Reklama

Reklama

Čističi vesmíru

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři outsideři, co se v roce 2092 honí za vesmírným odpadem a sny o budoucnosti, objeví androidku, která by jim mohla hodit balík. Kdyby neskrývala nebezpečné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Režisér zaujímavého vlkodlačieho puberťáka a vizuálne kreatívneho detektíva nakrútil skvelé sci-fi, ktoré možno vo svojom pokračovaní s kľudom dobehne aj slávny Star Trek (na Star Wars to ešte nebude). Netflix investoval správne a vôbec sa mu nečudujem, že vyčlení ročne skoro pól miliardy iba na kórejské filmy. Efekty tam sú, už iba kvalitnejší príbeh... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEŘÍKEJTE TOMU JMÉNEM…“ /// Od úvodu moc hezký, ale místy zmatečný sci-fi. Digitální akce – vlastně skoro všechno je digitální a nebo jen „podsvícený“. Líbí se mi, že žluťáci mluvěj po svým a bílý taky. Probíraj se tady takový ty citlivý témata, jako hledání mrtvý dcery, záchrana Země…. Ale stejně je to nakonec moc dlouhý. Ovšem zajímavý. Hezky udělaný scifíčko jsem už neviděl od dob… no ani nevím. A nakonec to dostane i hrdinskej rozměr. A ty vole – není tady žádný kreténský chování! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mým úkolem je vymýtit infekci (a nejsem Corona!). 2.) Miluju takový ty akční, střílečkový hry. 3.) Thx za titule „Jan Tvrdík“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Korejská scifi vesmírná jízda na Netflixu ? To tady fakt ještě nebylo. Musím pochválit tvůrce za to, že přišli s docela originálním nápadem pro hlavní příběh, nesnažili se v tomto ohledu nějak kopírovat konkurenci, za to palec nahoru. Poté jsem docela unešen tou vizuální stránkou filmu. Převážně se jedná o podmanivou podívanou, u které si budete klepat na čelo při přečtení samotného rozpočtu, s těmi penězmi se jim povedl menší zázrak. I kvůli všem těmto kladům jsem docela smutný ze samotného výsledku. Scénáristicky to dost skřípe, hlavního záporáka bych zařadil do kategorie s názvem SMĚŠNÉ A KOMICKÉ FIGURKY, neboť to byla bída "na entou". Ústřední čtveřice to musí vskutku zachraňovat, jak jen to jde, ale ne vždy to vychází (sem tam člověk zaregistruje rádoby vtipnou situaci, kdy se všichni zúčastnění smějí a vy jen čumíte na obrazovku a nechápete). No a korunku tomu nasadí ten konec, chápu, proč se vydali tímto směrem, ale když vaše zakončení popírá absolutně i tu nejzákladnější logiku, tak jste udělali něco špatně. Náběh dobrý, ale věcí k vypilování se najde ještě mnoho. Za mě 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jako ukázka technologických možností flmařů z Jižní Koree, hodně dobrý. Důraz na dětský prvek byl poměrně značný, možná kvůli cílovce, možná kvůli emocím, což o to, proč ne, ale naproti tomu mě některé scény přišly zase docela správně špinavý, takže se to trošku hledalo, ale kdyby byli naši žlutí přátelé soudní pokud jde o stopáž, rozhodně to mělo náběh na solidní scífko. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Spojení Netflixu a Jižní Koreji funguje na výbornou takřka pořád, ale Space Sweepers mě i přesto dokázali příjemně překvapit, což se cení. Líbí se mi celé vyobrazení tohohle Sci-Fi světa, Hlavní záporák je sice tuctový, ale to vůbec nevadí, protože je to celé parádně zpracované a absolutně nechápu, jak tvůrci dokázali z tak (ne)velkým rozpočtem vykouzlit tak záživný film. Ve finále to dokáže i strhnout a typickým jihokorejským stylem budete mít na konci pocity smutku i radosti. A upřímně, vždy budu mít stokrát radši tenhle typ okouzlujících zahraničních a menších snímků, které mají srdce, než ty předražené a velkolepé hollywoodské universa na styl Avengers a Guardians of the Galaxy. Rád bych viděl druhý díl. Lepší 4* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je považovaný za první korejský vesmírný blockbuster. (Martrix)
  • Poté, co byl film kvůli pandemii covid-19 dvakrát odložen (červen a následně srpen 2020), byl film exkluzivně uveden 5. února na Netlixu. (UncleMorty)
  • Na konci filmu si Bubs ve vesmíru čte básnickou sbírku „Leben und Lieder“ z roku 1894, jejímž autorem je Rainer Maria Rilke, který se narodil v Praze roku 1875 (Rakousko-Uhersko) a stal se z něj později jeden z nejvýznamnějších německy píšících lyriků přelomu 19. a 20. století. Jeho básnická sbírka „Leben und Lieder“ byla jeho prvním nezávisle vydaným dílem. (carter...)

Reklama

Reklama