Reklama

Reklama

Zlí hoši

Trailer

Obsahy(1)

Mick O'Brien (držitel Oscara Sean Penn) je šestnáctiletý problémový kluk, který nešťastnou náhodou zabije mladšího bratra drogového dealera jménem Paco Moreno. Je poslán do nápravného zařízení pro mladistvé, kde musí každý den bojovat o holé přežití. Mezitím Paco brutálně znásilní Mickovu přítelkyni. Když se to Mick dozví, hodlá utéct na svobodu a pomstít se. Po zdařilém útěku je však vrácen zpět. Do stejné polepšovny je následně umístěn i Paco, který myslí také na pomstu. Film je vyhrocen soubojem, jehož výsledek potvrdí, že k určitému polepšení v tomto případě opravdu došlo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Normalne by som tomu dal 6-7/10 lebo ma film aj hluche miesta, kedy sa tempo az prilis spomalí a niektore postavy by si zasluzili trochu hlbsie prekreslenie (Sean Penn), ale film na mna momentalne zaposobil ovela intenzivnejsie, lebo som v kratkej dobe videl par klasickych 80s komedii (Volný den Ferrise Buellera, Bitka na Ridgemont High, Báječná chvíle) s roztomilými a zabavnymi teenagermi. Takze vidiet zrazu film s nekompromisnym pojatim neprispôsobivých teenagerov naviac v podani hercov z tych roztomilých filmov pôsobí tak trochu ako uder do zaludka. Sakra neprijemny, ale za to poucny pocit. 8/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sean Penn si koledoval dlouho, tahle akce se mu už úplně vymkla z rukou a při přestřelce zemřelo několik lidí a on pak při honičce s policejní hlídkou srazil malého chlapce, mimochodem bratra drogového dealera. Skončí v nápravném zařízení pro nepoučitelné mladistvé, kde si musí vybojovat své místo. Režisér druhého z Halloweenů Rick Rosenthal měl trošku dupnout na tvůrce masek/make-upu, protože v jejich případě se neodvedla úplně dobrá práce. Stejně jako v choreografii rvaček. Penn tehdy pořád ještě začínal, úplně poprvé se předvedl robustní záporák Clancy Brown, který později potěšil v Highlanderovi nebo jako seržant s neortodoxním výcvikem ve Hvězdné pěchotě. Za mě celkově trochu moc přehnaného herectví i rádoby drsných póz. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pekne drsna zalezitost. K filmu mam vlastne jen jednu ani ne primo vytku, spis pripominku, proste to na me cely pusobilo, jak kdyz si pubertaci hrajou na dospely. Jinak film je hlavne vezensky drama, uvodni zhruba pulhodinova kriminalka o soubojich gangu je tu hlavne kuli seznameni se s postava. No a pak zacne perfektni vezensky drama se vsim, co k tomu patri, boj o misto sefa, utek, rvacky a podobne. To vse navic pusobi dost realisticky, pro nejakej optimismus tu neni misto a obcas je film taky pekne brutalni. A hlavne je celou dobu skvele napinavej. No a celymu filmu vevodi mladickej Sean Penn, kterej ani omylem nepripomina to vesely zhuleny hovadko z Ridgemont High, ale je tady pekne drsnej a za ostatnima pubertakama nijak nezaostava, i on je peknej parchant, takze mezi tu sebranku znasilnovacu, zlodeju a vrahu skvele zapadne. Z ostatnich snad uz stoji za zminku jen mladej Clancy Brown, kteryho si pamatuju hlavne z Carnivale. Sice film asi neni na cistejch 5*, ale me to fakt prijemne prekvapilo, perfektne bavilo a nakou vyraznou vytku tady nemuzu proste najit, takze tech 5* dam. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Bad Boys je v rámci možností surový, no stále aj dosť ľudský príbeh kde s postavami súcitíte. Vie byť nepríjemný, a ajkeď ide o dosť jednoduchú záležitosť, miestami tuctovú, tak to nevadí. Tie drsňácke pózi pôsobia skutočne a Sean Penn hraje parádne. Nie je to nič extra výnimočné a vlastne sa ani nečudujem že ide o takmer neznámy film, no na mňa zafungoval. A ku koncu dosť intenzívne. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Kruto krutý gangsta hustoles čpějící až za roh drsnou pózou, špínou ulice, vězeňskou šlichtou a hlavně americkým klišé stereotypem, který tady, v podobných (někdy doslova shodných) formách, bylo, je a bude. Pokud stejně jako já milujete pastelové teenager osmdesátky, tak není od škody občas zabrousit i o do jejich „hrubších“ zákoutí reprezentovaných delikventským matchem Sean Penn versus Esai Morales. ps: škoda moralizujícího konce….jedna rána, která nepadla vedle a bylo o hvězdičku navíc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Sean Penn si nechal kvůli filmu vytetovat hlavu vlka. (Fenk)

Reklama

Reklama