Reklama

Reklama

Půlnoční nebe

  • USA The Midnight Sky (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (305)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vhodný film na dotvoření letošní Vánoční atmosféry. Koronavirus vyhladí lidstvo a nadějí je nově objevený měsíc na orbitě Jupitera. Rakovinou prolezlý Clooney se jen musí dostat k anténě a zavolat posádce, která se z měsíce vrací, aby je poslal zpátky. Putování zmrzlou pustinou je celkem dobře natočené. Pasáže z vesmíru jsou sice taky hezky natočené, ale hloupé je to až běda. Zpívání písničky při průletu nezmapovanou oblastí nebo poslání těhule do vesmíru uráží každého pravověrného fandu sci-fi. Pointa je sice pěkná, ale očekávatelná. Konec je rádoby plný naděje, ale když si člověk uvědomí jaká je budoucnost zbylých protagonistů, potažmo lidstva je mu do pláče. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem (zatím) nečetl, tudíž mé dojmy budou pramenit primárně z filmového přepisu. Po celou dobu stopáže jsem měl neodbytný pocit, že George Clooney chtěl natočit divácky přívětivější “Interstellar” Christophera Nolana, přičemž se ve scénáři zjevně inspiroval i několika dalšími snímky obdobného zaměření. Bohužel, tak nějak mu to ale vůbec nevyšlo, jelikož ze scénáře se stal zmatený a nudný guláš, v němž tyto elementy zcela selhávají. Dalším hřebíčkem do rakve je pak samotná posádka velmi zvláštně designované vesmírné lodi, jejíž interiér vypadá spíše jako nějaké podivné skladiště. Charaktery posádky jsou totiž absolutně nezajímavé, takže její osudy jsou Vám vlastně úplně jedno, pročež Vás postupem času začnou i vyrušovat od strastiplné a osamělé cesty ledovou pustinou. Pokud by tedy snímek The Midnight Sky byl primárně o této cestě za přežitím ve zdevastovaném světě, zřejmě by vzniknul povedený survival počin, který by krásně zakončil filmový rok 2020. Bohužel, s výše zmíněnými atributy a nefunkčním poselstvím je to ale jenom další nudná záležitost, jejíž ambice dalece přesahují schopnosti tvůrců. Škoda. (Netflix) „I'm afraid we didn't do a very good job of looking after the place while you were away.” ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tie najväčšie chyby vyplývajú asi už z predlohy. Vieme o miliardách hviezd v Mliečnej dráhe, ale mesiac Jupitera s atmosférou sme objavili až nedávno. Inak ide o atmosféricky pekne spracované postapo, z polovice na našej planéte, z polovice na vesmírnej stanici smerujúcej z onoho mesiaca naspäť na Zem. Prečo sa Clooney vydá na nezmyselnú nemožnú misiu cez tak ťažké podmienky, sa dozvieme až v závere. Z trojice netflixovských "vesmírnych odyseí" Kyslík, Utajený pasažier a Polnočné nebo je posledne menovaný film najslabší. Keďže mám ale pre outer space sci-fi veľkú slabosť a potešila ma aj "neobjavná" pointa, nemám dôvod byť sklamaný. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Po včerejším Finchovi s Hanksem jsem neměl dost průměrnosti patrně a nechal se tak pomalu uspávat Půlnočním nebem. Kniha nemusí být špatná, ale její adaptace se Clooneymu zoufale nepovedla. I když do portfolia Netflixu svou ´kvalitou´ zapadá perfektně. Ok, Desplat na sluchátkách zní fajnově, abych aspoň něco pochválil :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je síce pekné, že ako námet si autori zvolili záhadnú celosvetovú katastrofu, no privítal by som, keby sa z nej v závere stala katastrofa odhalená. Takto človek nevie čo a prečo.... Veď keď tu už máme najaký katastrofický či postapo film, je zaujímavé vedieť aj to, ako k tomu došlo. V tomto snímku tak divák dostane iba pár záberov na peknú arktickú prírodu, rozkošné dievčatko, až prekvapujúco dobre hrajúceho Clúnyho (moja nočná mora) a za kýbel lacného sentimentu na záver. Na veľmi slabý priemer to ale stačí. 50/100 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Kromě sci-fi techniky je ve filmu i spousta skutečné vědecké techniky. Pro Čechy může být zajímavé, že od 48. minuty mladý doktor Augustine Lofthouse (Ethan Peck) vzpomíná na loučení se svou ženou. Na střeše observatoře spatříme celooblohovou kameru vyráběnou v Olomouci. (ic)
  • Scéna, kdy se George Clooney na moment oddělí od herečky Caoilinn Springall, se ve skutečnosti natáčela při sněhové bouři na Islandu. Teplota vzduchu klesala pod 40 stupňů Celsia a herec George Clooney neměl na sobě žádné ochranné brýle, z tohoto důvodu se scéna točila pouze ve krátkých střizích. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

George Clooney se vydá za baseballem

George Clooney se vydá za baseballem

17.10.2020

Herec a režisér George Clooney (Den zrady, Památkáři) se ještě letos objeví ve svém novém režijním počinu The Midnight Sky od Netflixu, mezitím už si však stačil vybrat svůj příští projekt. Tím bude… (více)

Reklama

Reklama