Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

hippyman 

všechny recenze uživatele

nemůžu říct, že by to dopadlo tak, jak jsem podle názvu čekal, to mě příjemně překvapilo... ale přehršle hřejivých her na city ve filmu o hře a hrdých hrdinech si se mnou nějak nepohrálo. občas mě dialogy trochu trápily, will smith coby jakýsi housovsky ironicky laděný anděl strážný mi moc neseděl a damonovi jsem toho alkáče taky moc nevěřil... já nevim, něco mi tam prostě chybělo a zárověň něco jiného zas dost přebývalo. pokud byste si měli vybrat film o (pravdaže trochu jiném) sportu situovaném do období světové krize, rozhodně sáhněte radši po těžké váze. tohle paradoxně nemá ten správnej švih...60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to vždy jako zázrak, když do sebe všechny kousky zapadnou v dokonalé harmonii a z plátna či obrazovky vás zasáhne skutečná filmová magie. Jako v tomto pozvolna plynoucím, zdánlivě prostém, příběhu, který zdaleka není jen o golfu a kde se zpočátku banální a plytká moudra postupně mění v dech beroucí poezii. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nádherný príbeh... Až mi vyrazil dych. Hlavne jedny z posledných scén kedy Matt poctivo uzná zlý úder. Redford si berie na mušku veľké sústo, ako fair-play vo športe. Zvádol to bravúrne. Will Smith v úlohe božského poradcu podal tak isto bravúrny výkon. Jeden ďalší klenot kinematografie. Vďaka Robert. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšých filmov športového žánru. Parádny dej aj príbeh........... Soundtrack Rachel Portman: 1. My Best Wishes - Fats Waller ,2. The Legend Of Bagger Vance ,3. Savannah Needs A Hero ,4. Bagger Offers To Caddy For Junuh ,5. Bagger & Hardy Measure The Course At Night ,6. The Day Of The Match Dawns ,7. Birdie ,8. Junuh Sees The Field ,9. Hole In One ,10. Junuh Comes Out Of The Woods ,11. Bagger Leaves ,12. Old Hardy Joins Bagger By The Sea ,13. Bluin' The Blues - Muggsy Spanier ,14. Mood Indigo - Duke Ellington , ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vracím se z Bohemky promrzlej jak hovno ledního medvěda na antarktidě, mám po náladě, protože ty moji zelenobílý neznabozi celej zápas odflákli a dle "tradice" opět prohráli. Zapnu známý sračkoidní TV kanál- Film +, abych se dorazil, ale najednou...... začnu úplně roztávat. Jo, jo, tohle mě dostalo. Trošku oslava golfu, hodně krásný příběh, vynikající herecký výkony. Postava Will Smitha - Bagger Vance je super a děsně pozitivní. Bagger Vance by se mnou měl chodit na Bohemku, abych si tam nekazil náladu při pohledu na nekopy jako je Hrdlička nebo Kauchman . Režisér Robert Redford je mazák. Díky němu jsem totiž prožil nádherný příběh o naplnění jednoho snu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Filmovalo sa v dvoch amerických štátoch, a to Južná Karolína a Georgia. (MikaelSVK)
  • Jack Lemmon na začátku filmu řekne větu „Je to kouzelný čas.“ Tuto frázi řekl Lemmon v každém filmu, ve kterém účinkoval. (HellFire)
  • Matt Damon (Rannulph Junuh) se při natáčení zranil - sice ne těžce, ale vcelku nepříjemně: "Hrát golf není žádná hračka. Uvolnil jsem si při tom žebro - švihal jsem dost prudce a jednou jsem holí praštil místo do míčku do země. No a tělo pokračovalo dál, zatímco paže se zasekla na místě. Bylo to fakt ošklivý. Poslední měsíc natáčení u mě musel při každém úderu stát chiropraktik. Vždycky když jsem upadl, uvolnilo se mi žebro a strašlivě to bolelo. Štáb moc dobře věděl, ve které vázi úderu se zhroutím, takže točil odpal jen do určitého momentu. Já se pak chvilku svíjel na zemi a ten chlápek ke mně přišel a dloubnutím mi strčil žebro, kam patří. Pak mi řekli: 'Sjedeme to ještě jednou.'" (NIRO)

Reklama

Reklama