Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Docela silný odvar. Zatímco v těchto filmech: Mezi řádky a Nebezpečné myšlenky se snaží učitelé studenty něčím zaujmout, tancem, hudbou nebo nějakou filozofickou sračkou, zde se pan Garfield coby vynikající S. L. Jackson vyrovnává s tvrdou realitou. Drsný a brutální film, ale nepochybně zajímavý a napínavý. Doporučuji. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Některé české učitele bych nahnal do takových škol, protože by si to fakt zasloužili. Jinak ale film docela hezkou poctou učitelům, kteří to určitě nemají lehké. No a film. První hodina je taková bezradná a čekal jsem po ní úplně jiný film. Pak se ale všechno otočí a pan G v podání Samuela L. Jacksona až tak bezradný není. Konec mě hrozně moc potěšil, protože odkazoval na výborný film Lovce jelenů. Jediné, co mě trochu zklamalo, že nás Kevin Reynolds nechává nahlédnout do nitra učitele, který se vypořádává s těžkýma situacema, a potom nám ukáže, že to nitro ve skutečnosti takové vůbec nebylo. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na Reynoldse je námět zajímavou volbou, ve výsledku snad i malým vítězstvím. Do hlavní role velmi dobře obsazen S. L. Jackson, který zdařile sehrává obě rozporuplné polohy své postavy. Díky jemu a práci scénáristy se daří držet děj filmu na pouhý dohled od klasických zvratů a silně tak působí ve prospěch atmosféry filmu. 70% ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič!!! Samuel L. Jackson (učiteľ Garfield), obklopený, grázlami strednej školy. Jackson pod taktovkou Reynoldsa stvárňuje postavu, ktorú absolútne neviete odhadnúť. Príbeh nemá happyend, nekončí ponaučením, ale zobrazuje dekadenciu systému a snahu vs. nezáujem! Keď vo vás niekto zabije vlastné ja, o smrť svojho tela nemáte strach hazardovať. Záver filmu mi mierne vyrazil dych. Scénar 187 (btw kód americkej poície pre vraždu), napísal učiteľ. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Neni to sice tak popcornový jako Bostonská střední, ale zase to hrozně tlačí pilu s tim svym prazvláštnim poselstvim (pohrdání rezignací Johna Hearda vs. přistoupení na pokrytecký pozlátko + dexter style). Asi bych víc ocenil, kdyby to zůstalo v mezích reality. Navíc ta proměna hlavního hrdiny úplně podkope první polovinu (tu romanci i dusnou atmosféru). Každopádně některý školy plný těhlech latino zmrdů jsou asi fakt pekelný. Tam si fakt nevybereš... (65%) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama