Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (721)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla solidní akční jízda.Dlouho se tady neotálelo a po chvilce se rozjela akce. Ještě nebyla ani půlka filmu a Ch. Hemsworth byl rozbitej jak cikánský hračky a já si jen říkal jak tohle chce doklepat do konce. Ale jak už to u podobných kousků bývá tak hrdinové i největší záporáci mívají téměř nadlidskou odolnost a přežijí doslova nemožné. Dalším klasickým klišé které patří k těmto filmům je triviální zápletka. Kdo hledá vyšperkovanej scénář ten tady tvrdě narazí. Ale takový filmy si snad nikdo nepouští kvůli scénáři. O to tady vůbec nejde. Proč řešit zápletku když samotnej film je nabitej akcí a nedá tak prostor k tomu aby se divák nudil. Jak už tu psal Flipnic-RE je to bodobnej nářez jako Raid nebo Night Come for Us. Oproti nim ale trošku pokulhává. Ch. Hemsworth nebyl vůbec špatnej a zahrál skvěle, ale Iko Uwais je Iko Uwais. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Poctivé řemeslo se skvělou ruční kamerou, která vypiplané akční scény posouvá na úplně jiný level. Hlavně v závěru Vyproštění sice trpí několika typicky žánrovými přešlapy, ale to mi zase tolik nevadí. Dá se totiž říct, že jsem asi neviděl obdobný film, který by se něčemu podobnému vyhnul. Paradoxem ale zůstává, že i když tvůrci moc nezdržují a jdou rovnou k věci, zřejmě bych si to celé dokázal představit o 10-15 minut kratší (nebraly mě hlavně scény s Harbourem - i když mají pro vykreslení chování postav velký význam). Chris Hemsworth je skvělý a člověk by ocenil, kdyby místo paskvilů jako Bitva u Midway chodily do kin podobné snímky. Jako třešnička na dortu je na konci úžasná Farahani. Do pěti tomu něco chybí, ale i tak můžu mluvit o takřka maximální spokojenost. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Homotór, který si nehereckou mimickou polohu plazícího se zraněného vojáka zase vyložil jako „tvař se jako při honění“, se vydal extrahovat hnusného malého cigoše. Přitom úplně sám kompletně vyhladil celou bangladéšskou armádu, a kdyby mu to řádění nezatrhli, počítám, že by následující týden v pohodě obsadil i Laos a Barmu. Samozřejmě si našel uprostřed toho anihilačního chaosu i čas na půl hoďky se zastavit, za zvuků molového piána si zaplakat nad rodinnými hovnotami a prkenně uvědoměle zapokyvovat hlavou nad sadou existenciálních cigánských mouder, jako například „V řece se, more, neutopiš, když ten čornuty kanalovy poklop hned pustiš!“. A je z toho moc hezky natočený, za vlasy přitažený, přiblblý, nenápaditý a megavážně se beroucí kýčovitý patetický pičoid pro funoušky Assvenžrů a třináctky s rychlými prsty, který nezachránila ani kulantní akce, ani ta perská kočička s raketometem. Ale jako útok Netflusu na pandžábský debiltrh se to pravděpodobně ujme a ve dvojce už budou i nějaké ty harekrišna tanečky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem viděl výtku, že je to "dragged down by its aimless violence", bylo mi hned jasný, že tohle bude moje káva. Je v tom Wick, Sicario, Triple 9 a něco z drsných krimi thrillerů D. Ayera, je to odsýpající, skvěle nasnímaná akční střílečka a pořádný promo na taktickou výstroj (+špíňácký rozvojový velkoměsta). Šup sem hezky víc popkornů pro dospělý. ()

movie 

všechny recenze uživatele

75% Solidní průnik mezi hollywoodským přístupem k akčnímu filmu, asijskou tělesnou akcí (RAID a nekonečný příval těl k likvidaci je evidentní inspirací) a videoherním stylem (rychlé a soustředěné střílečky a lá COUNTER STRIKE). Mě tenhle poměr vyhovuje. Záporná sekce v podobě indické drogové mafie je fajn osvěžení a jsem rád, že inspirace asijskou školou se tu odráží spíš v rychlé fyzické akci a ne v přehroceném ultra násilí, které je pro mě často over the top. Chris Hemsworth je tu hodně za spiritual ninju, ale celkem brzo si mě získal, i když tenhle postpunk účes mu úplně neštimuje. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Příjmení hlavního hrdiny Rake (Chris Hemsworth) znamená v češtině hrábě. Paradoxně právě ty patřily mezi jeden z nástrojů, které byly použity k likvidaci protivníků. (NiWi)
  • Častokrát si ve filmu můžeme všimnout, jak je Tyler (Chris Hemsworth) zpocený, zničený a sotva dýchá. Chris Hemsworth to hrát nemusel. Aby byly scény dokonalé, opakoval je mnohokrát bez dlouhých přestávek, takže byl doopravdy fyzicky vyčerpaný. (ČSFD)
  • Film se stal v době svého uvedení nejsledovanější premiérou Netflixu za dobu jeho existence. Rekord do té doby držel snímek 6 underground: Tajné operace (2019). (Duoscop)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama