Reklama

Reklama

Epizody(11)

Videa (2)

TV spot

Recenze (4)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada začíná první knižní předlohou s tímto belgickým detektivem. Záhada na zámku Styles má opět oproti dalším dílům dvojitou stopáž a to příběhu jen prospívá. Nejvíc se mi líbily díly A co tvoje zahrádka, Tragédie v Marsdonu, Dvojitá stopa (ach, ta láska nebeská), Krádež královského rubínu (Vánoce!!) a Záhada lovecké chaty. Většinu z nich spojuje komorní prostředí, to já ráda. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračuje krátkometrážní průměr raných Poirotových případů. Pobaví ovšem humor prvního Herculova případu, následující díly mají dobrou úroveň, která ke konci postupně klesá. Třetí série je i majitelkou jednoho z nejhorších dílů, rovněž dobová záliba ve falešných fousech a převlecích se ještě objevuje, ale to už je takový standard přítomný bohužel i v lepších epizodách. ()

Reklama

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě série byly takové rouzkoukávací. Každý díl měl nějakou vadu na kráse - buď chyběla atmosféra nebo zápletka. Teprve třetí série je už vypilovaná a kdyby chtěl někdo oželet slabší díly, tak bych mu doporučil začít až tady (možná s výjimkou epizody Sen na konci první série). Navíc je obdivuhodně namixovaný - každý díl se vlastně odehrává někde jinde. Na druhou stranu se to netýká vražd - ve třech epizodách za sebou figuruje Strychnin:) Schází už jen čas. Krátká stopáž ani nedovoluje dát postavám nějakou hloubku a tak se jedná spíše o načrtnuté figury. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Díl se natáčel v hrabství Norfolk. Panství Marsdon je ve skutečnosti Sennowe Hall severovýchodně od Norwiche. The Red Anchor Hotel, jehož majitel Poirota vyláká z Londýna na imaginární záhadu, je The Dial House v Reephamu, skutečný hotel, kde se můžete i dnes ubytovat. (PhillM.)
  • Vo filme je veľmi drobná historická nepresnosť – pravdepodobne kvôli nedostatku vhodných rekvizít sú tu použité plynové masky Mark V General Service Respirator (alebo podobné), ktoré sa začali vyrábať až počas II. svetovej vojny. Zjavný rozdiel je tam ten, že masky Mk. V majú povrch čierny, čisto gumový, zatiaľ čo medzivojnové Mk. IV (a vzhľadom k dátumu vydania pôvodnej poviedky dokonca ešte staršie Mk. III) majú z vonkajšej strany privarenú vrstvu plátna, ktorá chránila vtedajšiu nekvalitnú gumu pred roztrhnutím. Scéna s plynovými maskami je však v skutočnosti pridaná až do filmového scenára, v pôvodnej poviedke sa nevyskytuje. (hefec)

Reklama

Reklama