Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (227)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Problémy čtyř matek v různé fázi rodičovství. Nevim no. Na mě to moc nefungovalo. Čtveřice linek se dohromady nijak zvlášť neprotínala a potíže, které ženy řeší, patří k tomu největšímu klišé. Navíc i když podobnými peripetiemi prošli mnozí z nás nebo aspoň známe někoho, kdo je zažil či zažívá, chyběl mi tu ten pocit, při kterém si člověk řekne "Jo, to je přesný!". I díky tomu mě to nechalo celkem chladným. Jedinou emoci dokáže vzbudit snad jen Zuzana Mauréry, která tu vystřihla matku-mrchu jak z partesu. Vůbec herecky to docela vyšlo a třeba Sandra Nováková mě hodně bavila. Kor když řvala na revizora. O to je větší škoda, jak to celé dopadlo. 40% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních "větších" filmů s premiérou po koronakrizi láká na méně okoukané herecké obsazení hlavních rolí a na oddychovou podívanou s jednoduchou zápletkou - čtyři nejlepší kamarádky řeší vztahové peripetie a péči o své potomky. Scénář není pravda žádný zázrak, přesto ale nabízí několik zábavných momentů a hlavně se může opřít o snaživé herce - v malé, ale vděčné roli mě moc potěšil pan Preiss. Na závěr dám všem potenciálním divačkám dobrou radu: Nechte doma mužský doprovod, vezměte kamarádku nebo maminku a věřte, že se dobře pobavíte :) ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Matky by v zásadě mohl být velmi dobrý film, kdyby.... kdyby si tvůrci ujasnili, na jakou cílovou skupinu se zaměřit. Máme zde až klišovitě zařazené páry dle sociálních skupin s jasně definovanými typickými rysy. Bohatý manželský pár s věčně pracujícím, stárnoucím, úspěšným workoholikem s hezkou mladou a patřičně blonďatou manželkou v podání Langmajera s Hřebíčkovou, nerovný pár úspěšné influencerky Vágnerové a manuálně pracujícího křupana Prachaře, lehce nervově labilního jedináčka Marcínkovou s mírně flegmatickým Benonim a nakonec chudou, zoufalou a úplně blbou svobodnou matku v podání Sandry Novákové. Už chyběl jen nějaký ten ženský čtyřprocentní pár a byla by škála úplná. Tedy z tohoto hlediska nic překvapivého. Problémy, které řešily jsou vcelku všem blízké, ale jejich ztvárnění nebylo ani příliš vtipné, dramatické, natož nějak objevné. Vlastně jediná opravdu vtipná osoba byla matka Marcínkové v podání skvělé Zuzany Mauréry, ta měla šmrnc i vtip a role despotické matky a příšerné tchyně jí sedla. Při sledování jsem s místy docela nudila a dle hodnocení i kritiky, jsem v tom zjevně nebyla sama. Celkový dojem ve finále definitivně pohřbil až americký závěr. Za mne dvě hvězďule v rozvodovém řízení. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pozvánka od manželky do kina se neodmítá a byť bych na Matky sám asi nikdy nešel, netrpěl jsem předsudkem. Nedávno jsme v televizi spíš náhodou narazili na Ženy v běhu a bylo to tehdy vcelku milé překvapení.  Českým vztahovkám sice příliš neholduju, ale když si od nich člověk dostatečně odpočine, dají se ty klišovité eskapády  vcelku přežít. Teď koukám na jméno režiséra a co má za sebou, hm a odvážní jsme tedy skutečně byli, tohle mohl být průser srovnatelný s Kotíkem. Ani obsazení není zrovna hvězdné a jak to tedy dopadlo? Začnu-li prostým srovnáním s Ženami v běhu, hůř, jinak ale alespoň snesitelně, tedy dokážete-li unést kopu klišé a mlácení prázdné slámy. Krátké epizody ze života rozdílných archetypů čtyř žen, nány influencerky, bohaté nány, nesmělé nány a blbé nány.  Mužský jin je trochu upozaděn, byť má několik svých slavných okamžiků a holdujete-li stále stejné komické poloze Jakuba Prachaře nebo chcete slyšet pičovinu (to slovo ) z úst  Štěpána Benoniho, rozhodně  neváhejte. Kromě Jiřího Langmajera to sice pánům hodně skřípe,  když mají i něco hrát, ale to se dá u těchto  tzv. nenáročných komedií vlastně odpustit. Na druhou stranu musím přiznat, že  jsem se někdy nejen pousmál,  ale opravdu i zasmál, což sice může být spíš mým věkem a úbytkem šedé hmoty mozkové či prostou radostí, že už zase můžeme do kina...V současné televizní produkci (do kina tohle nepatří) nic, co by nějak vybočovalo od šedivého průměru nanicovatých vztahovek s vtipem vystříknutého mléka kojící matky... Dvě nebo tři? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když Vám na vsi naplánují třikrát do roka letní kino a Vy máte rádi filmy, tak je škoda cokoliv, co jste dosud neviděli, vynechat. Zde je ale opak pravdou, tady bych totiž vynechal moc rád. Matky jsou totiž taková hloupá dramedie, která neví, co chce být. Nedávají moc logiku, jsou poměrně negativní a jediné, co na tomto filmu je, tak pár letmých vtipů, které upřímně rozesmály a série herců, které vidím rád. Ale v jiném filmu bych je viděl raději. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • „Myslím, že se tady povedlo dát dohromady fantastické obsazení. Mám strašnou radost, že jsem měla možnost se na place potkat se všema holkama. Moc si jich totiž vážím jako hereček a mám je ráda i lidsky,“ uvedla Hana Vagnerová, která hraje roli Sáry. (SONY_)

Reklama

Reklama