Reklama

Reklama

Řidič vysokozdvižného vozíku Klaus

(festivalový název)
  • Česko Řidič vysokozdvižného vozíku Klaus – první pracovní den (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Bezpečnostní ukázkové video pro řidiče vidlicového vysokozdvižného vozíku (ještěrka) sleduje mladého Klause, když začíná první den v práci jako klalifikovaný řidič ještěkry. Film zdůrazňuje rizika a oblasti, kde se nehody můžou snadno vyskytovat za účelem cvičit ostatní řidiče. (Kryšpín)

Recenze (176)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Jak byste odstranili přilepenou čínskou nudli z košile? Odpověď najdete v tomto instruktážním videu. Úchylný, geniálně morbidní černohumorný minifilm, stylizovaný jako instruktážní video nejmenované německé společnosti, zaměstnávající řidiče vysokozdvižného vozíku. S doprovodem neuvěřitelně infantilní hudby si, milé děti, ukážeme, co všechno se při takové směně Forklift Drivera Klause může stát a jak moc to někdy může být brutální podívaná, kolik je při tom rozsekaných těl a nožů v hlavě :) Mimo celkové geniality asi nejlepší voiceover v dějinách filmu :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klaus je pracant to je znát. Hned první den v práci a co se nestane. Naprosto geniální 9ti minutové dílko o tom co se na pracovišti může stát samozřejmě špatného jak jinak. Hlavní role ještěrka, motorová pila a jedna baba, která se jentak mihne a způsobí tu nejlepší scénku celýho filmu. Mimo to hudba je naprosto výborně zasazené a vy se prostě budete muset smát. Ani bych se nedivil, kdyby tohle v centrále Siemensu pouštěli svým zaměstnancům....:)) Němci jsou magoři !!! --- 90 % --- ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Chápu, že to je jakási parodie, a v některých chvílích je doopravdy vtipná. Dokonce i na místech, do kterých bych to sám neřekl - např. krvavé scény, ty jsou ale pojednané se špetkou nadsázky. Ovšem i tak mě něco říká, že tato devítiminutovka je celkem nadhodnocena. Tento minifilm se právě díky onomu nadhledu blíží k nadprůměru, ale jen velmi zdálky, proto jen ty tři hvězdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tuhle naprosto úžasnou německou záležitost s vytříbeným suchým německým humorem a v parodujícím stylu instruktážních filmů z provenience DDR jsem kdysi viděl několikrát za sebou, prvotřídně se u ní pobavil... a pak na ní trestuhodně úplně zapomněl. Teď jsem si jí díky uživateli Seabeast znovu připomenul, tak díky! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ostatní recenzisti odvedli čistou práci nad popisem filmu, ale přesto se cítím na to, že bych měl něco dodat. =) Hlas komentátora vysvětlujíci Klausovi chyby je ve skutečnosti originálním hlasem ze staré televizní ukázky, která byla promítána asi 12 let dříve v Německu pod názvem "Der siebte Sinn" (doslova překlad zní: Sedmý smysl), který byl téměř identický jako tento kraťas, s vyjímkou krve, a kupodivu to bylo docela oblíbené, protože to běželo ve veřejné televizi. Takže pro němce to musí být naprosto celé k smíchu a více se bavili než ostatní, teda jen ti, kteří vlastnili televizi a viděli ukázku aspoň jednou... Tento film zpočátku vypadá jako nějáký druh vzdělávacího filmu, ve kterém je demonstrováno co by něměli řidič "ještěrky" dělat. Ale rychle se dostáváme k tomu, že by to nemělo být bráno vážně, když začne krev cákat všude. Zpočátku je krev v centilitrech, které ce s přibývajícím čase mění na hektrolitry. A pokud máte rádi film Braindead a smáli jste se při něm. Tak u tohoto kraťasu se budete cítit stejně. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama