Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Takový ten americký vědeckofiktivní horrrůůrek, průměrný film se stokrát obehranými klišé v zaběhaných šablonkách - a jen ten slizák tomu dává lehce šmrnc. A za všechno může NASA a CIA a USARMY a VOJPRŮMKOMPLEX jak jsme tomu tenkrát říkali a jsou osmdesátky a to je asi tak všechno... . . . Nelogičnosti v ději, nesmyslné chování hrdinů v ohrožení, nějaké ty efekty a výbuchy... Prostě kdo má rád tenhle typ filmů, ten se pobaví a ví a já tyhle filmy docela i rád tak trochu poťouchle mám, protože mě prostě jenom pobaví a víc nic. I když ten konec - s šíleným reverendem... :-)) No, přidejme si k výše zmiňovaným SLIZOTVŮRCŮM ještě ty, co myslí že mají BOHA pevně v rukou... ;-P Halelujah... - - - P.S. ...a dávejte si pánové i dámy raděj pozor, čím že si to natíráte hlavy, rosolovatí prý po tom TO cosi v nich... :-) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Utěsněte okna i dveře!! Nabubřelej "Slizouno-želatin" se na nějakej čásek odklonil ze svý dráhy, aby si udělal zastávečku na naší skromný Matičce. Vybere si k tomu jedno z mnoha tuctových amerických měst, kde se nic převratnýho neděje...zatím. :-) Jenže nastane pěkná mela, když nevítanej celulitiďák začne polykat všechny, co se mu připletou pod jeho chuchvalcovitý tělo. Jen u místního "recyklo-mana", udělá nevím proč.. vyjímku a rozleptá mu jen dolní část těla, nejspíš mu ani tolik nevadí smradlavý nohy, jako spíš, že má místo mozku "plechovku piva".. A proto, udělejte si taky pohodičku u rosolovitě-žbrďoláckýho sci-fíčka. :)) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl a abych pravdu řek, tak po tom ani nějak netoužim, ale tohle je skvělej, zábavnej béčkovej horor, kterej celkem hodně vyniká v nápaditosti i v provedení gore, kdy ten sliz, kterej je něco jako žíravina, dělá s lidma docela solidní krvavý kreace, nicméně tady platí přímá úměra, že čim je sliz větší, tak tim jsou triky horší, ale to u tohohle osmdesátkovýho hororu nevadi a zábava to je po celou dobu fakt skvělá ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Mimořádně zábavné a křišťálově čisté osmdesátkové béčko. Sliz staví klišé na klišé, je zde vlastně vše, co v béčkovém hororu být může, což bych v ambiciózním filmu hodnotil negativně, ale tady jsem slastí až chrochtal. Triky a masky jsou převážně na vynikající úrovni, spoustu scén (kino, kanalizace, nemocnice, telefonní budka) si budu dlouho pamatovat. Moje pětihvězdičkové hodnocení je samozřejmě značně neobjektivní, ale zato od srdce. PS: Chcete-li se bát, sáhněte radši po něčem jiném. Horror movie of the year ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výborný horor, oceňuju obrovskou originalitu materiálu. Triky jsou sice z dnešního pohledu spíše úsměvné, ale například jedna z prvních obětí Paul, jehož slizká fotka zdobí originální obal je perfektní. Na scénáři je hoooodně znát že se na měm podílel Frank Darabont, který se společně s režisérem Chuckem Russellem podepsal i pod, dle mého soudu, nejlepší díl Noční můry v Elm Street. Především charaktery postav a spousta scén jsou vybudovány perfektně. Postavy nemají zdaleka nic jistého, sliz zkrátka žere všechno. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Film byl dotočen 26. května 1988 a do kin byl uveden 5. srpna téhož roku. (ČSFD)
  • Šerif byl pojmenován po slavném hudebníku Herbu Gellerovi. (Chatterer)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama