Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (350)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Brzdy a spojky netřeba, na plyn se šlape oběma nohama a plnou vahou Russella Crowa, který pozapomněl dodržovat povinný dvoumetrový odstup od lednice. V plné jízdě tak filmu opomenete vyčítat těch pár projetí v protisměru nebo airbag v nose v podobě nesympatické hlavní hrdinky. Kdyby si po mém vzoru plácla na kufr nálepku "a vařit taky neumím," dal by jí Nečistá duše pokoj, než bys řekl šmik... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To bolo síce úprimné, ale stále nie ospravedlnenie.“ No, tu sa bohužiaľ nedajú ktovieako prižmurovať oči, toto je naozaj len solídna jednohubka s monštruóznym (vyložte si to ako chcete) Russellom Croweom. Slávneho Austrálčana po tomto filme ženy určite milovať nebudú, ale zas ako správne podotkla moja pani manželka, asi mu na tom ani nezáleží. Tak či onak to Gladiátor dal na veľmi solídnej psychoúrovni. Preto zamrzí nie príliš správne vybratá ústredná hrdinka, ktorá pravdupovediac nie je príliš sympatická. Najviac mi ale prišlo ako veľká škoda to, že scenárista si dal málo záležať, vinou čoho som si každých 10 minút vravel „no moment a prečo neurobila toto“ alebo „čože, prečo namiesto toho neurobil tamto?“ (nebudem spoilerovať, ale pri pozeraní si na mňa určite spomeniete). Každopádne sa priznám (ale to sa mi nikdy nesplní), že by som si na túto tému (samozrejme s vracajúcim sa Croweom) veľmi rád predstavil sériu typu Piatok 13, v ktorej by sa šialený antagonista vracal zas a znova po štýle Jasona alebo Maniac Copa. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Russel Crowe má už 56 rokov, takže sa na udržiavanie figúry už môže vykašľať, ale treba povedať, že mu v podstate tá nadváha pristane. A urobil dobre, pretože sa premenil v statného šialenca a opätovne potvrdil svoje špičkové herecké kvality. Výsledkom je celkom dobrý psycho thriller, kde vás bude srať len stupidita hlavnej predstaviteľky, ale aj policajta s mínusovým IQ, ktorý by netrafil ani sochu, keby stála pred ním na dva metre. No ten psychopat sa ozaj vydaril, na nič sa nehrá, neskrýva svoj stav ani na verejnosti, koná tak, ako sa na neho patrí, ako blázon. Russel to celé ťahal, tempo je rýchle, má to spád, hluché miesta tu nie sú, príbeh je síce jednoduchší, ale priamočiary, no a jednotlivé nehody a úmrtia boli natočené efektne. Silné tri hviezdy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak takový záhul sem tedy nečekal, myslel sem si že to bude něco ve stylu "Na doraz", což je dobrý film, ale drží se na uzdě. Zatímco tenhle film rozhodně ne a tak se vše v tomhle filmu stupňuje a stupňuje a sem rád že v tomhle ohledu, mně film neustále něčím překvapoval a udržoval mně napnutého. Má to vynikající honičky, skvělá a dynamická hudba při nich hraje, a Russell Crow, si tenhle film vyloženě krade pro sebe. Určitě by se na tomhle filmu dali najít chyby, ale jelikož tohle byla totálně nekompromisní adrenalinová jízda, tak tomu lze i lecco odpustit a těch pět hvězdiček, si to rozhodně zaslouží. PS : A né neni to, jako Volný pád, u Volného pádu šlo o selhání jedince a pomstě celému systému, zatím tady se jedinec chce pomstít, jenom jedné konkrétní osobě. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe sežral všechny prachy vydělaný svými předchozími hereckými úspěchy. A tak sledujeme, kterak dvou set kilový gladiátor řádí ulicemi v touze zařadit se po bok Nicolase Cage nebo Bruce Willise. V rámci magorů těžká váha. Unhinged se sice místy docela snaží a třeba z hlediska technickýho to není vůbec zlý, scénář je ale směšnej ve všech chvílích, kdy má přijít na řadu logika... A to je sakra často! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Žiadne z policajných vozidiel nemá na sebe identifikačné číslo jednotky. (Arsenal83)
  • Tom Cooper (Russell Crowe) jezdí v šedém pick-up novějšího typu s poznávací značkou 711 TPX. (ČSFD)
  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama