Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vánoční animák o tom, jak vlastně Santa začal roznášet dárky a jak přišel ke svému spřežení a svým pomocníkům. Nebyl na to ale sám, pomáhal mu jeden pošťák. Ten dorazí do tohoto severského městečka, kde lidi pohání jen nenávist. Řídí ho dvě znepřátelené rodiny a těm tento stav vyhovuje. Vše se změní příchodem pošťáka a jeho spoluprací s Klausem. Začnou dětem dávat hračky, a to změní celé město. Ne každému se ale tato změna zamlouvá. "Lidé se musí nenávidět!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, než som si zvykol na vizuál tohto kúzelného a originálneho vianočného animáku a chvíľu mi aj trvalo, kým mi došlo, ktorá bije. Pričom už len samotný názov je spoiler. A obsah tu som si neprečítal, našťastie. Originálne premyslený príbeh, ktorý chytí za srdce snáď každého diváka, pozerať ho však treba výhradne počas vianočných sviatkov. Musím sa však priznať, že ma animácia až tak nepresvedčila, jej koncept mohol byť viac dovarený, ale nakoniec ide iba o výčitku z kategórie tých menej smerodatných. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Pripomenúť si tradičné hodnoty, na ktorých záleží, nikdy nie je na škodu. Tento animák od Netflixu je o spolupatričnosti, nezištnej pomoci, o prekonávaní samého seba na úkor vzdania sa vlastného pohodlia a materiálnych hodnôt. O vytvorení šťastných iskričiek v oku toho druhého, no a samozrejme o láske, veď aká by to bola rozprávka. No a niekedy je proste potrebné vydať sa až do Smeerensburgu, aby ste v sebe objavili lepšieho človeka. Takého, ktorý sa zo šťastia druhých začne tešiť viac ako z toho vlastného. “Každý dobrý čin vykresá ďalší...". Španielska rozprávka, ktorá na moment roztopí vaše srdcia. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podobně kreativní a zábavné bývaly Pixar filmy. Jenže Pixar usnul na vavřínech a dávno není králem animáků. Klaus je v jádru jednoduchý příběh o nápravě jednoho rozmazleného syna boháče, ale podaný tak nenásilně a nevtíravě, že si ho prostě musíte zamilovat. Na druhou stranu má všechny klasické neduhy jednoduchého příběhu a podivné chování postav, takže jsem někdy obracel oči v sloup. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KAŽDÝ ROK V OBDOBÍ VÁNOC SE K NÁM ZAČALY VALIT DOPISY…“ /// Nikdo ho nikdy neviděl. A má rád sušenky… Všechno začalo na místě, kde si lidi mezi sebou rádi vyměňovali názory, páč to město bylo postavený na vzteku a nenávisti. Pak to bylo takový o p a t r n ý doručování dárků…, ale na počátku všeho byl pošťák! Nevěříte? Animák, kterej má krásnej příběh a nevšední animaci vás o tom přesvědčí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku, kterou napsal režisér a scénárista tohoto filmu Sergio Pablos, neznám. 2.) Hledám vánoční film. Navždy. 3.) Thx za titule “lokeš“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)
  • Všetci obyvatelia Smeerensburgu majú iné vlasy: Krúmovci čierne, Ellingboevci červené, tzv. neutrálni (Laponci, Jesper, Alva) blond a mladý Klaus s Lydiou tmavohnedé. (megajalec)
  • Keď Jesper (Jason Schwartzman) vysvetľuje deťom, že iba dobré deti dostanú darček, otvorí spodnú časť dverí, ktoré prejdú cez dve deti. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama