Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

choze 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem ve videopůčovně kolem tohohle filmu chodil obloukem, ten obal se řvoucím xichtem uvězněným v slizu mě upřímně děsil. Když jsem konečně sebral odvahu a zkoukl to, musel jsem se pousmát... SLIZ je větším rozpočtem opatřená předělávka drive-innové klasiky z 50. let do průměrného béčkového hororu let osmdesátých. Americké maloměsto (ovšem s velkoměstskou kanalizací :), sexuchtivá mládež v čele s panenskou roztleskávačkou (bohužel po většinu času v civilních šatech), úsměvné monstrum, armádní jednotka v bílých skafandrech, která toho ale moc nezmůže, finální velký výbuch a samozřejmě otevřený konec (až na to maloměsto a mládež prakticky identický koncept jako v C.H.U.D.). Triky už dneska mají bohužel po záruce, ale masky jsou dobré (i když marná sláva, ve VĚCI, kterou mnohdy připomenou, byly lepší) a zabíjení slizem taky, hlavně telefonní budka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sliz přistane na zemi a bere útokem městečko Arborville. Tomu místo aby se dostalo vládní pomoci, je na něj uvalena karanténa. Zrovna před týdnem jsem díval na starý BLOB (’58) a asi takhle; ano, je to zábavnější, ale originál měl větší duši. Efekty jsou parádní, sliz už není jen bobtnající hrouda, ale vypadá spíš jako obří kopa vnitřností, narůžovělá chapadlácká masa hnusu, která se s lidma dvakrát nesere. Navíc umí fungovat i jako kyselina. Ale postavy mě nějak nebavily. Hošové v tomhle filmu jsou zkrátka ztělesněním osmdesátkovosti tak jak ji nemám rád - no jen hl. hrdina je frajer s bujným mulletem a náušnici… Takže jo, nenudil jsem se (pár vtípků fakt dobrých) a uznávám, že hnusy vypadaly na svoji dobu perfektně, ale chybělo mi to ’něco víc’. ()

Reklama

Suzie05 

všechny recenze uživatele

No to je gól. Růžový blivajz odjinud požírající lidi neuvěřitelně nechutným způsobem, se mi dost líbil. Ani bych nečekala, že Sliz bude tak prohláškovaný a až nečekaně akčí. Film by byl sám o sobě tak na ty čtyři, ale velký vliv měl samozřejmě i pan super hezoun Kevin Dillon. Takže neni o čem mluvit, za 5. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Blop je skvělej sci-fi horor, vo tom žádná, ale... proč sliz? Ne vážně, představte si, jak producenti a scénáristé a další tihle henti sedí v tej jejich kanceláři, hážou do prostoru nápady a pak někdo vykřikne- Sliz! Sliz? Really? Arnie měl Predátora, Ripleyová měla Vetřelce a my budeme mít růžovej puding...? Ale svědku Jehonohy, div se, vono to funguje! Efekty parádní (Fakt béčko? A fakt rok 1988? Epic!), Kevin Dillon tam skáče na Triumphu (btw nejkrásnější motorka ever) a samozřejmě sliz... sliz, co láme lidi vejpůl a sliz, co při zmrazení krásně krystalizuje. Takhle nějak vznikají kultovky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o zvláštnom kuse živej hmoty, ktorá dopadne v meteorite neďaleko malého mestečka, pričom stále rastie a tak ju treba zničiť skôr, než zničí celé mesto. Spracovanie sa mi páči, úvod zoznámi s pár dôležitými postavami a onedlho sa začne to hlavné, pričom asi polovicu času film funguje ako klasický horor, kde pôvodca zla postupne likviduje ľudí po jednom a potom sa už zmení na monster horor s množstvom vedcov, vojakov a obrovským monštrom, čo už síce nie je až tak zaujímavé, ale stále je to veľmi slušná zábava. Hororových scén je tu dosť a sú výborné. Samozrejme kvôli typu zabijaka nemôžu byť spôsoby smrti príliš odlišné, ale aj tak si tie scény držia slušnú rozmanitosť, no hlavne sú príjemne drsné a s prvotriednymi trikmi. V druhej polovici sa to už zmení na naháňačku s obrím organizmom, ale stále v kvalitnom technickom prevedení. Najviac sa mi páči scéna v nemocnici a s kuchynským dresom. A oceňujem nekompromisnosť, kde umierajú všetky typy, dokonca nepríjemne skončí aj dieťa. Herecké obsadenie je iba priemerné, nemôžem povedať, že by bol niekto úplne zlý, ale hlavný hrdina mi moc nesadol, no ostatní už boli lepší, ale aj tak ničím výnimoční. Réžia je vydarená, poteší pravá atmosféra osemdesiatych rokov, ktorú cítiť z každého záberu a technická stránka je výborná, síce efekty pár krát trochu pokryvkávajú, ale väčšinou sú pefektné a je to príjemné pozrieť si poctivú prácu na rozdiel od moderných animovaných hororov. Bývaly časy, keď bol tento film mojim najobľúbenejším hororom. Síce ho už mnohé filmy predbehli, ale aj tak naň nedám dopustiť. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 77%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)
  • Velká část tekutiny slizu byla vyrobena z methocelu, který je neuvěřitelně kluzký a zároveň slouží k zahušťování mléčných koktejlů. (ČSFD)
  • Kevin Dillon jezdí na motocyklu značky T100R Triumph Tiger. (HellFire)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama