Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (326)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když Arnie v rámci federálního programu ochraňuje svědky, kdo pak ochrání grázly, co jim jde po krku..? Není to na udělení doktorátu od Univerzity akčního filmu, ale když po legrační padákové scéně pochopíte, že jsou to jen další Rakušanovy pravdivé lži, dojdete ke smíření. Navíc je tu James Caan, který si roli bezcharakterního prevíta patřičně užívá (dokud nepřehlédne výstražné znamení na železničním přejezdu).. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pokud se stanete svědkem závažného zločinu, nemůžete si přát lepšího ochránce z programu Ochrany svědků, než je John Kruger (Arnold Schwarzenegger). Je totiž jedním z nejlepších ve své branži, a neváhá kdykoliv na ochranu "svého" svědka nasadit i svůj život. Což v případě Lee Cullenové (Vanessa Williams) bude muset dělat častěji než je zdrávo, neboť Lee šlápla na kuří oko někomu hodně vysoko, a ve spiknutí je zapojený i Krugerův kolega a přítel Robert Deguerin (James Caan)... Ať si říká kdo chce co chce, Arnoldovi takovéto role maximálně sedí - a vůbec nevadí, že se ve všech filmech tváří nachlup stejně (Likvidátor, Komando, Terminátor (dobře, v Terminátorovi se mu dá jeho kamenný obličej odpustit)). Film perfektně šlape, až na posledních pár minut zbytečně natahované scény v docích, ale naopak zase potěší docela zajímavý závěr. Plus body za krokodýly :) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnoldova akční stár se sice na chvilku v Pravdivých lžích nadechla, ale osmdesátkovým záležitostem v 90. letech prostě pšenka už moc nekvetla. Likvidátora si navíc vzal Chuck Russell, pro kterého to byl první akční snímek. Arnold zde překvádí jen takovou další variaci na Terminátora s tím rozdílem, že do toho zakomponuje i trošku té špinavé politiky a nějaký ten podraz spojený s odhalením padoucha. První polovina je docela slušná ale po letadlové scéně, mimochodem dosti přitažené za vlasy, se film začne likvidovat v podstatě sám. Triky jsou ohavné a v krokodýlí scéně až spíše úsměvné. Druhá polovina z filmu udělá béčko až na půdu. Škoda, určitý potenciál jsem zde zaznamenal. 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Odbory vochcávat nikto nebude!" Arnold na konci svojej najväčšej slávy dokázal stále nakrútiť peckoidný film. Likvidátor je béčko ako vyšité. Síce sa občas snaží výjsť z týchto vôd, ale ja tak tam nakoniec padne a zmieri sa s tým. Začiatok je nie príliš dobrý, ale hneď čo príde dokonalá scéna na liedadle (jedna z najlepších a úmyslene najstupídnejších scén, aké som kedy videl), začína to byť skvelé. Liedalo sa mi navždy vryje do pamäte, smial som sa celý čas - to musíte vidieť. Rovnako aj súboj s krokodýlmi. Začína sa tu aj hláškovať a prichádzajú mnohé zábavné postavy (talianský gang) a krásna scéna "Zbohom". Likvidátor je kvalitný akčný nárez so stupídnym scenárom, skvelými hláškami a drsným Arnoldom - je na vás, ako si film z tejto vety predstavíte. Ak sa vám rozjasnili oči - choďte do toho, ak sa vám to hnusí a príde vám to ako shit, tak ... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Likvidátor je prostě klasicka půlky devadesátých let. Atmosféricky ještě stále má drajv předchozího desetiletí, ale zároveň si bere to nejlepší z devadesátek. Příběh je velmi jednoduchý a snad každému musí být jasné, že slouží jen jako matná kulisa ke kulervoucí akci. Chytré zápletky ala True lies se tedy nedočkáme a ani akční scény nejsou tak rafinované a cool, ale protože se tu nikdo s ničím nesere je rozhodně na co se dívat. Dějová linie nenudí a i tvůrci mají pár es v rukávu. Herci jsou povětšinou sympatiční a rozhodně není žádná ostuda, že jim budete držet palce. Arnie si zase povraždí pár gangsterů, procedí pár hlášek a dívák se pobaví. Co víc bychom vlastně chtěli? ()

Galerie (87)

Zajímavosti (27)

  • V 54. minutě si můžeme všimnout, že nožík, který po Deguerinovi (James Caan) hodí Eraser (Arnold Schwarzenegger), je zavěšený na lanku a Deguerinovu ruku skutečně nezasáhne, stojí asi 10 centimetrů před rukou v rukávu košile, kterou prochází viditelné lanko jako dráha letu střely. (Petsuchos)
  • Ruská loď v baltimorském přístavu, na níž jsou nakládány „vlakové pušky“, nese jméno Vítězství s příslušností Novorissijsk. (Robbi)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama