Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Australáci v devadesátkách fakt natočili neskutečnej nářez... Začátek filmu je koncentrovaná šílenost notně opatlaná v hnusu a leckdo bude mít problém se přes tento první náraz vůbec dostat. Jenže ono je to tam důležité abychom poznali proč je Bubby jaký je a proč se chová tak podivně. Po odložení plynové masky pak spolu s ním poznáváme naprosto nový svět. Je otázkou, zda náš  svět je vlastně  v pořádku, když leckde Bubby zapadnul do společnosti bez nějakého většího údivu. Můžeme si klást otázku, zda to bylo vysokou mírou tolerance společnosti, nebo její ulítlosti... Něco ve stylu - No tak je nějakej divnej, ale kdo dneska není... Nicholas Hope Bubbyho zahrál famózně, hlavně ty jeho výstupy v oblečení faráře na pódiu byly fakt ďábelské... Co se mi na filmu líbilo byl fakt, že Bubby nebyl prezentován jako zlý člověk nebo sadista, který by si liboval v utrpení jiných. Naopak. Je to zvláštní, ale tenhle film mi místy hodně připomněl filmový klenot Byl jsem při tom. Má to hodně společných rysů i podobných zápletek, kdy je jednoduchost hlavního hrdiny a jeho nejasné odpovědi jsou v dnešním složitém světě brány jako úžasný  způsob komunikace moudrého muže. Neskutečná věc tenhle film! Kucí Australský mi zase jednou otevřeli pusu v údivu dokořán... Dávám za 5 igelitů. * * * * * ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Můj názor na film se víceméně shoduje s komentářem Lollirot. Až do chvíle, než hrdina opouští svou kobku, se jedná o syrový, krutý, ale uvěřitelný, parádně zahraný film, kterému bych bez váhání dal pět hvězdiček. Ovšem poté, co ten chlap vyjde na světlo, spouští se vodopád nesmyslů, který vše mění v prvoplánovou nechutnost a těžkou nudu. Začíná to tím, že se hrdina vyspí s (dvounohou) kočkou, která by v normálním světě o něj ani pohledem nezavadila. Pokračuje to vězením, ze kterého je propuštěn, ačkoli těsně předtím okrade prodavače, který jistě poskytl policii jeho přesný popis. Nemluvě už vůbec o kočce zabalené do folie, podle které by i ten nejméně inteligentní policista musel přijít na to, že zde existuje jistá podobnost s podobně obalenými mrtvými rodiči našeho hrdiny. Jediné, co mě v druhé půli zaujalo, je hrdinův způsob balení koček (těch dvounohých, balení těch čtyřnohých do folií mě fakt nebere). Prostě člověk přijde k vyhlédnutému objektu, chytne ho za prso a řekne, ty máš krásné kozy, ukaž mi je. A už to jede, ženská zjihne, je nadšena tou pochvalou a člověk si s ní může dělat co chce. Pravda, v polovině případů nezjihne, naopak ztvrdne, ale nějaké to kopnutí člověk snese. Určitě to vyzkouším, přeci jenom mám na hlavě 2x víc vlasů než on, takže jsem 2x přitažlivější a tak by to mohlo vyjít ve 100% případů. ()

Reklama

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Bubbyho si prostě zamilujete ! Naprosto unikátní a skvěle natočenej australskej film o jednom deprivovanym individuu s inteligencí malýho dítěte a jeho začleňování do společnosti. Nejvíc mě pobavilo Bubbyho (Popovo) účinkování v rockový kapele, to nemělo chybu! No celej ten film je výbornej, rozhodně doporučuju. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První půlhodina byla nechutná a ujetá, ale obojí tím správným způsobem. Tím nechci říct, že bych si ujížděl na obstarožních prasnicích s dvěma pneumatikama, nicméně ten záměr plasticky ukázat, z jak šíleného prostředí se Bubba do normálního světa dostal, vyšel na výbornou. A tím to také haslo. Pokud nepočítám výborného Nicholase Hopea, neměl mě film čím jiným oslovit. Na komedii to bylo zoufale nevtipné, na drama zoufale nedramatické a hlavně to byla jedna velká nuda i při použití rychloposuvu. Za úvodních 30 minut 25%. ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Šokující film, který vypráví proces začleňování 30+ letého Bubbyho do společnosti, když ho až do jeho dospělosti držela zavřeného v bytě, aniž by poznal okolní svět, jeho sadistická matka...Film, který je kritikou společnosti a křesťanské morálky, je plný nechutných, sexuálních a naturalistických scén, nad kterými jde někdy hlava kolem...Vrcholem je asi návštěva u rodičů Angel, aneb Bůh nenávidí tlusté lidi, nebo scény s ústavu...Přes toto všechni je Bad Boy Bubby místama ďábesky vtipný film, jehož druhá třetina je bohužel bez tempa...Rozhodně nedoporučuji katolíkům, útlocitným lidem a lidem ze slabším žaludkem... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Väčšina zvukov bola nahratá pomocou dvoch binauralných mikrofónov skrytých v ušiach Bubbyho. (Durexon)
  • Počas natáčania sa režisér Rolf de Heer dopočul, že austrálska vláda možno zavedie trest smrti. Nahnevaný touto informáciou napísal inú finálnu scénu, ktorá sa mala končiť tým, že Bubbyho zatknú a obesia za jeho zločiny. Nakoniec si to však rozmyslel a záber sa nikdy nenakrútil. (Durexon)
  • Rolf de Heer písal scenár s prestávkami dokopy 10 rokov, kým sa film naozaj začal nakrúcať. (Durexon)

Reklama

Reklama