Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skupina pro Poirotovo vyšetřování je klasicky uzavřená a pořád na jednom místě, inspektor Japp je zase jednou správně tragická figura, zápletka jako vždy pro normálního smrtelníka nerozluštitelná, to mají díly víceméně společné. Tentokrát je k tomu přidán mladej Lewis a zajímavá režisérova hra s všudypřítomnou myší a vyřešit naráz tři případy se ani tomuhle belgickému čmuchalovi nepovede každý den. Jen pohled na třicetileté anglické studenty a jejich kolejbábu mi nebyl moc po chuti. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víte Poirote, já jsem už úplně pitomá. Má sestra dělá holku pro všechno na koleji v Hickory a já mám podezření, že se jí stane něco strašného! Jste sice naivní a hloupá jako patnáctiletá slečno Citrónová, avšak já teď aktuálně nezachraňuji pražádný trůn, tak tam zítra zajedu sockou a zeptám se, kdo by mohl mít zájem na ukradení poloviny páru škrpálu či prskavek s délkou <10 cm. Ách pane Poirote, vy jste zlatíčko! K večeři vám udělám chřest a třeba se nám ještě podaří přemluvit vrchního inspektora k naší věci! Zajisté slečno Citrónová!" 86% ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V ubytovně potrhlé Řekyně v ulici Hickory se začaly ztrácet čepice. Dvě pletené a jedna plátěná se štítkem... Tak ne, to bylo tenkrát myslím v nějaké škole ve Vyškově, ale i zde se ztrácejí věci a nemá v tom prsty Alzheimer, ale partička študáků. Nebo ne? Bavil mě způsob, jak se do ubytovny Poirot jakoby nenápadně vetřel, pod záminkou přednášky o kriminalitě (říká tam, v nechtěné parodii na nadporučíka Mazurka, že prevence, soudruzi, prevence je to nejdůležitějši). Myslel jsem, že bude celým příběhem provázet jako přednáškou a názorně vše demonstrovat v praxi. Ale on si to jako obvykle nechal až nakonec, kdy ze svého rozpáraného batohu nevytáhl Boba ani Pavla Bobka, nýbrž pachatele. Bravo, monsieur Poirot! Bravo! P.S. V tomto příběhu se přes veškerou snahu inspektor Japp nedozví, k čemu slouží bidet, a krutý Poirot a paní Citronová jej sadisticky trápí hladem. ()

rivah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mistrovský opus s odhalením pašovaných diamantů z Amsterdamu, aniž to ti studenti věděli....Poirot k sobě inspektora Jeppa pozval bydlet, když Jeppova manželka byla mimo. A stravoval ho. Na oplátku mu závěrem Jepp udělal večeři s karbenátkem (který Poirot nejedl) a proleženým sýrem (nad nímž si zoufal). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souvislost mezi pašováním diamantů, vraždami a seznamem ukradených předmětů budiž tělocvičnou pro malé šedé buňky, ale proč proboha toho namistrovaného Belgičana nenapadlo vyslechnout tu myš? Díl s opravdu libozvučným originálním názvem, nicméně přivedl mě k zjištění, že mám raději celovečerní filmová zpracování. Nejsou totiž tolik zatížená stereotypem a tvůrčí suchopárností, při které nesoustředěně přemýšlíte, jestli monsieur Poirot hrozí větší nebezpečí od výparů z lepidla na kníry, či anglické stravy.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama