Reklama

Reklama

Kanibal! Muzikál

  • USA Cannibal! The Musical (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hororová brutalita v líbezném muzikálovém provedení. Takový dokonalý mix dokáží jedině tvůrci legendárního seriálu South Park. Zavraždění a snědení svých společníků – taková jsou obvinění proti Alferdu Packerovi, sympatickém průvodci skupinky zlatokopů. Jaký je ale jeho opravdový příběh? Proč například více než ženy miluje svého koně? A proč indiáni vypadají jako Japonci? Na tyto a další zásadní otázky, jež trápí lidstvo odnepaměti, vám odpoví brutálně komediální muzikál společnosti Troma, který je vůbec první celovečerní spoluprácí legendární autorské dvojice Trey Parker a Matt Stone. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně trhlá komedie, která se ale překvapivě dost drží skutečně doložených historických událostí (jak jsem alespoň vyčetl na wikipedii:)) Trey Parker zvládá režii s přehledem, potěšila mě i herecká účast Diana Bachara a Matta Stonea. Tohle si ještě nědy zaručeně zopakuju. Komentář píšu po dvou měsících od zhlédnutí, ale ústřední melodii si doteď pamatuju:) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

"Nenechte vyhasnout oheň, dokud se nevrátím... a ať nikdo nikoho nesní!"  Žánrová kinematografie je úžasná mj. v tom, že skýtá snad i nekonečnou studnicí všemožných nápadů, jaké mohou tvůrci využít, realizovat a ve výsledné konstelaci jimi diváka překvapit... tedy dokážou-li být tak kreativní a zábavní současně, jako zde Parker a Stone (tedy tentokrát Trey s Mattem, nikoliv Alan s Oliverem, hehe :D ). Z tohoto snímečku nejednou čiší radostná nálada vonící příjemně pojatou nadsázkou nezávislé parodie, kombinující komedii s westernem, muzikálem a ano, nakonec i tím horrorem – a to všechno ve filmu údajně inspirovaném skutečnými udalostmi!! Horrorová „řezničina“ zde mimo bizarní úvod přijde jako nečekaný blesk až v poslední třetině, nicméně těžký boj proti nepřemožitelnému zrádcovi i se sekyrou ve tváři patří překvapivě k těm momentům, které mě smíchy odrovnaly nejvíc, protože i horrorové lekačky s typickou hudbou jsou zde krásně zparodovány. A většinou mě bavila i náramní hudební čísla... ♫ Let's Build a Snowman.... and let's step in the snow! :D Parker a Stone úplně nezapřou menší inspiraci Peterem Jacksonem, na jehož rané filmy mírně odkazují (kromě Bad Taste, příp. Braindead v horrorových scénách i na Meet the Feebles v krátkém výjevu se zpívajícími loutkami :)), naštěstí kráčejí ale nejen lehce v jeho stopách, ale především vlastní cestou, díky čemuž o to víc dokážou přinést další originální filmový zážitek. ***** Český dabing vznikl sice za hodně levných podmínek s několika málo herci dabujícími často více postav, ale po stránce překladu včetně vtípků a hlášek se za mě povedl a svou „levností“ se k stylu filmu i nečekaně hodí. "Průvodce...a potřebuje mapu!" [90%] ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No tak tohle pro mě bylo bezvadný překvapení, které jsem po předchozích zkušenostech s Tromou rozhodně nečekal. Sice relativně amatérsky natočené, ale brutálně vtipné od začátku (skoro) až do konce. S klasickou Tromou to příliš společného nemá (neobjevuje se zde příliš nechutností a vulgárností), což je nejspíš důvod, proč se mi to líbilo. Písničky jsou extrémně chytlavé, z několika vtipů (spíš hlášek) jsem málem spadnul ze židle. Měl bych jedinou výtku - mohlo to skončit asi o dvacet minut dřív, protože ten závěr už vůbec nemá šťávu. PS: Co je kua špadojňkl ??? Horror movie of the year ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pozor - nie je to horor, nie je to ani TROMA a vlastne ani komédia moc nie. Je to taký celkom príjemný úlet s niekoľkými muzikálovými číslami, na ktorom je jasne badať zárodky South Parku. Neviem, či by som mal z toho väčší pôžitok, keby som South Park nepoznal, alebo mi to málo čo dal, dal práve vďaka reminiscenciám na tento geniálny animák. Nie je to stupídne, ale dlho sa s tým nepárali. ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Částečně autobiografický film. Romance. Nabízí se přirovnání k Lásce nebeské. Pár zásadních rozdílů a zároveň důvodů, proč raději sáhnout po Kanibalovi: v Kanibalovi je příběhová linie uvěřitelná; postavy nejsou žádná odpudivá monstra; není šance se u něj nudit ani rozčílit; neexhibuje tam Tomáš Sangster. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (13)

  • Oficiálne názvy piesní, ktoré odzneli v tomto filme sú: * Shpadoinkle * That´s All I´m Asking For * When I Was On Top Of You * Trapper Song * This Side Of Me * Let´s Build A Snowman * Hang The Bastard (MM_Ramone)
  • Věděli jste že Alferd Packer, člověk známý jako ten, kterého usvědčili z kanibalismu. 6. 3. 1874 se objevil v Los Pinos jako jediný přeživší neúspěšné expedice za zlatem? Díky záhadnému zmizení svých společníků byl obžalován z mnohačetné vraždy a později usvědčen z kanibalismu a uvězněn v Saguanche, odkud uprchl. O několik let později (v roce 1883) byl nalezen pod falešným jménem John Schwartz a opět zatčen. Hrozil mu trest smrti, ale v roce 1886 byl odsouzený jen ke 40 letům vězení. V roce 1901 byl pak podmínečně propuštěň. Stal se vegetariánem a zemřel v roce 1907 ve věku 64 let. (Rodriguez)
  • Trey Parker (hrající Alferda Packera) byl v titulkách zveřejněn jako Juan Schwartz, neboť Trey své první jméno nemá příliš v lásce. Proto si jméno změnil na Juan Schwartz s inspirací Alferda Packera, který si po útěku z vězení změnil jméno na John Swartze. (StrYke)

Reklama

Reklama