské sídlo Agathy Christie Greenway, kde padla i poslední kapka. (Agatha)
  • V čase 29:30 zazní skladba českého skladatele Julia Fučíka „Florentinský pochod“. (alanwilder)

Reklama

Reklama