Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Nancy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak dobré, jako filmy o Poirotovi, ale přesto jsou to stále kvalitní detektivky. Je jasné, že tady musí příběh vměstnat do necelé hodiny a ve filmech měli asi hodinu a půl, ale přece jen jako u každého seriálu, nejsou úplně všechny detektivní příběhy tak dobré, aby se tohle dalo tolerovat. Jinak Suchet opět velice povedený. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní (a nabrilantinovaný) Suchetův Hercule Poirot je dokonalý a nikdo mi to nevyvrátí. Úvodní titulky a hudební téma jsou naprosto úchvatné, stylizace navozuje tu správnou náladu pro procházku do časů, kdy už gentlemani nebyli tak čestní jako dříve (i když ani předtím to zřejmě nebylo s tou ctí příliš horké) a dámy nebyly tak bezbranné a mravné. Klenot britské kulturní historie si nemohl zasloužit lepší seriálové zpracování. Jenže - pořád je to "jen" televizní seriál, kvalita dílů lehce kolísá a na opravdu pořádnou detektivku potřebujete víc než necelou hodinu, což hravě dokáže třeba Vražda Na Nilu - myslím tu se Suchetem. Pro seriál mám 70%. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si dobu, kdy jsem tohohle Belgičana moc neměl v lásce, a tudíž i celý seriál. Nevím, asi kvůli tomu knírku. Ale pak jsem podlehl kouzlu detektivního žánru, v němž je Agatha Christie královnou. Dodnes mě nejvíce unáší hudba Christophera Gunninga. Vždycky se pokouším přijít na to, jakým způsobem zločince dostane. Suchet jako Poirot je myslím jeho nejlepším představitelem a je pro mě velkou inspirací. Možná je to jeho životní role, viděl jsem s ním sice pár filmů, ale neprosadil se v nich tak jako v tomto seriálu. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekomu to možno príde zdĺhavé, nudné a omáčkovité, ale podľa mňa je toto ukážka skvelého, inteligentného detektívneho seriálu v hlavnej úlohe s nenahraditeľným Davidom Suchetom v roli "malého žabožrúta" Poirota. Kam sa hrabú otravné a nehorázne nudné C.S.I kriminálky, ktoré v tomto prípade nesiahajú ani po päty. Skvelé na tomto seriáli je to , že vás prinúti sa zamýšľať nad tým kto je vrah, prinúti vás zapamätať si postavy a pred koncom vždy máte (teda aspoň ja hej) svoj tip, kto je ten zločinec. Toto v moderných kriminálkach nenájdete. Tam je to samá databáza, zbytočné špeciálne efekty, DNA, hlášky typu: "bez právnika nepoviem už ani slovo" a na psychológiu totálne zabudli. No, ale späť k Poirotovi. Najlepšie časti sú jednoznačne v intervale 1989-2002. V roku 2002 odišli zo seriálu 3 veľmi dôležité postavy a to Kapitán Hastings, slečna Lemonová a hlavný inšpektor Japp, čo je podľa mňa hrozná škoda. Dialógy Poirota a Hastingsa boli jednoducho geniálne a patrili medzi moje obľúbené. Aj tak chválim tvorcov, že to nevzdali a v seriáli pokračovali ďalej. Zatiaľ je koniec v nedohľadne. http://www.youtube.com/watch?v=Hmx6dQJf_rk ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • První díl seriálu "Hercule Poirot" - "Dobrodružství Claphamské kuchařky" - měl v Anglii premiéru 8. ledna 1989. Seriál se stal velmi žádaným a oblíbeným. Je reprízován v mnoha státech už bezmála 20 let a rozrostl se tak do nejoblíbenějšího programu čerpajícího z díla Agathy Christie v historii (snad kromě výjimky televizních filmů se sl. Marplovou, v nichž hrála Joan Hickson). (Agatha)
  • Příchod Poirota (David Suchet) a dalších hostů na Shaitanův večírek se natáčel v Leighton House v Londýně. Dům se nachází ve čtvrti Kensington a patřil umělci lordu Fredericovi Leightonovi. Dům je přepychově vybaven suvenýry dovezenými z jeho cest po světě a dnes je zpřístupněn veřejnosti jako muzeum. (JenYu)
  • David Suchet dokázal před začátkem natáčení přečíst všechny knihy o Poirotovi, které Agatha Christie napsala. Netušil, že tato role se stane jeho životem po dobu dvaceti čtyř let. (Terva)

Reklama

Reklama