Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Dado 

všechny recenze uživatele

Seriály vo mne doteraz dokázali vyvolať rôzne emócie. Až do zhliadnutia Hollywoodu sa však u mňa nikdy nedostavil neodbytný pocit, že na scenári museli pracovať dvaja ľudia s diametrálne odlišnými predstavami o výslednom diele. Úvodné tri epizódy poskytujú divákovi pútavý pohľad za oponu, ktorý má pramálo spoločné s idealizovanou predstavou o takzvanom zlatom veku filmu. S nástupom zápletky sledujúcej natáčanie kontroverzného filmu sa však celý príbeh mení na rozprávku z akéhosi paralelného sveta, v ktorom ani predpojatosť, rasizmus a homofóbia časti populácie USA nemajú šancu proti jednotlivcom, ktorí v sebe dokážu nájsť dostatok odvahy na to, aby im otvorene čelili. Nedostatky spojené s touto nekonzistentnosťou, ktoré sa okrem nepravdepodobných vyústení konfliktov čiastočne odzrkadľujú aj na zvláštnych zmenách charakterov niektorých postáv, sa pochopiteľne pri hodnotení nedajú prehliadať. Rovnako by však nebolo fér kvôli nim prejaviť neprimeranú snahu seriál potopiť, najmä keď pre mňa od začiatku až do konca predstavoval ako celok kvalitnú filmovú zábavu. (75%) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Když lupnete seriálu název Hollywood pochopitelně to zcela jistě přitáhne pozornost nejednoho diváka či filmového nadšence chcete-li. Po zhlédnutí upoutávky jsem si taktéž odvětil, že tomu šanci chci dát. Je pravdou, že v první polovině mě dost iritovalo množství kuř buřtů, jenž se zde objevovaly a rovněž to jak seroš říká: it's oukej ču bý gej. Každá druhá postava si tak přičihne k mužskému tělu. Samotné natáčení a realizace filmu v seriálu pak byla stravitelnější limonáda. Nemůžu hodnotit příliš obecně, ale po Sex Education mě toto připadá jako univerzální netflixovský balíček v podobě propagace multi kulti či témat sexuálních menšin. Více než chtěná radost, je z seriálu cítit objednávku z výše zmíněných Do what do... ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Murphyho přenádherná fantazie o tom, jak by to asi bylo, kdyby se už ve zlatý éře Hollywoodu přestala řešit rasa a sexualita a Akademie by třeba taky hodnotila filmy a herce podle jejich opravdové kvality a výkonu. O to víc bolí, že to tak není ani teď, ale brzo se tam dostaneme, já tomu věřím! Poslední epizoda parádní - zasloužený happy end pro všechny, kteří si ho zasloužili, ale nikdy se do nedočkali, casting je hodně povedený (Parsons!) a vemte mě prosím taky do Dreamlandu! Binge watch snů. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Ale vlastně jo. Ryan Murphy je tam hodně cítit, je to krásně natočené a musím ho pochválit, že jen a pouze při jeho seriálech nepřepínám po prvním dílu intro, protože jsou vždy nesmírně povedené (a to nejen v Hollywoodu, ale stačí se podívat třeba na The Politician a intro s písní Chicago). Darren Criss mě pokaždé více a více překvapuje, je to neuvěřitelný talent, ostatní herci také sympatičtí. Místy dost klišé a takhle by to celé asi úplně nedopadlo, ale líbilo se mi to. Taková příjemná oddychovka. ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Rozjede se to krásně. Mladí slílci přiběhnou k branám Hollywoodu, kde je producenti přivítají s otevřenou náručí, ale místo konkurzu rozepnou poklopec a přejdou rovnou k ústní zkoušce. Prvních několik epizod mi prodalo seriál se smyslem pro humor, který obdivuje klasický Hollywood, ale zároveň si uvědomuje jeho tehdy skvěle ututlané skandály a nebojí se o nich mluvit. Bohužel se to časem kamsi vypařilo. Zůstaly sympatické postavy, kterým člověk přál úspěch i přes neustálé chybování. Hlavní roli získal progresivní příběh o tom, co mohlo být, kdyby se ve správný čas na správném místě sešli ti správní liberálně smýšlející filmaři. To zní ještě líp a byl jsem zvědavý, jakými kličkami tvůrci vybudují alternativní minulost. Jenže to vypadá, že kolem páté epizody se scénáristi tak zamilovali do hrdinů, že jim z cesty vyházeli všechny překážky. Na jednu stranu se tím zachoval energický styl seriálu, ale v té chvíli bych se vůbec nebránil nějaké větší krizi, pořádné prohře. Z postav, které začínaly jako sobecké prasata, se ze scény na scénu stanou svědomití mecenáši. Je to až absurdně pohádkové, jakoby všem v L.A. přes noc trojnásobně narostlo srdíčko. Ti záporáci, kteří nezmění týmy, jsou bez větších problémů smeteni ze stolu, nebo na ně příběh úplně zapomene. Haysův kodex je zmíněn, ale nikdo už neřeší, že minimálně jeden z natáčených filmů by pod ním nepustili do kin. Tahle filozofie "all you need is love" měla určitě dobré jádro, ale ve výsledku spíš zjednodušuje problémy, které v té době probíhaly v Hollywoodu a celé Americe. Film vlastně říká, že kdyby si pár utiskovaných nováčků stálo za svým, svět by jim padl k nohám a za půl roku by neměli žádné nepřátele. Že přesvědčit největší zábavní průmysl na světě vlastně není nic těžkého a desítky let trvající společenské tání se dalo přeskočit jediným filmem. Možná ještě problematičtější je pointa příběhu s úchylným agentem. Inu, Weinstein approves. Nic z toho nestačí ke zkažení zábavného seriálu, ve kterém si stále můžete užít kouzelnou atmosféru oplzlého filmového království. Silnější dojem ze závěru ale chybí. Šance říct něco konstruktivního o tehdejším nebo současném Hollywoodu byla promarněna. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv postava Camille (Laura Harrier) ve skutečnosti neexistovala, její příběh je částečně inspirovan herečkou Dorothy Dandridge, první černou herečkou nominovanou na Oscara za hlavní roli. (Kitcat)
  • Každá postava měla specifickou barvu kostýmu. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama