Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1970 se v Londýně konala soutěž Miss World. Ta byla ve své době nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. Moderoval ji legendární britský komik Bob Hope (Greg Kinnear). Miss World 1970 ale rozhodně neprobíhala hladce a ze soutěže se stala doslova divoká jízda. Rozhodnutí organizátorů povolit účast dvěma ženám z Jihoafrické republiky vzbudilo kontroverzi a napětí již před začátkem. Ale skutečný rozruch měl teprve přijít. Jeho epicentrem se stala feministická aktivistka Sally Alexander (Keira Knightley), členka nově vzniklého Hnutí za práva žen. Emancipované dámy prohlašovaly, že soutěže krásy dehonestují a ponižují ženy. A to se rozhodly dát najevo v přímém přenosu. Na diváky celosvětového živého vysílání tehdy čekala víc než jen jedna senzace… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Problémissky disponují silným námětem - na jedné straně je soutěž krásy se všemi svými pozitivy a (především) negativy, na druhé straně je revoluční hnutí za ženská práva. Proto je opravdu škoda, že je samotné zpracování překvapivě jalové a plytké. Bylo zajímavé a poučné se vrátit padesát let dozadu do zákulisí Miss World a ženských hnutí, nicméně jsem vcelku postrádal jakýkoli silný a zapamatovatelný moment. Neříkám, že bych vyžadoval nějakou hru na city, vedle toho film nabídl spoustu materiálu k přemýšlení. Měl jsem však celou dobu pocit, že tomu prostě něco (podstatného) chybělo. Jako by se jednalo spíše o hraný dokument předávající historická fakta než o hrané historické drama. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Musel bych si přestat vážit sám sebe, kdybych této populisticky-trendové podívané dal víc než jednu *, a tu dávám ještě  jen za poměrně působivě podanou dobovou atmosféru a povedený vizuál, jinak ale nemám jediný důvod hodnotit jakkoliv lépe, a to ani nemluvě o tom, že nebýt všech těch současných hnutí „kdekoliv a za cokoliv“, tak jsem přesvědčen, že tento snímek ani nevznikl, jelikož ačkoliv je, jak tvůrci uvádějí, natočen dle skutečných událostí, tak nejde o příběh zrovna dvakrát zajímavý, výrazný, prostě filmování hodný, ale máme tu Me Too, tak proč nevytáhnout i třeba takovouto zaprášenou báchorku, že? Každopádně, když pominu tento fakt a zaměřím se opravdu jen na filmovou kvalitu snímku, tak je to jedna velká nuda, zápletka je kostrbatá, nevýrazně zpracovaná, nic tu nefunguje, ani humor, ani emoce, ani dramatické situace, veškeré postavy jsou navíc vyloženě nesympatické, odtažité, a je mi to moc líto především kvůli mému zlatíčku Keiře Knightley, která se tu společně s ostatníma tak zbytečně ztrapňovala. Problémissky zkrátka není film, který by stál za jakoukoliv pozornost, slabý příběh, slabé zpracování, jen spousta nezábavných, prvoplánovitých dialogů, strašně okatě poukazujících na něco, co nikoho normálního v podstatě ale ani nezajímá. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Problémissky“ má dobrý true-based príbeh, ktorý patrí na filmové plátna. Avšak nie je vôbec jedno, že ako sa k tomu pristúpi. Podľa mňa pani režisérka Lowthorpe nenašla vo všetkom ten správny smer alebo mieru. Pozitívne hodnotím, že dostaneme obraz o plánoch a motiváciách nielen feministických aktivistiek, ale dozvieme sa niečo aj z pozadia Miss World 1970. Ten balans je krehký, ale drží sa. Neviem sa pozitívne vyjadriť o dynamike a sile filmu. V podstate sa tu nedá hovoriť o žiadnej dynamike a mnohokrát sa divák ocitne v „slepej“ uličke. Ako sa tomu hovorí ľudovo, chýba tomu „šťava“. Postrácam väčšiu škálu emócií a väčšiu katarziu. Z hereckej strany Keira Knightley a Jessie Buckley sú v pohode, ale čakal som od nich viac. Mrzí ma, ale tento film v tejto forme je len slabší (pod)priemer. P.S.: Záverečné snímky so skutočnými postavami potešili. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie ? Ani bych neřekla - spíš odlehčené drama s několika úsměvnými momentkami, které možná spíš nežli o boji za ženská práva vyprávějí o střetu dvou světů, které mluví různými jazyky, byť se některé jejich problémy překrývají. P.S.: Je ironií osudu, že v dvaadvacátém roce osvíceného 21. století americké ženy zase o některá svá těžce vydobytá práva přicházejí, byť ve jménu vyššího dobra. Jenomže cesta do pekel bývá, jak známo, velice často dlážděna těmi nejlepšími úmysly. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mentálne som pri tomto filme zomrel a som prekvapený, že v tom nemal prsty Netflix. To by sa im hodilo do tej aktuálnej vlny, ktorú produkujú. Mne ako mužovi, ktorý vidí aktuálnu situáciu to príde veľmi úsmevné. Celá ich snaha, nezmyselná. Proste feministická píčovina pre ženy, ktoré sa v tom nájdu, spália podprsenky a vyjdu do ulíc. Zase a zbytočne. 1 z 5 ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama