Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kniha je nejlepší „kingovka“ co jsem četl, jediná bez nadpřirozených sil a zároveň(právě proto) nejděsivější. Obecně platí, že filmy podle knih Stephena Kinga jsou většinou sračkoidní béčka., jen několik výjimek potvrzuje pravidlo, které však díky Franku Darabontovi bude zřejmě brzy minulostí. Misery se ale povedla zatraceně a já s obligátním konstatováním, že kniha je lepší a Shawshank je pouze podle povídky mohu s klidným srdcem říci, že se jedná o nejlépe zfilmovaný román pana Kinga. Kathy Bates jako nejvěrnější fanynka je prostě na zabití, zasloužený Oskar, jen jsem pak u Titaniku furt čekal kdy vezme kladivo a zláme DiCapriovi nohy! ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších kingovských adaptací, Rob Reiner zkrátka uměl. Aneb co se stane, když nechtěně natrefíte na fanatickou obdivovatelku svých románů... Děj se odehrává prakticky v jednom domě, je tu vynikající atmosféra a napětí a k tomu jste fascinováni fantastickými hereckými výkony Kathy Bates (Oscar udělen právem) a Jamese Caana. Český divák je navíc obohacen o geniální dabing s Naďou Konvalinkovou a Jiřím Bartoškou. Co více si přát na klidný večer... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat Kinga je vždy sázka do loterie! Tenktokrát jde o film velmi povedený, o což se zasloužila dvojice hlavních představitelů. Kathy Batesová stupňuje svůj sadismus odměřovaný na lékárnických vážkách až k nevydržení. Respektive až k výbuchu čiré hrůzy, jaké je žena schopna. Zdánlivě banální příběh se postupně zvrhne v souboj na život a na smrt. A pokud by se vám zdálo, že fanynka číslo jedna je neúměrně krutá, pak doporučuji přečíst knižní předlohu. V ní se bývalá ošetřovatelka s panem spisovatelem vůbec, ale vůbec nemaže....jak zřejmě usoudili filmaři, to by nejspíš leckterý divák nevydýchal! Naprosto zasloužený Oscar, paní Batesová! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní psychothriller s excelentní Kathy Batesovou v jedné z hlavních rolí, vlastně by se dalo říct v hlavní roli, jelikož Jamese Caana tato špičková herečka zcela zastiňuje. Bravurně gradovaná atmosféra nenechá diváka vydechnout a je opravdu zážitek sledovat charakterovou proměnu nenápadné pečovatelky v rozlícenou saň. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Reiner v první řadě mistrovsky režíruje. Famózně vede herce, geniáně vykresluje depresivní a až sugestivní atmosféru strachu, nejistoty a obav. Navíc se prakticky celý film odehrává v jedné místnosti, potažmo v jednom domě a ani to neubralo na působivosti. Tempo a napětí mistrovsky graduje až do ďábelského finále. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Rob Reiner študoval filmy Alfreda Hitchcocka, aby zistil, ako nakrútiť triler a sledoval každý Hitchcockov film. Reiner mal Hitchcocka v hlave natoľko, že James Caan začul, ako sa Reiner jedného dňa na natáčaní káral a pýtal sa sám seba: "Kto si myslíš, že si? Snáď Alfred Hitchcock?" (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama