Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HE WAS PROFESSIONALLY WASTED UNDER THE DIRECTION OF SOME ANAL-RETENTIVE WITH WHAT LOOKS LIKE A SERIOUS VITAMIN D DEFICIENCY." ----------- Mág akčných filmov Tony Scott pred takmer dvoma dekádami nakrútil žánrovo mimoriadne nadštandardný film, ktorý by mal byť vzorom pre všetky tie plytké akčňáky, čo jeden po druhom priemysel pravidelne chrlí. Enemy of the State má všetko. Rýchle a neutíchajúce tempo, ktoré vtiahne okamžite do deja a pustí až s príchodom záverečných titulkov, skvelý mix akcie, geniálnu hudobnú stránku nie len v úvode, primerané množstvo zvratov, dej adekvátny, nie veľmi jednoduchý a ani veľmi prekombinovaný. To všetko spolu s kvalitnými hereckými výkonmi robí z Nepriateľa Štátu jedno z najlepšieho, čo žáner akčných filmov aj doteraz dokáže ponúknuť. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Typická Scottovka. Rychlej střih, filtry, všechno letí kupředu, člověk si ani nestačí pořádně uvědomit o co komu jde a hopla, je tu finále. Nepodezírám Tonyho Scotta z nějakého poselství, jak by se z námětu možná mohlo zdát, protože všechno to sledování, všudypřítomné kamery, čidla, odposlechy apod. jen rozšiřují filter rate za vteřinu. S lepším scénářem a jiným režisérským přístupem by se mi to asi líbilo víc. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Paranoia? No možná, ale tenhle strhující politický thriller roste z obav vytýčených v Orwellově 1984, oči Velkého bratra zírají otevřené dokořán... PS: Zajímavá je provázanost s Coppolovým filmem Rozhovor / The Conversation, kde Gene Hackman o čtvrtstoletí dříve sehrál velmi podobnou roli... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Dnes prý už je technika mnohem dál a kvůli utajení nemohla být zobrazena - tak to potom tedy zapomeňte na soukromí. Výborně udělaný thriller, který se mi ovšem začal více líbit, až když se objevil Hackman, což je docela po dlouhé době. Zatímco jeho můžu, tak Smithe nemusím. A navíc Hackmanova postava je tu skvělá. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je skvělá. Zápletka s předáním videonahrávky byla geniální i prvotní šoky Deana z událostí, které se díky tomu kolem něj roztočily. Smith mi v roli velmi dobře sednul. Jakmile však s Hackmanem přebere z defenzivní role iniciativu a začne skórovat, už to nebylo tak skvělé. Vždy jsem byl háklivý na tykové ty počítačové experty co kliknou a všechno mají v kompu... Takové to když na požadavek šéfa (poté co sledovaný vejde do budovy) si externí kameru přepnou na 3d budovu a přesně vidé kudy jde, ve kterém je patře atd... Nepochybuji o tom, že s dnešními technologiemi lze o člověku zjistit ze záznamů z banky, IP adresy, tel. hovorů, lékaře, zubaře, zdravotního pojištění atd prakticky vše...Věřím i tomu, že lze někoho detailně sledovat díky zaměřenému satelitu....Ale tady se to krapet přehánělo. No a po převzetí iniciativy Smith udělá z celé sledovací a technikou vybavené party, která se celou dobu chová profesionálně partu debilů.. proč ten zvrat? Zablokování karet Voighta, štěnice u něj doma.... Zbytečné a je to škoda. U Voighta ani nechápu proč stál kousek od vraždy... Být takto vlivná osoba, nechám nějkoho zlikvidovat bez toho, že bych stále v parku 2 metry od něj a riskoval diváky... Mafiánský závěr mi přišel jak od Tarantina a k nabušenému thriller-špionážnímu žačátku mi vůbec nesedl.. Takže, začátek za 5, konec za 3. Dávám čtyři štěnice, ale je to s utrženými drátky... * * * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Gene Hackman (Edward Lyle) nejprve roli několikrát odmítnul, přesvědčil ho až telefonát Tonyho Scotta. Will Smith (Robert Clayton Dean) se k projektu upsal právě kvůli možnosti spolupráce s Hackmanem a to i za relativně nízký honorář. (don corleone)
  • Budova, která slouží jako zázemí Brilla (Gene Hackman), je bývalá továrna na sodovku Dr. Pepper. (don corleone)
  • Film hned několikrát odkazuje na snímek Rozhovor (1974), ve kterém si Gene Hackman (Brill) zahrál velice podobnou roli – některé zdroje dokonce označují Nepřítele státu za nepřímé pokračování. (Sony1994)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama