Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

Vironey 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně: počínaje tou opičí tlamičkou v hlavní roli, přes divně přehrávajícího krále, černochy vypraný v Perwollu, podivně rozplizlé tempo, až po nudnou zápletku, která už ani nevím, o čem byla (asi trouchnivím, viděno teprve předevčírem). Nuda, brak a hnůj s lehkým líznutím levičáckého lejna. Divná pachuť, na další díly kašlu, asi si raději pustím pravou Hru o trůny od znova. Ušmudlané 2- ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Žena nebo dítě? Musím uznat, že král má koule a je zatraceně bejsed, to se mi líbí. Měl jsem dlouho dobu dilema ohledně mého hodnocení u předchůdce na Trůně, avšak se zdá, že tento Dračí následce Trůnu bude na podobný úrovni, víceméně je to psaný stejným prasetem, tudíž se již svého vyššího hodnocení tolik nebojím, což bylo možná i zapříčiněno znásilněním poslední sérky, a věřím, že tento seriál je po chuťové stránce velice lahodný pro mé očka. Jediný, co mě zatím sere je ten kast, někomu se možná líbí, ale mi přijde pěkně wírd, prostě si budu muset na ty ksichty zvyknout. Jinak chválím za kreativní kremaci. :) ()

Reklama

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie! Miguel Sapochnik sa vrátil vo veľkom štýle. Po veľmi neuspokojí on vyvrcholení GoTka sme sa konečne vrátili k tomu, o čom Pieseň ľadu a ohňa má byť. O dobré napísaných postavách, ostrých dialógoch a hlavne o politikárčení a intrigách. Vynikajúci úvodný diel a sem s ďalšou časťou! ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, musím přiznat, že mi to velmi chybělo… Chyběly mi mocenské souboje, rytířské turnaje, lesk helmic a mečů, vlající praporce s rodovými znaky, přepych paláců. Patriarchát (fantasy) středověku, velké množství šlechtických rodů a jejich členů, boje o nástupnictví, politika a intriky. Zkrátka mi chyběla Hra o trůny. A i když Rod Draka zatím nedosahuje (a zřejmě ani nedosáhne) moudrosti a promyšlenosti prvních sérií GoT, stále je návrat do Západozemí velmi příjemný. Na můj vkus děj tedy příliš spěchá kupředu na úkor budování postav a budování vztahu diváka k postavám. A herci nejsou tak velké osobnosti, jako ti v původní GoT, ale hutná, velkolepá atmosféra Hry o trůny je tu silně přítomna. Další dobrá zpráva je, že jsou Weiss a Benioff v nedohlednu, takže scénář vypadá zatím slušně. Uvidíme, kam se bude Rod Draka dále vyvíjet. První díl každopádně za pěkné 4*. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi trochu nadhodnocuju, ale tohle je přesně to, co jsme po těch posledních sériích GoT potřebovali. Návrat do oblíbeného světa, syrového, surového, drsného, líbezně nasnímaného a maximálně atmosférického, navíc zatím zdá se opět skvěle napsaného. Casting na jedničku a rád zase někde vidím Rhyse Ifanse. No a Matt Smith perfektně slizký, kdy je evidentní, že se pro tyhle role narodil! Takže HBO perfektně nalákalo a já už se nemohu dočkat dalších dílů. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)

Reklama

Reklama