Reklama

Reklama

Všichni ve městě mu vyhlásili válku. A tak začal bojovat... Navenek obyčejný muž jménem William Foster jednoho dne uvízne v dopravní zácpě. To postihuje čas od času každého průměrného člověka. Avšak pro Fostera je to poslední kapka. Muž vezme kufřík, vystoupí z auta a pěšky se vydá na cestu „domů“. Od té chvíle odstraňuje z cesty všechno, co mu brání v dosažení cíle. Rozzuří se na korejského prodavače kvůli předražené kokakole, baseballovou pálkou zmlátí dva chuligány, kteří ho chtěli okrást. A shodou okolností se dostane ke sportovní tašce, plné střelných zbraní. Pořád chce jen jediné, dostat se ke své bývalé manželce a k dcerce, která ten den slaví narozeniny. Jenže je tu problém: je to opravdu jen obyčejný úředník, nebo spíš nebezpečný psychopat? Jeho bývalá žena ví své… Vynikající kriminální drama natočil režisér Joel Schumacher v roce 1992. Příběh jeho filmu je fiktivní, avšak nepochybně inspirovaný mnoha skutečnými případy. V nezvyklém dramatu s prvky černého humoru vzbudil pozornost představitel hlavní role Michael Douglas, který se představil ve zcela nezvyklé poloze. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 099)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší Schumacherův film (nechci zapomínat na "8MM"), který stojí na bezchybném výkonu Michaela Douglase. Nezapomenutelný je ovšem také Robert Duvall v roli chápajícího a manželku milujícího policajta. Jen si představte jak je to jednoduché - rupne vám v bedně z toho strašlivého shonu moderní civilizace a najednou není cesty zpět. Lidská psychika je opravdu křehká. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ebbe Roe Smith | Hudba: James Newton Howard | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Le Studio Canal+, Regency Enterprises, Alcor Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 40,903,593 $ || Svelé reflektovanie čistého zla, ktoré sa môže prebudiť v komkoľvek z nás. Najzaujímavejšie na tom je, že sa to môže stať aj vtedy, keď iritatývnych faktorov v okolí je len úplne minimum. Ale práve v harmonickom stave môže spôsobiť explóziu emócií už len najmenší zvuk, gesto, alebo i slovo. Nebyť prvoplánového záveru, je to psychologické drama ako z veľkej knihy. 84% | HD, THX, EN DTS | ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

A tohle nerežíroval Paul Verhoeven? Ne vážně - Joel Schumacher to zvládnul perfektně! Pěkný film, občas fakt přehnaný, občas vážný, ale je to šikovně vybalancováno. Scénář není úplně bezchybný, ale působí svěžím dojmem. Jinde než v Americe by takovej příběh pochopitelně nefungoval, no možná ještě v Asii bych si ho dovedl představit.. Jinak dost ocenuji, že kromě hlavního taháku - Michaela Douglase - je značný prostor věnován i ruce zákona v podání Roberta Duvalla. Když člověk odhlédne od faktu, že je to celé trochu na hlavu, tak se jedná o výborné téměř komorní drama, které předznamenává stylisticky podobně natočenou Telefonní budku. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Is that why my chicken dinner is drying out in the oven? You're mad because they lied to you? Listen, pal, they lie to everyone. They lie to the fish. But that doesn't give you any special right to do what you did today. Byla by blbost nahlížet na D-Fense prostě jako na někoho, komu jednoho dne přetečou trenky, kdo se postaví proti buzeraci a bojuje za své podobně neprobuzené spoluovčany, či jako na oběť, jíž se ubližuje, nebo na psychopata, který konečně dává průchod svým latentním sklonům k násilí. D-Fens je totiž od všeho trochu a výsledná mixáž nedává dohromady nějakého Robina Hooda nebo špinavého padoucha, ale obyčejného člověka, který nezvládl, co na něj život naložil. Všechna "moudra", která Douglas ve filmu pronese, nejsou nějaké osvícené novinky, které by ti blbouni, co zůstávají tvrdnout v zácpě, neznali - oni je znají až moc dobře, taky ale vědí, že s nimi musí žít a že zvednout hlavu a řvát "nespravedlnost" není ideální a už vůbec ne zaručený způsob, jak se nespravedlnosti zbavit. Nakonec jediný, kdo tu dělá nějakou skutečnou a produktivní vzpouru, je Robert Duval. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me asi nejlepsi Schumacheruv film a taky jedna z nej roli Michaela Douglase, kterej tu je dost podobnej Kirkovi, vypada spravne drsne a ma hustou prezdivku D-fense. I kdyz pribeh neni nak zvlast komplikovanej a jde jen o to, ze jde D-fense domu a stavaj se mu situace, ktery by nasrali i me, je tu do toho pridano detektivni patrani a vystrasena manzelka a jako celek to je naprosta parada. Mozna by se mohl trochu vic propracovat moment, kdy se Douglas nasere, ale i takle to pusobi docela verohodne, navic kdyz se postupne dozvime napr. z videa, ze tak trochu magor uz byl. Navic i kdyz to je thriller, jsou tu prvky cerne komedie, at uz ze strany poldy Roberta Duvalla, tak v hlaskach samotnyho Douglase. Mozna se dalo zapracovat lip na hudbe, James Newton Howard uz slozil lepsi kousky, ale prevazne dej docela slusne doplnuje. Nechapu jak muze Schumacher jednou natocit sracku a podruhy takovej napinavej masakr jako je Volny pad. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Keď William Foster (Michael Douglas) opúšťa svoje auto počas dopravnej zápchy, nechá bočné okno otvorené len na pár centimetrov kvôli tomu, že sa na ňom pokazila kľučka. Neskôr, keď detektív Prendergast (Robert Duvall) pomáha policajnému strážnikovi a odtláča Fosterove auto, tak je už bočné okienko kompletne stiahnuté. (Circumscriptor)
  • Na rolu Lestera Prendergasta, ktorú si zahral Robert Duvall, boli tiež zvažovaní herci Gene Hackman, Walter Matthau, Sidney Poitier, Paul Newman, Jason Robards  a Jack Lemmon. (donnie22)
  • Pri scéne, keď William Foster (Michael Douglas) sleduje nahrávku s jeho ženou (Barbara Hershey) a dieťaťom, tak make-up pod jej pravým okom sa roztiekol kvôli slzám. Po prestrihu nie je po make-upe ani stopy. (Circumscriptor)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama