Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série v podání Davida Sucheta byla naprosto famózní. On se prostě pro tuto roli narodil. Navíc když jsem se dočetl, jak on sám roli studoval a trénoval, kolik času tomu věnoval, byl jsem úplně v šoku. V šoku spíše ale z toho, že se někdo tak může vnořit do role. Ale je to jenom dobře, protože ve většině dílů byl naprosto skvělý. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Splněný sen každého čtenáře knižní předlohy. David Suchet ve své životní roli je přesnou kopií papírového Poirota Agathy Christie. U tohoto seriálu se zázračně sešlo vše potřebné ke kvalitnímu převedení knižních příběhů na televizní obrazovky. Jednoznačně jeden z nejlepších kriminálních počinů vůbec. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

David Suchet je podle mě nejzdařilejší postavou Hercula Poirota, která odpovídá popisu Agathy Christie, který jsem si kdysi vytvořil. A navíc se podařilo tvůrcům tohoto seriálku vytvořit zdařliou atmosféru Anglie. Jinak souhlasím s Tosimem, že pasivní postavy Hastinse a Jappa čas od času sráží celkový velmi příjemný dojem. ()

mancika.n 

všechny recenze uživatele

Detektívny seriál Agathy Christie : Hercule Poirot - skvelé obsadenie herca Davida Sucheta ako využíva svoje šedé bunky pri odhalení vrahov . Všetky časti sú zaujímavé , ktoré sa dajú pozerať znova a znova . Malý tučný Belgičan uhladenými fúzami ma prekvapil vo filme Boeing 747 v ohrožení v roli teroristu . ()

Galerie (430)

Zajímavosti (131)

  • Tajemnou hraběnku Veru Rosakovovou, do které se Hercule Poirot řečeno s trochou nadsázky zamiloval v dílu Dvojitá stopa, ztvárnila známá briská herečka Kika Markham. V knižní předloze však nebyl jejich "vztah" zdaleka tak vřelý jako v seriálové epizodě. (Agatha)
  • Prvních šest sérií seriálu se natáčelo se od 8.ledna 1989 do 7. března 1993 v Anglii (města Londýn a Middlesex – studia). (Varan)
  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)

Reklama

Reklama