Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni ostatní představitelé Poirota, s Branaghem v čele, se můžou jít klouzat, Hercule Poirot je pouze jeden a to David Suchet. Ten postavu belgického detektiva zahrál s takovou grácií, že všechny další adaptace jsou už vlastně úplně zbytečné. Seriál samotný je pak přesně ta dávka anglického suchého humoru a jakési elegance (zazní v této sérii vůbec nějaké sprosté slovo? Třeba 'kurva'?), která člověka vždycky potěší. Protože i když se v něm řeší mordy, krádeže a další radovánky, je jednomu při jeho sledování tak nějak dobře po těle. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní David Suchet dovedl postavu Poirota k dokonalosti. Pro někoho možná nesympatický detektiv, je právě těmi svými specialitkami jako udržovaný knír, perfektní look a důraz na belgickou národnost prostě nej. :) Možná mám radši pozdější televizní filmy (Smrt na Nilu, Vražda v Mezopotámii, Třetí Dívka atd. :), protože mi přijdou více působivé - protože už jsou to více filmy), ale tyto starší seriálové díly mají také své kouzlo. No moje maminka Poirota miluje, tak musím dát pět hvězd a pochvalu. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taká celkom zaujímavá kriminálka, nič tak šialene prešpekulovaného, ale zas ani zábavného, či poučného. Keď som bol na základnej škole a napísal som menšiu kriminálku, tak mi učiteľka povedala, že to bolo lepšie než od Agáty Christie, aby ma posmelila a niekedy mám dojem, že som mal niečo aj poriadne napísať, lebo pre mňa je to toto a aj mnohé moderné dosť slabé. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Tohleje klasa, která mě nepřestane bavit. Suchetovi zobám z ruky, protože jeho Hercule Poirot je naprosto dkonalý a nedovedu si představit kohokoliv jiného. Příběh a ztvárnění Anglie je chytrý a šarmantní, hudba vhodná. Klasické shrnující finále je třešnička na dortu a ať se snažím, jak se snažím, tak během děje ty podstatné detaily nezachytím, kvůli čemuž mě konec vždy dostane. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet se nám narodil k tomu, aby byl Herculem. Věřím, že přesně takhle to Agatha myslela. A kapitán Hastings je taky drahoušek, škoda jen, že z Jappa se místy dělá trouba, každopádně díl za dílem vytváří stylový výlet do krásných fantazií o vrazích v funkcionalistických baráčcích a to já můžu. ♥♥♥ ()

Galerie (430)

Zajímavosti (131)

  • Herec David Suchet, představitel Hercula Poirota, je v Anglii známý i jako vynikající muzikant. Hraje na řadu nástrojů, nejlépe na klarinet a bubny. (avonetka)
  • Postava Penny Driverové (Deborah Cornelius), musela být přejmenována. V knižní předloze se totiž jmenovala Jenny, což je velmi podobné s jménem Jane Wilkinsonové, kterou hraje Helen Grace. Tvůrci si mysleli, že by se jména mohla divákům plést, proto vyměnili začáteční písmeno. (Sebi236)
  • V první sérii v Poirotově (David Suchet) bytě visí nad pohovkou obraz mostecké věže Karlova mostu při pohledu od Malostranského náměstí. (Ezis)

Reklama

Reklama