Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze dna až na vrchol, takže natočené podle obvyklémo sportovního mustru a pokud se omezím jen tento pohled, je to v pořádku. Dějově to šlape, zápasy jsou slušně nasnímány a film má přesně ty ingredience, jaké člověk od žánru čeká. Horší je, když se v tom člověk začne šťourat a nemusí se jít ani hluboko. Samozřejmě přítomný je rasismus, bez kterého by to asi ani nešlo. Otevřeně na něj sice nedojde, ale samozřejmě se o něm mluví a v náznacích je zmiňován i tam, kde zjevně neexistuje. Ale čekal jsem to mnohem horší, takže v tomto ohledu se to dá přežít. Horší to je se samotným Williamsem. Jsem si vědom toho, že to byl a je svéráz a film k němu je možná milosrdný, ale to nemění nic na tom, že se tu nezřídka chová jako absolutní debil, se kterým se nedá příliš sympatizovat. A to je u hlavní postavy trochu problém. Smith ho zahrál dobře, ale vzhledem k výše zmíněnému asi nedokážu jeho výkon plně docenit. Nehledě na to, že  podle mě prostě není oscarovým hercem. Naopak se povedlo obsazení obou sester a výborný je samozřejmě i Bernthal. Celkově slušná žánrovka nejen pro fanoušky tenisu, ale takovýc je spousta a tahle nemá nic, co by mě donutilo se k ní vrátit. 60% ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dokonalý produkt a správa o univerzánosti žánru športovej drámy, na ktorý (vybraním správnej látky) dokážete v akejkolvek dekáde našiť všetky relevantné spoločenské témy a trendy. A to isté zvláda aj hollywoodsky "neviditeľný štýl" s trendami audiovizuálnymi. King Richard je takou malou oslavou univerzálnosti úplne elementárnych základov hollywoodskej filmárčiny. Plus Will Smith dávajúci motivation talk je rozkošná divácka skúsenosť. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není všechno rasismus, co se bělá. Hlavní postava však vidí rasismus téměř ve všem, co se mu nehodí do jeho plánu. A je tak postavou obtížněji stravitelnou, i když se film evidentně snaží jeho postoje mírnit a zobrazovat sympaticky. Přesto je jasné, že otec Williams byl nepříjemně umanutý, autoritativní a sebestředný. Na druhou stranu, co si zamanul, toho s holkami dosáhl. …….  Film nese všechny stopy „oscarového“ životopisného dramatu. Soustředí se pouze na rodinu Williamsovic a na pár trenérů. Na nudně snímané zápasy a homevidea rodinné pospolitosti Williamsových. Nikdo jako kdyby nežil jiný život než tenisový. Vše je podřízeno dřině vedoucí k budoucím úspěchů. Malá williamsovic tenisová monstra nakonec dosáhnou z nuzných poměrů a za ústrků svých neuvěřitelných cílů. ….. Jde o oslavný snímek bez větší invence, který má jako podprahovou linku boj proti rasismu a zdůraznění, jak dvě chudé dívky otevřely bílý sport bílých elit i ostatním etnikům. SHRNUTÍ: Tenhle snímek křičí už zdálky: Já chci Oskara! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Povedené sportovní drama, které o to více ocení fanoušci tenisu. Pozoruhodný příběh dvou sester, které se vypracovali až na vrchol a to z velké části díky muži, který za nimi stál, cepoval je a podporoval je. Solidně zahraná záležitost, která vkusně zpracovává tento příběh i rasové problémy s ním spjaté. Will Smith toho oscara chce, ale občas až moc tlačí na pilu. Přesto jsem se do příběhu sester a rodiny krále RIcharda zažral a ke konci. jsme byl velmi napjatý. Jen to mohla být trochu větší emocionální horská dráha, místo velkých obratů emocí, jsem dostal jen takové lehké vlnění. Zároveň mi přijde trochu škoda, neukázat věci trochu více z perspektivy Sereny, aby i ten finalní moment a proslov k ní, lépe fungoval. Příjemná podívná o rodině a o tom, že cílem každého rodiče by mělo být, aby se jeho děti měli lépe než on! 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě až překvapilo, jak moc mě příběh slavných tenistek – sester Williamsových – bavil. Tenis mám rád, hlavně teda, když na kurtu běhají Češky. Co Vám budu povídat, je to balzám na duši. Na Venus a Serenu jsem třeba tolik nekoukal, ale musel bych být velkej ignorant, když bych ten jejich příběh neznal. Ono pozvednout dvě hodný holky z černošského ghetta a proslavit je na tenisových kurtech celého světa je něco, co si za pozornost rozhodně zaslouží. Osobně jsem za ty léta o jejich tátovi slyšel všelicos, ale podání Willa Smithe je přesně to, co jsem potřeboval, abych si to dokázal i představit. Velice pěkný filmový zážitek plný životopisných detailů. Takové mám nejraději. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Ako poďakovanie hereckému obsadeniu Will Smith (Richard Williams) rozdelil svoj 40-miliónový zisk z filmu medzi ostatných hercov. (belinko)
  • Serena Williams v rozhovore s Jimmym Kimmelom potvrdila, že scéna, v ktorej jej otec predpovedá, že hoci Venus bude svetovou tenistkou č. 1, ona sa stane najlepšou tenistkou všetkých čias, sa skutočne stala. (lemonova)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach v USA, predovšetkým však v Kalifornii. (MikaelSVK)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama