Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Romero, jeden z mých nejoblíbenějších režisérů, a King, nad jehož knihami jsem strávila nespočet hodin - od Creepshow jsem očekávala hodně a víceméně se moje očekávání splnila. Povídka první: Vtipná, místy nechutná, ne sice kdovíjak děsivá, ale roztomile pitoreskní -> 4*. Povídka druhá: Stephen King sice ani zdaleka není dobrý herec, ale ty jeho grimasy mě bavily -> 3*. Povídka třetí: Na Leslieho Nielsena jsem zvyklá spíše z komedií a proto mě překvapilo, jak dobře umí zahrát pomstychtivého, nepřejícího a veskrze zákeřného bastarda -> 5*. Povídka čtvrtá: Ta příšera působila poněkud lacině, ale příběh to naštěstí dost zachraňuje -> 4*. Povídka pátá: Nebyla jsem schopna to zkouknout celé, protože mám fóbii ze švábů, ale řekla bych, že lepší jak průměrné to nebude -> 3*. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Na verzi z 2019 se to nemůže z hrobu hrabat, byť Ed Harris s vlasama je samo o sobě creepyshow :-D Příběh s Holbrookem a Nielsenem byl fajn už jen pro jejich výkony. Totéž příběh s Kingem. Jsem ho snad neviděla nikde jinde v tak dlouhé roli a sehrál to bravurně na introvertního pisálka. No nepustila bych si to ani na Halloween, a to je co říct. Je to tak na 2,5*, ale za 3 to není. To hodnocení o pěti hvězdičkách je fakt neobjektivní. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Výbornej povídkáč, kterej potěší Kingovým perem, spoustou známých tváří, různorodostí a také příznivce Romerových splatter masek. Nepotěší snad jen močopudým hereckým výkonem samotného Kinga, přičemž zajímavostí jest herecká účast tehdá desetiletého Kingova syn, dnes již známého spisovatele Joe Hilla. Za nejlepší považuju prostřední povídku se záporákem Leslie Nielsenem, kterou bych díky důmyslné vraždě nazval možná až exploitační. Na tento typ filmu spokojenost. 80% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle povídkové knihy Stephena Kinga natočil klasik G. A. Romero . Pět příběhů, ze kterých se skládá, je schválně napsaných a také natočených jako absolutní béčka. Hodně hezká je i celá výtvarná stylizace filmu do podoby komiksu. Nejvíc se mi líbila v pořadí druhá o sedlákovi, který najde na poli meteorit a přemýšlí, jak jej zpěněžit. Bohužel pro něj, ho rozbije a z dutého obsahu meteoritu se vyleje jakási zelená sračka. Díky ní všechno zarůstá zelení, včetně nebohého vidláka hraného mistrem Kingem. Nejlepší Kingova filmová role. Dusil jsem se při této povídce smíchy. I ostatní povídky mají vysoký standard zábavnosti a bylo tam i trocha napětí a hlavně skvělé masky Toma Saviniho. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než Creepshow II, ale do pěti hvězd mi něco chybělo. Možná kdyby druhou povídku s Kingem, nebo pátou s brouky vyměnili za Raft. :))) _____________________ EDIT: Tak to co chybělo už se našlo. Byla to neovladatelná chuť, pustit si to zase znova a navíc jsem objevil pár drobných plusových detailů. 90% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama