Reklama

Reklama

Rupert Pupkin (Robert De Niro) je komik, který je přesvědčený o genialitě svého talentu, přestože nikdy nevystupoval a názor na jeho talent s ním nikdo nesdílí. Rupert je posedlý myšlenkou vystupovat v televizi. Když se seznámí se slavným komikem Jerrym Langfordem (Jerry Lewis) nabude přesvědčení, že mu tato hvězda dopomůže ke slávě. Jerry Ruperta odmítá, a tím pro něj začíná noční můra, neboť Rupert se neštítí ničeho na cestě ke svému cíli. Začíná Rupertova bezohledná hra pronásledování, vydírání a nakonec i únos... (Fine Production)

(více)

Recenze (228)

Payushka 

všechny recenze uživatele

U tehle "komedie" jsem se tedy moc nezasmala... Mozna proto, ze na rozdil od vetsiny hodnoticich jsem film jako komedii jednoduse nechapala :) V Krali komedie vidim spis sondu do duse prumerneho cloveka, ktery dela prumerne vtipy, ale strasne moc by chtel byt geniem. Jenze jediny zpusob, jak se z prumernosti vymanit, je neco sileneho. Hlavniho hrdiny je vam lito, ale zaroven je i desivy kvuli svym pomatenym predstavam. Konec tak vubec nechapu jako nejaky "happy-end". Je spravne, kdyz de facto blaznovi takova vec projde a davy ho zboznuji? A nesedi ve skutecnosti nekde za mrizemi a dal nesni? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul D. Zimmerman .. Nesmál jsem se komediálnímu Veličenstvu, což však rozhodně nebyl cíl filmu, ale bavil jsem se slušně. K vyšším metám mi však příliš vadila postava, kterou hrála Sandra Bernhard, byla v podstatě zbytečná a neskutečně otravná. Také únos mi přišel celkem přehnaný a moc jsem tomu aktu nevěřil, ovšem do výsledné myšlenky nakonec jaksi taksi zapadl. A ta myšlenka nebyla vůbec špatná, jen mohla být lépe/jinak podána. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmy Martina Scorseseho, které jsem zatím viděl, jsem sledoval víceméně s lhostejnou benevolencí. Líbily se mi tu víc, tu míň, ale takové to "ozajstné čaro" mezi námi doposud nepřeskočilo. Až teď. Král komedie se mi strefil do vkusu jak tématem, tak žánrem. A nejen to. Nikdy jsem sice nepochyboval o chameleonství Roberta DeNira, ale taky mě nikdy nenapadlo, že by mohl hrát postavu jako stvořenou pro Woodyho Allena. Mohl. A skvěle. Rupert Pupkin by opravdu mohl být rodným bratrem Virgilla Starkwella ze Seber prachy a zmiz nebo Raye Winklera z Darebáčků, zaměřeným na jiný cíl při zachování stejně nemotorných prostředků a neotřesitelné víry v úspěch. :o) Nejvypečenější fór filmu ale je, že obskurní vtipy toho zoufalce jsou asi tak desetkrát vtipnější než cokoli, co slyšíme z úst profesionálních komiků. Ty vždycky vidíme jen vyhřívat se v kuželu světla a opájet se ovacemi. Dobrý trik, jak zajistit psychopatovi diváckou přízeň. 100% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ani z Hannibala Lectera jsem neměl tak mrazivý pocit jako chvílemi z Ruperta Pupkina, člověka zcela vytrženého z reality, neschopného začlenit se a komumunikovat s okolím. Jako se to děje často u filmů s mediální tématikou (Truman Show, Network, Muž na Měsíci), diváci se soustředí na kritiku médií tak úpěnlivě, že si nevšímají, o čem ty filmy ve skutečnosti jsou... že jejich téma je mnohem obsáhlejší. Král komedie skutečně neukazuje o nic méně o stavu společnosti než Taxikář či Zuřící býk, jen zabaleno je to v trochu odlišném papíře. Jediné, co bych mohl vytknout, že se vlastně Král dějem Taxikáři dost podobá - včetně happy endu, který vlastně vůbec nemusí být happy end. Ale nevadilo mi to zas tak moc. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Chameleon Robert De Niro tentokrát jako nesmírně otravný fanoušek, který nebere ne jako odpověď a považuje se na nedoceněného komika. Pro mě osobně jeden z nejslabších filmů dvojice De Niro & Scorsese. Asi i proto, že byl Robert "The King of Comedy" Pumpkin tak neskutečně vlezlou postavou, že mi po půl hodině začal lézt na nervy. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (33)

  • Pro roli Jerryho Lewise byl zvažován Johny Carson, Frank Sinatra či Dean Martin. (Kulmon)
  • Řada vlivných recenzentů snímek vychvalovala až do nebes a prohlašovala, že ze společné tvorby Scorseseho a De Nira jde o dosud nejzdařilejší dílo. (Rocky62)
  • Ve svém monologu říká Rupert Pupkin, že pochází z Cliftonu ve státě New Jersey. To je patrně narážka na alter ego komika Andy Kaufmana - Tony Cliftona, kterému je Pupkin napadně podobný. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

21.08.2017

Spojené státy americké v neděli přišly o jednu ze svých největších komediálních ikon. V 91 letech totiž zemřel slavný herec Jerry Lewis, jehož leckdo zná z Poslíčka, Krále komedie nebo Zamilovaného… (více)

Reklama

Reklama