Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

Lupes odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto díle je smícháno to nejhorší z asijského kýče (kung-fu, masové scény) a západního filmového úpadku (absence znalosti dobového kontextu, logiky i humoru). Manželské etudy z Caesarova života jsou provenience Troškovy, Depardieu a Baer moc chybí a ani Cassel to nezachrání. Obsazování hereckých dřev v podobě pop ikon typu Zlatana pak ukazuje, že výdělku je podřízeno vše. Přidáme-li k tomu touhu veškeré pánské populace po Asiatkách, čínsky zpívané hity západního popu a Caesarovu nepochopitelnou touhu po daleké zemi středu, kouká z toho kalkul tamního kasovního trháku i podezření ze štědré čínské finanční podpory natáčení samého - byť v titulcích tuto koprodukci oficiálně nenajdete. Vyloženě strašné jsou pak všechny pokusy o milostná vzplanutí. Už i Frantíci, zdá se, zapomněli, co je to láska a jak sbalit holku; ze "slabšího" pohlaví mají evidentně hrůzu. O co méně je milostná rovina příběhu přijatelná, o to více je jí ve filmu věnováno místa, byť vzbuzuje pocity nepatřičnosti, trapnosti, ba lehké nevolnosti. Děti to nebaví, komiksové akce je minimum, chybí i další atributy Asterixových  příhod, jako divočáci, disproporce ve výšce postav, Obelixova otylost apod. Trpí tak nejen inteligentnější část rodičovstva ale i skalní fandové předlohy, nemalá skupina diváků proto odchází už před koncem. Na samé dno však film klesá ve chvílích Asterixova opojení z kung-fu, vegetariánské stravy a meditace! Jak mohli tohle Goscinnymu a Uderzovi udělat? ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

Reklama

Karbos 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, tak dobrý námět tolikrát podělat? Vždyť je to super materiál, stačí se podívat na první filmovou jedničku....to byla pecka.... Kleopatra ještě ušla ale už to smrdělo parodií. Všechno další, už je jen něčí osobní pomsta tomuhle jinak skvělému komixu. Nechápu, proč se to pořád točí, ať se na to vys£rou a netočí nic, nebo ať to začnou dělat pořádně. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hraný Asterix 5. Asterix i Obelix jsou zcela jiní herci než v minulém díle, poprvé chybí Gérard Depardieu. A je to poznat. Oba hrdinové už nejsou tolik sympatičtí, navíc i chemie mezi jejich postavami je přímo tragická. Vincent Cassel je slabý Ceasar a do Delona má vskutku daleko, Cotillard má do zase neskutečně daleko do krásy a vznešenosti Monici Bellucci. Příběh je naprosto marný, Zlatan je snad to jediné, co je originální. Pobaví aspoň pár bojů a líbili se mi čínské postavy. Ale kromě podařených jmen a opravdu jen pár vtípků, vše působí neskutečně vynuceně, nudně a místy i trapně. Nečekal jsem, že to řeknu, ale zlatý minulý díl ...ve službách Jejího veličenstva. Byla to marnost. ()

Lukyys11 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl docela mile překvapen, když jsem se dozvěděl, že se po takové době vrací oblíbená komediální dvojka Galů. Protože jsem původní filmy s Gérardem Depardieu měl jako malý celkem rád, tak jsem si řekl, že toto nové zpracování by asi stálo za to také vidět. Po celou dobu filmu tu je takový "odlehčený humor", který slouží především pro mladší publikum, ale ono se to k Asterixovi a Obelixovi asi prostě hodí. Za mě průměr, ale jako rodinný komediální film s cílovkou nejspíše pro mladší to je v pořádku. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Suknice centuriona Caia Antivira má stejné barvy jako dres jeho představitele a fotbalisty Zlatana Ibrahimoviće, jenž během natáčení filmu hrál za fotbalový klub AC Milán. (Krtek123)
  • Historicky mal skutočný cisár Han Xuandi dve dcéry, princeznú Jingwu a princeznú Guantao Shi, ktoré obe žili v roku 50 pred Kristom (rok, v ktorom sa odohrávajú všetky príbehy o Asterixovi). (Arsenal83)
  • Vincent Cassel (Julius Caesar) před natáčením filmu přečetl všechna současně vydaná alba Asterixových dobrodružství. (Krtek123)

Reklama

Reklama