Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Ant 

všechny recenze uživatele

První tři epizody vás namotají na seriózní příběh ze zlaté éry Hollywoodu a jak se tehdy žilo menšinám všeho druhu. Příběh gigola, co se snaží uspět jako herec jen proto, že ho v dětství bavilo chodit do kina? Paráda. Stupidní jako facka a zároveň uvěřitelné. Jenže to jsem netušila, že Murphy z toho plánuje udělat Glee na x-tou. Další 4 díly jsou napsány ve stylu, kdy scénáristi sebrali několik "woke" hashtagů z Twitteru a postavili kolem nich příběh, který je asi tak uvěřitelný jako sníh v létě. Aneb všechno je krásné, pozitivní, postavy úplných grázlů najdou svědomí bez jakéhokoliv vysvětlení. Herci jsou jednorozměrní jako příběh samotný. Jediný Jim Parsons hraje jako o život. Seriál jsem dokoukala se znechucením z toho, jak tohle vůbec někdo tohle schválil do produkce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako nevim, tohle už i mně přijde ve výsledku mnohem spíš jako univerzální netflixovskej balíček woke idejí než skutečný seriál. A vlastně ani nevim, jak se to stalo, neboť minimálně v první polovině epizod to brnká i na temnější struny a z některých dějových zákrutů odkrývajících "špínu Hollywoodu" mi bylo až fyzicky špatně. Ale pak se to najednou zlomí, a všechno je sluníčkové? Celkový dojem ze seriálu je u mne najednou mnohem slabší než pocit z jednotlivých epizod při sledování, ten páteční jednodenní binge mě bavil dost. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako člověku se slabostí pro starou Ameriku se mi na to skvěle koukalo po stránce výpravy a kostýmů a prvních pár dílů se jevilo nadějně i po stránce scénáře. Ale pak jako by šlo všechno rázem do kopru. Mám z toho podobný pocit jako kolega J*A*S*M - ze seriálu, který se zprvu jeví jako nadějná sonda do intrik a zvrácenosti (nejenom) poválečného Hollywoodu, se stává víceméně pohádka, která jen klouže po povrchu a nepřipouští žádné komplikace, žádné skutečně vyhrocené dramatické situace, po nichž některé momenty i tematika rasismu a homofobie přímo volají. Ba naopak, jak se příběh vyvíjí, přeslazenosti, kýče a patosu přibývá a korunu tomu nasazuje poslední epizoda. Chápu, že hlavním poselstvím seriálu je nevzdávat se naděje a jít si tvrdě za svým takříkajíc "against all odds", ale i to se dá pojmout vkusně a neprvoplánovitě. Chyba je však do jisté míry na mé straně, jelikož jsem očekával něco úplně jiného, syrovějšího a realističtějšího (např. ve stylu Roachova Trumba). I proto jsem ve finálním hodnocení tolerantnější - když už nic jiného, děj odsýpal, seriál má příjemnou dobovou atmosféru a sympatické postavy a krom toho mě těšila řada narážek na reálné herce a filmy starého Hollywoodu, které mám tak rád. ()

joker30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mal som očakávania a nesklamalo. Je to svieže, občas vtipné, občas dojemné. Krásna výprava a celkovo zobrazenie doby, napriek tomu, že sa jedná o alternatívne prerozprávanie reality. Niektorí herci jemne preafektovaní, ale keďže vlastne hrajú hercov tak to sadlo ako riť na šerbel. A čerešnička na torte je Dylan McDermott. Je tu doslova rozkošný a jeho vedľajšia postava okorení každú scénu.85% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech, resp. čtyřech dílech jsem byl nadšený. Temný, ale přesto vtipný Ryan Murphy v nejlepší formě. Sliz a hnus Hollywoodu bez přehnaného pozlátka. Skvostné herecké obsazení - Jim Parsons tímhle u mě definitivně nechal Sheldona daleko za sebou. Darren Criss mě tam bohužel začal celkem štvát... asi už mu prostě nevěřím "straight" role. Ale nakonec svým herectvím do celkového vyznění seriálu zapadl dokonale. Což tedy není z mé strany pochvala... bohužel... A TADY BUDOU JEMNÉ SPOILERY Zhruba v pátém díle se to u mě začalo dost povážlivě lámat. Ta tam byl původní temný tón začátku a jako mávnutím kouzelného proutku tu máme ukázkovou cukrkandlovou limonádu jako u Glee. Zde je ovšem ten podstatný rozdíl (pro mě). Ke Glee jsem s tímto přistupoval, k Hollywoodu ne. Moc jsem si o něm nezjišťoval, první díly mě dokonale "zaháčkovaly", proto jsem tím koncem o to víc zklamaný. Promiň, Ryane, ale pokud nastíníš v prvních dílech, že pomalu všechny postavy jsou svým způsobem svině (některé až na hraně kriminálu), tak ti prostě nemůžu věřit to, že se nakonec všechny (ANO, VŠECHNY) "redeemnou". U někoho to bylo zpracováno super - šéfproducent Dick a Ernie - u někoho to působilo trapně - "Sheldon" - případně až komicky - Ace, šéf studia. V jedné scéně máme hořící kříže KKK, puf, pár minut na to protesty plošně utichly, protože film se povedl a slaví úspěch. Ano, teď už vím, že Ryan chtěl natočit pohádku. Ostatně i tagline k celé minisérii je "What if you could rewrite the story?" Ale já v tom vidím bohužel jen zabitý potenciál, který první půlka minisérie nastínila. Můžete to brát tak, že si objednáte krvavý steak, ale dostanete výtečný moučník. Někdo si pochutná, zaplatí a odejde z restaurace, někdo se půjde hádat s kuchařem. Já patřím do té druhé skupiny... ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Každá postava měla specifickou barvu kostýmu. (SONY_)
  • Asi polovina kostýmů, které můžeme vidět v seriálu, byly vyrobeny ručně. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama