Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo ▐ Rusi vedia milo prekvapiť! Rok 1983, vesmírny program beží na plné obrátky, kozmonauti núdzovo pristávajú... a začne výskum prečo, čo sa stalo? Poctivo vykonštruované sci-fi, ktoré zbytočne nepreháňa, drží sa v znesiteľných medziach. Vizuálne podmanivé, technicky zvládnuté a herci upútajú. Dá sa povedať že Rusi si natočili svojho Votrelca. Spokojnosť. /60%/ ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Tuna nedám **** z rovnakého dôvodu, z akého som nedal ***** o niečo kvalitnejšiemu (a pre mna typovo podobnému Arrival od Villneveuea)... príliš komorné na môj vkus, a pri sci-fi filmoch mi to vadí obzvlášť, nakoľko namiesto kvalitnej sci-fi nálože so všetkým, čo k tomu patrí, človek dostane drámu s prvkami sci-fi. No objektívne musím povedať, že som bol, na druhej strane, veľmi milo prekvapený aký kvalitný film sa Rusom podarilo natočiť. Audiovizual je tu úchvatný, spracovanie “votrelca” zaujímavé a dôveryhodne (na efektoch sa nešetrilo). A keď si k tomu prirátame sympatických hercov (tu by ešte trebalo viac zapracovať na scenári, aby divák viac veril ich motiváciam), tak z toho vychádza veľmi dobrý film má svetovej úrovni. A za to som veľmi rad, lebo zatiaľ čo drámy a pod. sa robia kvalitne všade vo svete, a dovolím si tvrdiť, že tu sa má Hollywood ešte čo učiť od Európy a Ázie, tak na (pre zmenu) kvalitne sci-fi mal ako keby monopol práve Hollywood. A to je určite škoda. Držím palce nech sa tento trend čo najskôr zmení, a čoskoro budeme takýmito a lepšími filmovými dielami bombardovaní z viacerych frontov. Nech je z čoho vyberať ;) ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na ruské poměry velice slušné. Obecně se Rusové kinematograficky blíží těm americkým a Češi jim ve své podstatě ještě nesahají ani po kotníky. Sci-fi je to vskutku uspokojivé, komorní, efekty jsou téměř na špici a věrohodnost tomu nechybí. Sputnik svým nápadem připomíná několik o hodně dražších snímků z vesmírného a vědeckého prostředí. K velké škodě se to příběhově drží trochu moc na úzdě a určitě by stálo za to ji povolit a zatlačit trochu víc na pilu. Zkrátka ten potenciál využít do mrtě a diváka taky ještě ždibec vyždímat. Herecky to bylo fajn a ráda budu určitě vzpomínat, do dokonalosti mi ale ještě kus chyběl. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kdyby ti Rusáci nebyli takové chladné držky, možná bych dal i za 4 hvězdy, takhle ale člověk fakt neví, zda má komu vůbec fandit. Oksana Aki-šišina se snaží divákovi vetřít do přízně zuby-kozami, ale je to pořád málo. Parazit z vesmíru je velice dobře graficky udělán. Všechno ostatní je ale takové unylé, vleče se...příjemná změna, ale trošku zabitý potenciál, řekl bych.................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po maratóne sračiek od Netflixu som zalovil v iných kalných vodách a pozrel si toto ruské sci-fi inšpirované filmami ako Votrelec či Life. Miestami je film strašne nudný, herci nepredvádzajú bohvieako oslnivé výkony a je to skôr hlbková analýza mysle jednotlivých postáv ako prelomový film. Ale po tej hromade hlúposti ktoré sim pozrel v poslednom čase bol Sputnik rozhodne jedným z najlepších. A to je smutné.... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama