Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak dlouho bude Raimimu procházet tohle nekonečný vykrádání sebe sama. Já vím, s každou novější verzí se to zlepšuje, ale i tak je docela zajímavý natočit čtyři filmy na stejnej námět, akorát ostupně trošku obměňovaný určitýma částečkama nebo zaměřením filmu (buď na strach, nebo na humor). Každopádně je tohle zatraceně děsivý. mnohem strašidelnější, než všechny ostatní dohromady (nebo i jednička Evil Dead bez přičtení strašlivýho zápornýho potenciálu strachu z trojky). ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

V zhruba polhodinovom rannom kraťase Sam Raimi prichádza so svojim lesným duchom, ktorý sa v neskoršom horore THE EVIL DEAD stal tým základným kameňom nielen tejto celovečernej Raimiho "evil" prvotiny neskôr rozrastenej až do základnej trilógie, ale aj hororu ako takého. Výborné šialené zvuky, šialená kamera, šialený Raimi! Škoda, že som to videl v horšej kvalite, bez tých bezpochyby pekných detailov. Within the Woods je prequel jednej z mojich najobľúbenejších sérii. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tahle příprava na Evil Dead notná taškařice, která tedy nefunguje jako horror, nýbrž jako komedie. Film vypadá, jako by ho natočili ve 20.letech (groteska hadr), a pak ho nechali povalovat padesát let někde v lese. V dnešní době malá raritka, zajímavost hlavně pro ty, kdo milují Raimovu smrtící trilogii. V závěru sice dojde na krvavé divadlo, ale k šokování má daleko. Jak říkám, je to zkrátka bžunda, nic víc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je rešpektovaný a uznávaný režisér, ktorý dokáže natočiť zaručený kinohit. Dôkazom toho je popkornová komiksová séria "Spiderman". Ja si ho však vážim skôr kvôli jeho staršej, horrorovej tvorbe. Jeho snímok "Evil Dead" je kultová záležitosť. Je to jeden z nosných pilierov americkej horrorovej filmovej školy. V roku 1979, vo veku dvadsať rokov, natočil Raimi krátkometrážny film "Within the Woods". Tento titul možno považovať za nenápadnú predzvesť, hrubý náčrtok či strohý koncept ku geniálnemu "Lesnému duchovi". *** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)
  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)

Reklama

Reklama