Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

A jééje. Já nevím na čem jsem. Rozdělím film na dvě základní poloviny. První polovina se bude jmenovat "Dívka a kůň". Ta mě dvakrát dohnala k slzám a i za těchto podmínek mi přijde lehce nedotažená. I přesto, že Scarlett se snaží, scénář jí podtrhává hůlku kde může a v mnohých pasážích mi její postava přijde dost necitelná. Taková radost, když se konečně projede a pak odejde a ani se za koněm neotočí? Znám koňáky, ségra má ve stáji dva koně a sám jsem se o koně pár let staral. Každej by toho koně ještě půl hodiny objímal a při odchodu by z něj nespustil oči. Nene to není správné ...Ta druhá polovina je romantická, bude se jmenovat "Sympatický koňák a nesympatická paní". Tato polovina má s koněm společného asi jako kráva a pták a je maximálně rušivá. Rozhodila mi všechno dobré, co mi dala ta první půlka. Prostě špatně. Takže "Dívka a kůň" za ****, "Sympatický koňák a nesympatická paní" za **. Celkem má tenhle film u mě za *** a to i přesto, že ve mě zanechal hezký pocit a jak už jsem řekl, dvakrát jsem zaplakal. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zaříkávač koní je sice trošku utahaný a těch citových problémů je tam až nevkusně moc. Pár takových scén mohlo být natočeno lépe, nebo nemusely být ve filmu vůbec. Ale v čem se Redfordovi film opravdu povedl je zachycení života amerických rančerů a zvlášť pak rozdíl mezi jejich životním stylem a hektickým životem ve městech. Kontrast mezi dvěma životními styly je zachycen tak sugestivně, že nelze nepřemýšlet o tom která cesta je ta lepší. Mě osobně film právě tímto hodně oslovil, přotože ještě více než jiné přiživil můj pernamentní vnitřní konflikt o tom, jak nakládat s omezeným množstvím volného času. Život a práce na ranči v USA skoro vypadá jako jedna z verzí ráje, tak jak si ho já představuji. A další osobní téma filmu, které ve mně silně rezonuje je vztah ke koním. To jak jsou zde tito tvorové zachyceni vypovídá o tom, že takovýhle film nemohl zachytit někdo kdo by je neměl rád. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála romantických filmov, ktoré nekončia happy endom, o to viac možno zapôsobí. Aby som sa priznal, tak tento film ma veľmi nezaujal a dá sa povedať, že som bol skôr sklamaný. Na môj vkus je film príliš zdĺhavý a podľa môjho názoru by nebolo na škodu pár scén vystrihnúť, ako je napríklad zbytočné táranie všetkých predstaviteľov pri večeri. Ešte mi vadilo aj to spojenie zariekávačstva a šamanstva. To sú aspekty, ktoré sú mi aj v reálnom živote tak nejako proti srsti. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, ač tak tragicky začíná a pro Scarlett i pokračuje. Ale na farmě se naštěstí s jednou nohou naučila žít. Docela nefér mi přišlo, jak máma se pro ní nejdříve obětovala, ale pak si našla Roberta a všechno se motalo kolem ní. Kdo u toho nebrečel nebo mu to nepřišlo alespoň dojemné a smutné, je z kamene. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o romantickú drámu s veľmi pomalým tempom je tento film ozaj pekelne dlhý. Takmer tri hodiny sa pozerať na skupinku výborne hrajúcich hercov a na okolitú krásnu prírodu však občas bolo veľmi príjemné. Nemôžem poprieť, že Robert Redford ten citlivý príbeh zrežíroval na úrovni, aj keď poriadne to zostrihať by vôbec nebolo na škodu. Podľa môjho názoru je Zaklínač koní záležitosťou na jedno pozretie, pretože mňa prvýkrát čímsi očaril a nedostatky takmer úplne zastrel svojou atmosférou, no druhýkrát ma už nudil a po hodine som ho vypol. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Scény natočené s herečkou a speváčkou Betty Buckley boli nakoniec vystrihnuté z finálneho filmu. (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Zaříkávač koní“ od Nicholase Evanse. (J-o-k-e-r)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v USA, predovšetkým v Montane, New Yorku, Kalifornii či Connecticute. Natáčalo sa od 7. apríla 1997 do 19. septembra 1997. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama