Reklama

Reklama

90 minut do smrti

  • USA Castle Falls
Trailer

Soupeřící gangy hledají miliony dolarů ukrytých v luxusním kondominiu, které má však záhy být srovnáno se zemí. Musejí se vypořádat se správcem, který peníze našel jako první. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vo výkladovom slovníku by malo byť pri pojme "klasické 90siatkové Bčko" napísané "90 minút do smrti". Veľa ľudí hľadá málo peňazí, klasické bitky, klasické prestrelky a to všetko v časovej tiesni. Dolf už ledva hodí, Scott to zobral, lebo sa rád mučí, ale nohu podvíhal. Žiaľ, aj u mňo je už patrný pokročilý vek. Boyku by som mu už asi neveril. Film nepoteší, neurazí. 2 z 5 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dolf si po dlhej dobe niečo zrežíroval a seba hovorím, že je to jeho asi najlepší režijný kúsok. Na palubu zavolal aj mlatičku Scotta Adkinsa a seba trošku degradoval do vedľajšej úlohy, čo je nakoniec aj dobré, pretože Dolf je už trošku s formy. Každopádne príbeh o peniazoch, ktoré okrem Lundgrena a Adkinsa chce aj tretia strana a všetci sa naraz stretnú v budove, ktoré ma čoskoro vybuchnúť je celkom zaujímavý. Akčná stránka taký premiér, ale bavilo ma to pobehovanie po niekoľko poschodovej budove a hra na schovávačku. Je to celkom krátke, rýchlo to plynie, dobre sa fandí hlavným postavám a moc ma to nenudilo, užil som si aj bitku medzi Scottom a Dolfom, ktorá tu je ako čerešnička na torte. 60% - 3* ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zábavná záležitost. Většinu času jsem se chechtal, neb stupidita děje, dialogů i amatérština "hereckých výkonů" jsou přímo smrtící. Film obsahuje minimálně pět kurevsky velkých WTF momentů (většinou souvisejících s "logikou" v jednání postav), jedno klišé se vrší na druhé, obsah rozhovorů vám nemilosrdně požírá mozkové buňky (scénáristu tipuju na prodělanou frontální lobotomii) a po celou dobu ještě trnete, že potácející se a dýchavičný Dolfi dostane každou chvíli infarkt. K dobru lze filmu přičíst snad jen to, že "bojové scény" (eufemismus pro hloupé a choreograficky mizerné rvačky) jsou natáčeny beze střihu a zrychlení, takže sice vypadají hrozně, ale působí aspoň jakž takž realisticky. Za telenovelický epilog s tlustou mexickou rodinou a Adkinsovou Aljaškou jsou i ty moje dvě hvězdy až příliš milosrdné. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na Dolfiho sice chápu, že geriatrická péče mu musí polykat opravdu značnou část měsíčního kapesného, ovšem přece jen si myslím, že když už si zatoužil natočit reklamu na svou stavební firmu, měl přece jen zvolit klasický formát a nepouštět se do žádné Zmrdonosné pasti s vymlácenými okny v logice a hrubými vadami a nedodělky na bojově choreografické fasádě. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je skutečně to nejlepší, co kdy mohlo akční béčka potkat. Jsem odkojený těma béčkama, které jsme vždycky sledovali a Adkins je snad jedinej, kterej přináší neustále kvalitní projekty. Jeho konzistence je skutečně úctyhodná a uvědomil jsem si jednu věc. Vždycky když mají vyjít nějaké filmy, na které se těším a s nimi i něco nového se Scottem, jsou to vždycky jeho filmy, na které se těším nejvíc. Možná to je i dáno tou skutečností, že je Adkins příjemný i mimo plátna a vyzařuje z něj nehorázné charisma. Před kamerou si s ním užívám každou scénu a neskutečně táhne všechny filmy, ve kterých je. Nyní tu máme dlouho očekáváný Castle Falls a jedná se o skutečně zábavný počin. Je to strašně levné co se týče produkce jako takové a audiovizuálu - nicméně je zde tolik scén, které si dovolím zařadit mezi kultovní u Adkinse. Jeho poskakování v místnosti s těmi penězi, hodně hlášek, ale i Dolph se předvede a to nejen v akci, ale asi skutečně nikdy nezapomenu na tu scénu kdy Dolph hodí prknem v tomhle filmu. To jsem si musel pustit několikrát a smál jsem se nahlas. Nebo když říká své znalosti kolem hip hopu, naprostá bomba. Ten film má vážný téma i motivy, nicméně je zde i tolik humoru. I během akce hraje strašně netypická taneční hudba. Ten soundtrack mimo první song a závěr s pianem, je příšernej ale dodává to solidní absurditu k té akci. Enemáci jsou absolutní idioti, ale kupodivu mi to zde tolik nevadilo - ono když jde o takovej balík peněz a že má za chvíli bouchnout celé prostředí, se moc logické přemýšlení nedá aplikovat. Akce až tak moc není. Je solidní, sem tam Scott předvede dobrej chvat či kop, ale jinak choreografie působí jednak hodně utahaně a to si dovolim říct, že se musel Scott krotit aby dodal svému charakteru nějaké to přízemí a aby z něj neudělal terminátora. Takže mají bitky i menší dynamiku, ale ta utahanost mi nevadí. Dolph též předvede sem tam pěknej úder. Jejich společnej fight je dost samoúčelnej, ale pobaví. Oba dva mají mezi sebou výbornou chemii - jen SPOILER; dají se dohromady půlhodiny před koncem. Potěší epilog (i když bych si přál vidět jak to dopadlo u Dolpha doma), hodně interiérů a exteriérů a hlavně je to celé správně zábavné. Castle Falls je poctivé béčko, příjemně se mi to sledovalo, je tam humor, dobrá akce a dva velký tahouni. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si môžeme všimnúť malý odkaz na herca a režiséra Dolpha Lundgrena – je po ňom pomenovaná firma, ktorá má na starosti demoláciu nemocnice. (m.a.t.o.)
  • Nemocnicu určenú na demoláciu (vo filme nazývanú Castle Falls) si „zahrala“ dlho nepoužívaná budova Carraway Methodist Medical Center v meste Birmingham v Alabame. Nemocnica Carraway bola prvýkrát otvorená začiatkom 20. storočia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama