Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (366)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další wannabe áčková akčňárna, která si podráží vlastní nohy zas a znova stupidním scénářem. Akce má slušně krvavý gore a vymazlený vizuál, který je sice efektivní, ale bohužel je až moc efektivní, a tudíž nerealistický a dost umělý. Scénář klasicky hloupý jako každý druhý jemu podobný film, přemrštěná rasová, politická, náboženská a sexuální korektnost z filmu doslova tryská a cpát podobné “trendy hity dnešního světa” do kinematografie je už přes čáru. Do toho přidat věčně nasraný výraz nesympatické Theron a hrstku vedlejších, doplňkových herců jen tak na okrasu a vznikne nám krásný omyl, který by v prvé řadě nemusel vůbec vzniknout a nikomu by nechyběl. Nejlepší na celém filmu je snad Dudley Dursey, nad jehož přítomností se fanoušci HP můžou alespoň pobavit a současně se podivit, jak je oproti HP sérii (konečně) pohublý. Haha. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Old Guard je taková neškodná, ale i zábavná jednohubka od netflixu. Od tohoto jsem nic extra neočekával, takže proto nejsem ve výsledku zklamán ani pohoršen. Z herců mě opravdu bavila asi jen ta charismatická Charlize Theron, která mě v každé scéně zabavila. Jako postavy, co hráli ti ostatní herci byly ok, jen jsem si k nim nedokázal vypěstovat nějaký vztah. Na to, že to měl téměř 2 hodiny, mi to uteklo rychle – tempo bylo opravdu velké. A to tu byla akce rozložena tak nějak sporadicky. Spíš v druhé půli v poslední půl hodince. Takže nyní k akci. Jaká byla? Rozhodně se na ní nedívalo nejhůř, ale nezaujala mě, snad jen finální scéna, jak dopadl hlavní záporák. Je to takové bez nápadu, bez pořádného náboje, ale znám horší, takže akce mi v tomto dílku přišla jako takový doplněk. Dějově je to taková slátanina všeho možného, ale jak říkám, tohle je povedená jednohubka, která mě vůbec neurazila. Svým způsobem mě to bavilo, takže nebudu moc kritický. Takový lepší průměr až nadprůměr, ani víc, ani míň. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Kdyby se ještě Charlize políbila s lékárnicí, která jí ošetří rameno, kruh bizarnosti tohoto díla by se uzavřel. Prapodivný mix existenciálních motivů Brama Stokera, takřka parodicky přepálené rasové, genderové i LGBT korektnosti, všemožných klišé akčního a sci-fi žánru, a to vše s nadměrným důkladem na emoce a motivace postav, někdy působivé a jindy přihlouplé. Ve výsledku je to ale pořád lepší a dějově soudržnější než jiná nedávná netflixovská teamovka, ta od Baye. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rozpadavé, bez tempa, dramatické struktury, lehce naivní svou vážností... nicméně ve druhé polovině mě ta zvláštní cheesy dívčí osobitost, slušně zahrané postavy a solidní akce začaly do toho světa vtahovat natolik, že jsem nakloněný druhému dílu. Je to trochu Underworld pro inťoše a moc dlouhý pilot seriálu, který by ve druhé sezóně mohl začít šlapat. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdysi všemi milovaná superstar Štěpán Turek zpíval: „Je tu stávka dýdžejů!“, a já bych řekl, že dnešní Hollywood zažívá významnou stávku kvalitních scenáristů. Ti dobří jsou zřejmě líní, nebo asi opravdu stávkujou a ti hloupí jsou hyperaktivní a píšou blbý scenáře. A ženský podle nich točí přiblblý filmy :o) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu je i odkaz na Českou republiku, a to ve scéně, kdy Andy (Charlize Theron) s Bookerem (Matthias Schoenaerts) vejdou do domu Copleye (Chiwetel Ejiofor), na zdi s důkazy o nesmrtelných je i fotka občanského průkazu Andy. Tento občanský průkaz je ale neplatný, protože jeho číslo je sedmimístné, zatímco platné české občanské průkazy mají čísla devítimístné. (Madmen)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii a Maroku a trvalo od mája do augusta 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama