Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

mancika.n 

všechny recenze uživatele

Detektívny seriál Agathy Christie : Hercule Poirot - skvelé obsadenie herca Davida Sucheta ako využíva svoje šedé bunky pri odhalení vrahov . Všetky časti sú zaujímavé , ktoré sa dajú pozerať znova a znova . Malý tučný Belgičan uhladenými fúzami ma prekvapil vo filme Boeing 747 v ohrožení v roli teroristu . ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série v podání Davida Sucheta byla naprosto famózní. On se prostě pro tuto roli narodil. Navíc když jsem se dočetl, jak on sám roli studoval a trénoval, kolik času tomu věnoval, byl jsem úplně v šoku. V šoku spíše ale z toho, že se někdo tak může vnořit do role. Ale je to jenom dobře, protože ve většině dílů byl naprosto skvělý. ()

Reklama

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpinktlichovatější filmový Hercul Poirot (s obavami rozpoznávám cos společného v nutkání srovnávat věci do sloupečků úhledných) a životní role Davida Sucheta. Malé šedé buňky jsou zcela uchváceny i s bicepsem tepajícím v hrudním koši. Rozšafné špičkování humorně - britské s lidovým inspektorem Jappem, pravým opakem Herculovým. Věrný Poirotův pomocník a přítel - s polodlouhým vedením však vehiklem (rozkošným) pohotovým - kapitán Hastings, úsměvu vyvolávající. A přirozeně neodmyslitelné vraždy v hlavní roli zasazené do oku lahodící architektury a interiérů, jakož i kostýmů dobových. Prosto stříleček, akčních scén, rychlého tempa. Zkrátka pravá nefalšovaná detektivka v hávu let dvacátých a třicátých s vůní starého kontinentu i zemí exotických. Manifik! ()

corona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

seriál nedosahuje úroveň novších a dlhších TV filmov, pár krát som dokonca vraha odhalila skôr ako Poirot /pri TV filmoch sa mi to nepodarilo nikdy/, Poirot klasicky srší sebavedomím, kapitán Hastings sa zmôže akurát na citové vzplanutie k hlavnej podozrivej a dobrý inšpektor Japp vždy neomylne vedie vyšetrovanie nesprávnym smerom a ešte chcem vyzdvihnúť slov. dabing Jána Kožucha ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet v roli, v jejímž stínu už zůstane asi navždycky. Ovšem co na tom, když ji hraje tak úžasně?! Byť se jeho postava může na první pohled zdát komická, jakmile zapojí své ,,šedé buňky", ruka zákona dosáhne na každého. Belgický detektiv Hercule Poirot zkrátka vyřeší každý zapeklitý případ, divák se přenese do předválečné Anglie (velmi věrohodné lokace i výprava) a když se k tomu přidá ještě trojice inspektor Japp, slečna Lemonová a kapitán Hastings, vyjde báječná série detektivek, která má naštěstí na českých obrazovkách již dlouhou tradici. Mně osobně se snad nikdy neomrzí... ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Natáčelo se ve vesnici Hambleden, která se nachází v anglickém hrabství Buckinghamshire, a také v Sue Ryder Hospice, které se nachází ve vesnici Nettlebed a kde se nacházelo sídlo Laury Welman. (Trajektt)
  • Když v závěru filmu Poirot (David Suchet) shrnuje události a usvědčí vrahy, dochází k jedné nelogické a nesmyslné situaci: Poirot vysvětluje, jak madam Redfernová (Tamzin Malleson) přenastavila hodinky Lionela (Russell Tovey) na pláži o cca 15 minut dopředu, tedy z 11:30 na 11:45. Poté, až Lionel vylezl z vody, se ho zeptala, kolik je hodin a on správně odpověděl, že 11:45. Následně měla Redfernová vrátit čas na hodinkách zpět na původních 11:30. Toto ale není možné. Lionel spěchal, aby stihnul rozhlasový pořad, a čas, posunutý dopředu na 11:45, by logicky způsobil u Lionela ještě větší spěch – vždyť by se mu tím čas na doběhnutí do hotelu k rádiu hodně zkrátil a hrozilo by, že vysílání nestihne. Proto by nemohla „Redfernová vrátit čas na hodinkách zpět“, neměla by k tomu už příležitost. Logika věci říká, že Lionel by se lekl, že vysílání nestihne a už by nešel znovu do vody, jak bylo natočeno, a Redfernová by tak už neměla sebemenší šanci na přenastavení hodinek zpět. Navíc by Redfernová zanechala otisky na Lionelových náhradních brýlích, které by neuměla nijak vysvětlit, protože s nimi nikdy nemohla přijít do styku. (pjotri)
  • David Suchet spočiatku vôbec nebol nadšený ponukou hrať hlavnú postavu. Považoval sa za seriózneho shakespearovského herca a bolo mu proti srsti hrať niekoho, kto plešatie, naháňa zločincov a je chorobný pedant. Názor zmenil, keď si prečítal knižnú predlohu. Na papier si začal vypisovať všetky vlastnosti, maniere a zvyky, ktoré Poirota vystihovali. Neskôr sa vyjadril, že jediné, čo mali spoločné, bola precíznosť. (kacer4)

Reklama

Reklama