Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezcílné bloumání plnokrevných postav nedokrveným světem začíná teprve v poslední třetině nést vnější znaky nějakého příběhu. Příliš pozdě na spásu barvotiskové story o pařížských snobech, kteří byli před druhou světovou válkou stejně sebestřední jako dnes. Výborná Charlize Theron, ani zajímavý Stuart Townsed, který má hlavu spíš mezi jejíma nohama než v oblacích, film před zaslouženou videodistribucí zachránit nedokázali. 60% Zajímavé komentáře: pshimi, jojinecko, Wormboy ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vojnová nepatetická nesentimantálna romanca o viac než kamarátskom trojuholníku, jednej osudovej žene a jednej nenaplnenej láske. Excelentná Charlize Theron a lá "femme fatale". John Duigan sa prejavil ako vynikajúci rozprávač, ktorý nás prevedie vývojom postáv od študenských čias, cez Španielsku občiansku vojnu až po 2.svetovú vojnu... Od Head in the Clouds som nič nečakal a dostal som emocionálne silný príbeh, ktorý ma fest prekvapil a "dostal", až sa sám sebe čudujem:) 4,5*/5 ()

Reklama

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** hvězdičky Tak já teda nevim. Na tenhle film bych nekoukal a našel bych si raději asi tucet jiných. Člověk míní a situace mění. Skoukl jsem to a přežil a 3*** hvězdy není málo, ne? [X] Minus 1* hvězda Za prvních 100 minut, kdy jsem se modlil aby to skončilo. Protože jsem ale statečný, nevypnu film a dokoukám ho, jinak bych ho přeci nemohl subjektivně objektivně hodnotit. To je přeci jasný. Odbojem začal film mít pro mi i nějaký děj a skončilo představování charakterů hlavních postav. [X] Minus 1* hvězdička Vůbec mi tam nesedl Stuart Townsend. A to tak, že opravdu vůbec. [X] Řekl bych, že je to film pro specifickou skupinu diváků. Jakou? To já nevím, já se v tom vůbec nevyznám. Hej, to nedává smysl! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lhostejně přijaté romantické retrodrama nám představuje zajímavý trojúhelník: bohémskou krásku Charlize Theron, jejího irského milence Stuarta Townsenda a španělskou ošetřovatelku Penélope Cruz. Drží se hesla, že je třeba si užívat života za každou cenu. Je to taková zvláštní láska ve třech, do které nemilosrdně zasáhne občanská válka ve Španělsku. A trojice se částečně rozděluje. Pak přijde válka mnohem krutější, druhá světová. Přehledně vyprávěná story má několik zajímavých okamžiků, ale vesměs se odvíjí v jasně vyšlapaných cestičkách. Potencionálně silné scény tvůrci nedokáží dostatečně prodat, postavy se dlouze dívají jedna druhé do očí, ale ta pravá chemie chybí, napínavá scéna je tak okatě aranžovaná, že napětí vyšumí. Prostě režisér John Duigan nedokázal zamaskovat kašírované kulisy a bohužel i nemastné emoce. ()

Aybi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Ukázka toho, že v jakékoliv době i přes rozdílnost povah může mezi lidma existovat neskutečné osudové pouto. Charlize Theron mě jako Gilda uchvátila. Už jen ta směs výrazů, co jí proběhla ve tváři, když se Guy vrátil z války, od překvapení, radosti, že je naživu a připomínky zrady, byla naprosto ohromující. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama