Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (426)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je dítkem slavného scénáristy Williama Goldmana. Ten scénář napsal podle své knihy, která se najde i v našich městských knihovnách. Doporučuju si ji přečíst. Je stejně dobrá jako film a nabízí něco z příběhu navíc. Goldman je taky skvělý spisovatel, takže se nudit určitě nebudete. A možná se i dozvíte, proč je ve filmu postava vnuka a jeho dědečka. A film samotný? Jasných pět hvězdiček. Už jenom za Patinkina ("I want my father back, you son of the bitch!"). Jen by si zasloužil o vlásek lepšího režiséra, větší rozpočet a delší stopáž. Directors cut už asi nevyjde, že? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nádherná záležitost pro celou rodinu, která šikovně prokládá klasickou pohádkovou naivitu vtipnými scénkami a dialogy. Chvílemi nemá daleko k absurdnímu humoru Monty Pythonů, samozřejmě upravenému pro děti. Cary Elwes (ano, to prkno z prvního Saw) je skvělý, a vlastně i všichni ostatní. Škoda jen, že k závěru už filmu docházel dech, protože bych se nebránil ani nejvyššímu hodnocení. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No... Tedy... Musím říci, že ve srovnání s knihou mě Princezna nevěsta zklamala. Dějově je přitom víceméně totožná a dialogy a všechny "hlášky" jsou také stejné (scénář si napsal Goldman sám, tak není ani divu), ale nějak jsem postrádal to kouzlo, které mě nutilo číst dál a dál, ten vtipný vypravěčský jazyk, tu fikci s neexistujícím Morgensternem... A co hůř - většina toho, čemu jsem se v předloze smál, mi tady vtipná vůbec nepřipadala. Zčásti za to mohl třeba Cary Elwes, zčásti opravdu nehezká Knopflerova hudba a levně vypadající výprava vůbec (ano, já vím, že to nejspíše byl záměr)... Ve výsledku je to tak na tři hvězdy. Kdybych knihu nečetl, možná bych přidal. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ked si predstavim, kolko krajsich a lepsich americkych rozpravok alebo fantasy filmov sa natocilo v 80-tych rokoch a nedostali sa do TOP 250-tky IMDb najlepsich filmov vsetkych cias, tak ma velmi prekvapuje, ako sa tento priemerny film mohol dostat na 175 miesto. Zdalo sa mi to byt take umele, chvilami nudne, ale nasli sa aj chvile, ked ma film bavil, ale staci mi to na jedno pozretie. V malej ulohe sa objavil aj na nepoznanie zamaskovany Billy Crystal :-) Reziser Rob Reiner ma skor potesil psychothrillerom MISERY NECHCE ZOMRIET (1990) alebo z vojenskeho a pravnickeho prostredia filmom PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992)... 23.04.2009 ___ Cary Elwes - (Westley) +++ Robin Wright Penn - (Buttercup / Princezna Nevesta) +++ Chris Sarandon - (Princ Humperdinck) +++ Mandy Montoya - (Inigo Montoya) +++ Christopher Guest - (Gróf Tyrone Rugen) +++ Fred Savage - (Vnuk) +++ Peter Falk - (Starý otec) +++ Billy Crystal - (Zázracný Max) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Mark Knopfler +++ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Herec Andre the Giant, který hrál obra Fezzika, měřil 213 cm. (Kulmon)
  • Celý natáčecí den štáb stála výzva Caryho Elwese, aby ho herec, představující princova "muže na špinavou práci", nešetřil a doopravdy uhodil. Udělal to a Elwes strávil zbytek dne v nemocnici. (Epistemolog)
  • Film se měl původně točit již 70. letech a Fezzika měl hrát Arnold Schwarzenegger. Když došlo k natáčení o 12 let později, byl Arnold již takovou hvězdou, že si jej studio nemohlo dovolit zaplatit. (Kulmon)

Reklama

Reklama