Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Utěsněte okna i dveře!! Nabubřelej "Slizouno-želatin" se na nějakej čásek odklonil ze svý dráhy, aby si udělal zastávečku na naší skromný Matičce. Vybere si k tomu jedno z mnoha tuctových amerických měst, kde se nic převratnýho neděje...zatím. :-) Jenže nastane pěkná mela, když nevítanej celulitiďák začne polykat všechny, co se mu připletou pod jeho chuchvalcovitý tělo. Jen u místního "recyklo-mana", udělá nevím proč.. vyjímku a rozleptá mu jen dolní část těla, nejspíš mu ani tolik nevadí smradlavý nohy, jako spíš, že má místo mozku "plechovku piva".. A proto, udělejte si taky pohodičku u rosolovitě-žbrďoláckýho sci-fíčka. :)) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

remake sci-fi so steveom mcqueenom z 50-tych rokov (a zároveň druhý celovečerák chucka russella - po debutovej tretej nočnej more) dopadol očividne lepšie, než pôvodný film (nevidel som ho, no všetko tomu nasvedčuje); galaktická vraždiaca žuvačka so zabijáckou absorpčnou schopnosťou, ktorá v niektorých scénach vyzerá ako rozďavená vagína, v iných vám pripomenie gigantický prsník, valiaci sa na woodyho allena, je naozaj veľmi jednoduché, schematické, no zábavné a po efektovej stránke veľmi vydarené dielko s nadšenou réžiou, komornou no atmosférickou výpravou a béčkarskými vychytávkami od castingu až po scenáristické zvraty. i love eighties ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Ukazkovej priklad hororovyho filmu 80´s, ktery si jednoduse zamiluju. Ta atmosfera byla od zacatku tak uzasna, az jsem neveril, ze si ji film muze udrzet po celou svou delku. Strach, sci-fi, vtip a zminena atmoska vidlackyho mestecka a jeho obyvatel. Naprosta parada, tohle proste muzu. [9/10 červen 2009] ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je těžké z takového námětu (hromada vraždícího slizu) vykřesat solidní film, jsem se přesvědčil u originálu za 58-ého. O třicet let později vznikl remake, který vyráží dech i dneska. Z poslední tvorby mám Russella zafixovaného jakožto slušného řemeslníka, ale tohle je neskutečně osobitá filmařina, ve které se našlo místo pro vše, co má správné hororové béčko z osmdesátých let mít. Hromada nekorektnosti (z toho kill-listu padá brada!), nepředvídatelnosti (bezvýchodné situace se řeší bazukou), vynikající charaktery (dobře zahrané) a hlavně absolutně FANTASTICKÉ triky! Ty detaily vražedných útoků by s přivřeným okem bodovaly i dneska. O hromadě hlášek, citací, narážek a pomrkávání na zběhlejší diváky, kterým se doslova plýtvá, škoda mluvit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to je asi kult, já o existenci Slizu nevěděl. Překvapivě dobré, kromě stupidního neútěku Meg kanálovým oknem, kterým by projel bagr, není moc co vytýkat. V autě zahlédnou znalci Bejvoče Šauný, celou dobu vám společnost dělá (jak se tak do její filmotéky dívám, jen v tomhle snímku) velmi půvabná Shawnee Smith. Parchanti ve skafandrech dostanou na prdel a nakonec kouzelná romance s opravdickými sněhovými vločkami. Celý film dabuje asi šest postav, Bontonu se ale podařilo vybrat takové hlasy, že to kupodivu ani neruší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Kevin Dillon jezdí na motocyklu značky T100R Triumph Tiger. (HellFire)
  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)
  • Šerif byl pojmenován po slavném hudebníku Herbu Gellerovi. (Chatterer)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama