Reklama

Reklama

Temná polovina

  • Česko Temná půle (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhalení druhého já rozpoutá opravdové peklo. Horor USA podle úspěšné novely Stephena Kinga. Jako chlapec trpěl Thad Beaumont nesnesitelnými bolestmi hlavy. Jednou po cestě ze školy dokonce ztratil vědomí. Při operaci objevili lékaři v jeho mozku pulsující strukturu, kterou pokládali za nádor. Bylo to ale Thadovo "dvojče", které nemělo možnost se dostatečně vyvinout v děloze. Tkáň byla z mozku odstraněna. O 23 let později je z Thada učitel a spisovatel a neznámý vyděrač mu vyhrožuje, že prozradí Thadův pseudonym, pod kterým vydává knihy plné násilí. Thad se proto rozhodne veřejně se k podvodu přiznat a společně se svou ženou Liz uspořádá obřad, při němž svůj pseudonym pohřbí. Pár dní poté se rozpoutá peklo: několik lidí, kteří věděli o Thadově spisovatelské druhé tváři, jsou brutálně zavražděni ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

klerik 

všechny recenze uživatele

Hlavným heslom producentov pri kingovi je nechať obal a už len škrtať. Atmosféra šla na prechádzku, herci asi štrajkovali, no aspoň že tie digitálne vtáky ma prekvapili. A je tam aj nejaký zhnité mäsko, čo viac od Romera chcieť... Iba ak zombíkov. PS taky Kubrick dokatoval scenar k OSVIETENIU oveľa viac, ale on je pán režisér a Romero len béčkar, ALE zato kultový, údajne... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten starej dobrej psychologickej King. Tohle je ta stará dobrá nepodlézavá filmařina. Tohle je ten pravý kingovský Castle Rock. Tohle jsou ty přirozené charaktery a dobří herci. Tohle je ten dobrej příběh, kterej nenudí ani dvě hodiny při pomalém tempu. Tohle je ten film při kterém jsem se cítil tak dobře. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrejme sa Kingova knižka lepšie číta, ako pozerá. A nieje to len v tomto prípade. Romero pojal snímok možno civilnejšie, ako by sa od neho čakalo, nakoľko jeho zombie fláky predsa len ponúkali lepšie pole pôsobnosti pre trikových majstrov. To ale neznamená, že TEMNÁ POLOVICA nemá v niektorých prípadoch kvalitný gore dizajn. Najväčší problém vidím v prepálenej minutáži, ktorá by sa aj napriek 431 stranám Kingovej predlohy dala vtesnať do svižnejšieho, hodinu aj pol trvajúceho hororu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale film je i na poměry adaptací Stephena Kinga dosti nezáživný, chybí mu atmosféra, tempo a napětí. Pro mě spíš slabší dvě hvězdičky, hodnocení tohohle kousku nejspíš zvedá přítomnost známého specialisty na horory - Romera - na režijním postu. Je to béčko jako vyšité, kvalita triků je nízká. Celkový dojem: 35 %. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Filmy jako Temná polovina nejlépe demaskují, v čem je Stephen King výjimečný. I z celkem banálního horrorového příběhu dokáže udělat řemeslně slušné počtení, které má dar čtenáře vtáhnout do děje. Ale když se téhož příběhu ujme průměrný režisér a vypráví ho průměrným způsobem... zbyde překvapivě pouze průměrný příběh bez kouzla, nic víc. Stephen King potřebuje, aby jeho příběhy vyprávěl výjimečný filmař (viz Kubrick, Darabont), jinak z nich zůstane pouze stín. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Jméno padoucha ve filmu, George Stark, je poctou neslavnému sériovému vrahovi Charlesu Starkweatherovi. (Chatterer)
  • V Německu film vyšel pod názvem "Stark". (Chatterer)

Reklama

Reklama