Reklama

Reklama

Injil

Obsahy(1)

Po premiéře jeho VIP filmu je korejská top filmová hvězda Hwang Jung-min unesena cizinci. Jeong-min si nejprve myslí, že si někdo dělá legraci, ale krutost jeho únosců pomáhá Jung-minovi uvědomit si, že jeho únos není žádný vtip. Jung-min se tak snaží najít cestu ven, zatímco únosci po něm požadují obrovské výkupné do 24 hodin. Jung-min narazí na skutečnou brutalitu, která je úplně jiná a extrémnější než ty, které viděl ve filmech. (mikki089)

(více)

Recenze (17)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Špinavý, brutálny, krvavý, film o únose celebritky, ktorá sa snaží prežiť. Avšak únosca nie je jeden a začína krvavý hon polície na únoscov ale aj boj o samotné prežitie. Možno príbeh nie je oscarový materiál, ale herci hrajú doslova o život a tempo samotného filmu je doslova šialené. Kórejci opäť neskutočne potešili! ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Som veľmi prekvapený a som aj veľmi spokojný, pre mňa to bola dobre strávená hodina a pol. Čakal som jednoduchý film o únose a záchrane (alebo úteku), ale tu sa toho odohralo oveľa viac, ako som čakal (zvraty medzi únoscami, naháňačka v lese, policajná naháňačka v meste...). Keď to porovnám s našimi dnešnými filmami (včera som jeden z nich videl), tak tomuto nie je možné dať menej, ako štyri, je to o niekoľko levelov vyššie. Veľmi drsné a tým pádom veľmi uveriteľné. A pritom je to režisérsky aj scenáristický debut jedného človeka. Super. 74%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný Kidnap Thriller z Jížní Koree s mým oblíbeným hercem Hwang Jung-minem.Na to, že se jedná o debut, tak opravdu parádní práce. Film má neokoukaný příběh, kde Hwang Jung- min hraje sám sebe a je unesen třemi agresivními únosci. Brzy pozná na vlastní kůži rozdíl mezi filmem a realitou. Film od úvodních minut nabere neskutečné tempo, je velmi poutavě natočen, Hwang hraje excelentně, celé to má velmi realistický nádech, divák má pocit, že tohle se opravdu stalo v Korei před týdnem.Bál jsem se, že film bude působit monotónně, ale je plný zajímavých překvapení, celý film se místy ubírá velmi nečekaným směrem a obsahuje hodně napínavých scén. Celé to však graduje do intenzivního finále jak natlakovaný hydrant a díky velmi úderné a rázné hudbě, jsem se přistihl, že lapu po dechu. Potěší i trio slizkých magorů v záporné roli. Skvělá one Man Show a Thriller se všemi ingrediencemi, které k danému žánru patří. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na Asiaty spíše průměr na druhou stranu oceňuji to, že to nemá přes 2 hodiny jak často jejich filmy mají a , že se to rozjede hned od začátku a nemá to hluché místa. Místního slavného herce unese skupina únosců a chce po ně do 10 večer 500 000 on jelikož není debil a viděl jejich tváře (na masky neměly docela průser) chce společně s jednou ženskou utéct. Jak tu někdo zmiňuje Výkupné tak je to hodně podobné bohužel za to, že nechají hlídat tak důležitého chlápka místním retardem ubírám na hodnocení a i konec je víceméně na náhodu.  60 procent ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký napínavý film o únose som nevidel od čias Gibsonovho Výkupného. Tam to bol tiež stret dvoch silných osobností, ktorým to zároveň strašne pálilo. Tentokrát to je pre hlavného hrdinu o to horšie, že uneseným je on sám a musí začať vyjednávať jak sa z toho dostať, pretože vie, že táto banda magorov na čele s ultimatívnym slizákom ho na žive nenechá. Je to neskutočne napínavé, skvele zahrané, originálne. Že hlavný hrdina nie je vymyslená hviezda ale Hwang Jung-min hrá akože sám seba (v USA remaku bude určite Nicholas Cage ;-) ), tomu dodáva ďalší rozmer. Scenáristicky to je síce trochu typicky kórejsky prekombinované ale neustále to graduje a z komorného filmu o únose sa stane solídny akčniak s naháňačkou alebo výbuchmi. Proste to nenudí ani sekundu a všetky postavy dostanú, čo si zaslúžia. Som maximálne spokojný a určite som to nevidel naposledy. 8/10. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama